MetallicGR

Μηδενική διαφορά επιδόσεων μεταξύ MacBook Pro & Air δείχνουν μετρήσεις

Recommended Posts

Το βασικότερο πράγμα που αλλάζει είναι η ενσωματωμένη μπαταρία του Pro, όμως οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν μια έκπληξη.

 

Μπορεί η Apple να έχει λανσάρει επιτυχώς δύο νέα MacBooks αυτή την περίοδο, όμως η μετάβαση δείχνει να έχει και τα περίεργά της, ειδικά όταν σε διαφορετικής κατηγορίας προϊόντα έχουμε τον ίδιο ακριβώς επεξεργαστή με τη μόνη διαφορά να υφίσταται στην χρήση 7 GPU Cores (Air) έναντι 8 GPU Cores στο Pro. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να συμβαίνει και στην περίπτωση των MacBook Pro και MacBook Air (Late 2020) τα οποία εφοδιάζονται με τον καινούργιο M1 επεξεργαστή, ARM σχεδίασης που φαίνεται να κλέβει την παράσταση. Οι επιδόσεις του τοποθετούνται πολύ υψηλότερα από τις αντίστοιχες προτάσεις που ανακοινώθηκαν στις αρχές του έτους και οι μετρήσεις ενός επιφανούς site δείχνουν κάτι όχι και τόσο καλό για τους αγοραστές της ακριβής Pro έκδοσης. Τα πανομοιότυπα chips στο εσωτερικό των δύο υλοποιήσεων εμφανίζουν τις ίδιες ακριβώς επιδόσεις σε CPU και GPU σενάρια και η μόνη διαφορά προκύπτει από τη μεγαλύτερη μπαταρία που φέρει το MacBook Pro όπως και τον ανεμιστήρα, επομένως η αγορά του τελευταίου αποκτά λιγότερο ενδιαφέρον.

 

macbook-pro-touch-bar-m1.jpg.4a8ebd1bc73948e20d99a8b7256c3d07.jpg

 

Παρά το γεγονός ότι η Pro έκδοση του MacBook φέρει ενεργή ψύξη μέσω ανεμιστήρα, η Apple δε φαίνεται να έχει επενδύσει σε διαφορετική ρύθμιση του TDP και έτσι οι επιδόσεις παραμένουν ίδιες με την παθητική ψύξη του Air. Αμφότερες οι εκδόσεις έχουν το ίδιο μέγεθος και την ίδια Retina οθόνη οπότε η επιλογή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη στην περίπτωση του Pro και ίσως η μόνη ελπίδα που έχει το τελευταίο να κερδίσει είναι στα παρατεταμένα φορτία που ίσως υπερθερμάνουν τον επεξεργαστή των 5nm της TSMC που κρύβεται στην καρδιά του Air. Το γεγονός ότι το Pro έχει ένα επιπλέον GPU core (8 vs 7) θα βοηθήσει θεωρητικά στις 3D εφαρμογές όπως τα παιχνίδια, όμως οι μετρήσεις της πηγής έδειξαν μηδενική διαφορά στο 3DMark, ένα μετροπρόγραμμα που είναι γνωστό ότι δοκιμάζει στο έπακρο το διαθέσιμο hardware και αποτελεί βασικό κομμάτι των GPU reviews μας. Οι τιμές των δύο συστημάτων έχουν και αυτές το δικό τους ενδιαφέρον, αφού αντίστοιχες εκδόσεις των Pro και Air μπορεί να έχουν μέχρι και 300€ διαφορά μεταξύ τους, κάτι που καθιστά το Air μια πιο δελεαστική επιλογή, ειδικά για όσους έχουν στο μυαλό τους περισσότερο CPU bound σενάρια χρήσης.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now