MetallicGR

Επιβεβαιώνονται τα κατασκευαστικά προβλήματα των NVIDIA RTX 3080

Recommended Posts

Εκπρόσωπος της NVIDIA επιβεβαιώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία στην παραγωγή των πυρήνων και τη διάθεσή τους στους AIBs.

 

Η Οικονομική Διευθυντής και Αντιπρόεδρος της NVIDIA Colette Kress, μίλησε στο 24ο Συνέδριο της Credit Suisse για τα τωρινά προβλήματα στην παραγωγή του νεότερου hardware σε επενδυτές που παρευρίσκονταν σε αυτό, όμως τα νέα έφτασαν γρήγορα στον κύκλο των sites τεχνολογίας. Η αυξημένη ζήτηση που έχει η νέα γενιά καρτών γραφικών RTX 30 Series έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στις πωλήσεις της εταιρίας, αφήνοντας αρκετούς gamers με πολύμηνη αναμονή για μια νέα κάρτα καθώς και σε αναζήτηση εναλλακτικών επιλογών, ωστόσο και αυτές δείχνουν να ταλανίζονται από αντίστοιχα προβλήματα.

 

Η Kress μεταξύ άλλων είπε: "Έχουμε περιορισμούς στην παραγωγή οι οποίοι επεκτείνονται πέρα από τα wafers, όμως ναι αρκετοί από τους περιορισμούς έχουν να κάνουν με σχετικά εξαρτήματα και υποστρώματα PCB... Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε προς τη βελτίωση του αποθέματος όμως περιμένουμε τη ζήτηση να παραμείνει μεγαλύτερη από την προσφορά και κατά το Q4 του 2020", κάτι που επιβεβαιώνει πως οι λόγοι καθυστέρησης δεν είναι μόνο το τελικό κομμάτι, της παραγωγής δηλαδή των wafers, αλλά και τμήματα της μετέπειτα διαδικασίας παραγωγής που αφορούν την τοποθέτηση των πυρήνων επάνω στο substrate (υπόστρωμα). Όσοι παρακολουθούν από κοντά τα δρώμενα του hardware θα γνωρίζουν ότι αυτό το κομμάτι είναι υπεύθυνο για την αύξηση του εμβαδού του πυρήνα καθιστώντας παράλληλα δυνατή την επικοινωνία του με το PCB μιας κάρτας γραφικών. Το πρόβλημα κατά τα φαινόμενα δείχνει να επηρεάζει και άλλες σειρές προϊόντων και όχι μόνο τη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 30, ενώ σημειώνεται ότι σε αυτή τη γενιά υπεύθυνη για την παραγωγή είναι η Samsung με την φωτολιθογραφική μέθοδο των 8nm.

 

Παρά τις δυσκολίες η εταιρία εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη για το άμεσο μέλλον και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει περισσότερα να μοιραστεί με το κοινό, σχετικά με τη διαθεσιμότητα των καρτών, με την Kress να δηλώνει ότι για να φτάσει σε αξιοπρεπείς αριθμούς αποθεμάτων, θα "χρειαστούν μερικοί ακόμα μήνες, με την κατάσταση να βελτιώνεται μέρα παρά μέρα."

 

 

 

5Y6tZwscwZ2HjvesDMbZxd-970-80.jpg.f1310e712d4ea525e8a08e517e06dc65.jpg

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

Link to comment
Share on other sites

εμ δεν της αρεσε η σιγουρια της TSMC... εδω που τα λεμε βεβαια και η AMD εχει θεματα διαθεσιμοτητας και με τους επεξεργαστες και με τις καρτες γραφικων αλλα αυτο μπορει να ειναι και θεμα scalpers αποκλειστικα...  

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now