Pastelidis.n.s.

H ΝVIDIA σχεδιάζει νέα GTX 295 η οποία θα αποτελείται απο single PCB !

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c42b46ba739.jpg[/wrapleft]Πριν από λίγο καιρό περιμέναμε με ανυοπομονισία την γνωστή σε όλους μας dual-GPU κάρτα γραφικών της NVIDIA, την GeForce GTX 295 η οποία ήταν εξοπλισμένη με διπλό PCB που το κάθε ένα από αυτά είχε τον ένα από τους δύο συνολικά πυρήνες. Η NVIDIA έρχεται να άλλάξει τα μέχρι πρότεινως δεδομένα με μία νέα ανακοίνωση. Τι μας γνωστοποιεί η ανακοίνωση της NVIDIA? Μας γνωστοποιεί ότι η ίδια προετοιμάζει μία νέα κάρτα γραφικών η οποία θα έχει την ίδια ονομασία με την GeForce GTX 295.

Για να καταλάβετε, η NVIDIA σχεδιάζει μία νέα κάρτα γραφικών που όπως είπαμε προηγουμένως θα ονομάζεται GeForce GTX 295 αλλά θα διαφέρει από την προηγούμενη καθώς οι δύο πυρήνες τους οποίους θα διαθέτει θα είναι τοποθετημένοι σε ένα PCB, με λίγα λόγια θα είναι μία κάρτα γραφικών όπως τις συνηθισμένες με single PCB. Ο τρόπος με τον οποίο θα είναι αρχιτεκτονικά τοποθετημένοι οι πυρήνες και όλα τα λοιπά στοιχεία θα μοιάζει σε αρκετό βαθμό με τις κάρτες γραφικών της ATI και συγκεκριμένα με αυτές τυπού X2 (διπύρηνες). Πιο αναλυτικά, ρίχνοντας μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά θα παρατηρήσουμε ότι η νέα GTX 295 με single GPU θα τρέχει στις συχνότητες των 576 MHz/1242 MHz/1792MB για πυρήνα/shaders/μνήμη αντίστοιχα και θα είναι εξοπλισμένη με μνήμη τύπου GDDR3 χωρητικότητας 1GB.

Επιπλέον θα τροφοδοτείται από ένα 6-pin και ένα 8-pin PCIe connector Όπως θα δείτε στις είκόνες που σας παραθέτονται παρακάτω, θα δείτε ότι διαθέτει ένα ενιαίο cooler με έναν ανεμιστήρα στο κέντρο του. Προφανώς η NVIDIA σκοπεύει να κυκλοφορήσει την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών έχοντας ώς σκοπό να προσελκύσει ακόμα περισσότερους πελάτες ενσωματώνοντας τις δύνατοτητες της κανονικής GTX 295 σε ένα single PCB, αλλά και να δελεάσει τον πελάτη με κάποια χαμηλότερη τιμή. Τέλος να αναφέρουμε ότι η κάρτα αναμένεται να κυκλοφορήσει Τέλη Μαίου, χωρίς δυστυχώς να υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες για την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθήσει η NVIDIA με αυτήν. Σίγουρο βέβαια θεωρείται το γεγονός ότι θα είναι φθηνότερη της dual-PCB GTX295

[

GeForce_GTX_295_single-PCB_01.jpg

Edited by Pastelidis.n.s.
Link to comment
Share on other sites

Και χωρίς να ξέρω πολλά, η λογική μου λέει ότι θα είναι πιο δροσερή γιατί δεν θα έχει αυτό το sandwich να εγκλωβίζει τη θερμότητα, πιο γρήγορη με το σκεπτικό ότι η επικοινωνία των δύο πυρήνων στο ίδιο pcb θα είναι πιο άμεση από ότι αυτήν σε διαφορετικά pcb's. Αν ισχύουν αυτά που λέω και είναι πιο φτηνή όπως λέει το άρθρο, θα μιλάμε για φοβερή κάρτα.

Link to comment
Share on other sites

Παίζει ρόλο η ανάλυση που παίζεις κιόλας man, μαζί με τα φίλτρα ;)

Η 4870Χ2 π.χ. σε μένα στα 2560 μετά από κάποια ώρα ήταν φούρνος :hehe:

Καλή μου φαίνεται πάντως αυτή, αν και θέλω να δω τι θα κάνουν με τη μνήμη της.

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάντως το θεωρώ παράλογο να βγάλει κάτι τέτοιο ...με τα υπάρχοντα δεδομένα εχει τα ηνία στις κάρτες γραφικών...εν όψει Win7 και DX11 Support καλύτερα να επiκεντρωθει εκεί....δεν ξέρω πως την εχουν δει να βγάζουν 10 μοντέλα καρτών κάθε χρόνο με όλα τα δυνατά σκαλοπάτια σε ταχύτητες , μνήμη, διαύλους και όλους τους δυνατούς συνδυασμούς αυτών για κάθε γεννιά. 4 κάρτες για κάθε γεννιά είναι πραγματικά αρκετες : low , medium, high & enthusiast.. m2c

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω πως την εχουν δει να βγάζουν 10 μοντέλα καρτών κάθε χρόνο με όλα τα δυνατά σκαλοπάτια σε ταχύτητες , μνήμη, διαύλους και όλους τους δυνατούς συνδυασμούς αυτών για κάθε γεννιά.

Στην ουσια 3 μοντελα ειναι με 10 διαφορετικους συνδιασμους στην ταχυτητα του πυρηνα,της μνημης και ποσοτητα μνημης και ετσι προσπαθουν να μεγαλωσουν την γκαμα τους και τις διαθεσιμες επιλογες.

- Εμενα με χαλαει που ακομα επιμενει σε DDR 3 μνημες

οχι βεβαια οτι οι καρτες της ειναι αργες.

-Το σχεδιο με τον ανεμιστηρα στο κεντρο μου θυμιζει 7800GTX

ο μισος ζεστος αερας θα μενει μεσα στο κουτι

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now