MetallicGR

Custom ARM Επεξεργαστές σχεδιάζει ήδη η Microsoft

Recommended Posts

Για άμεση ενσωμάτωση στους servers της αλλά και στα συστήματα Surface.

 

Ακολουθώντας το παράδειγμα αντίστοιχων κολοσσών του χώρου όπως της Amazon, που βλέπει ότι οι ARM based AWS servers τρέχουν ταχύτερα από τις Intel παραλλαγές τους, η Microsoft δουλεύει σκληρά για να κάνει κάτι αντίστοιχο, στις δικές της υποδομές. Τα κέρδη από custom σχεδίασης επεξεργαστές είναι γνωστά και μπορούν να καλύψουν καλύτερα τις ανάγκες μιας επιχείρησης, των data centers και πολλών άλλων δομών ενός κολοσσού, ενώ ενεργοποιούν και την εκτέλεση νέων workloads που μπαίνουν σιγά - σιγά στις λίστες των απαιτήσεων πολλών χρηστών.

 

Οι πληροφορίες έρχονται από το Bloomberg και από σχετικές πηγές με το θέμα, οι οποίες αναφέρουν ότι η Microsoft βρίσκεται σε συζητήσεις και με μικρότερες εταιρίες των οποίων τα projects μπορούν να αξιοποιηθούν από τα συστήματα της Microsoft. Άλλο ένα παράδειγμα μετάβασης σε ARM σχέδια είναι αυτό της Apple που μεταφέρει ολόκληρη την οικογένεια των Mac σε μια νέα και custom οικογένεια επεξεργαστών, ενώ ήδη υπάρχουν συστήματα διαθέσιμα για αγορά. Ένας λόγος για αυτήν την μετάβαση είναι η αυξημένη 'ζήτηση' για νέα workloads, όπως επισημαίνουν πηγές με το AI και το deep learning, που οδηγούν έτσι σε νέα πειραματικά σχέδια ξεφεύγοντας από τα κλασικά πρότυπα που έχει χτίσει η αγορά του x86 όλα αυτά τα χρόνια.

 

Η Microsoft έχει βλέψεις όχι μόνο να ενημερώσει τους servers της που είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια των υπηρεσιών της, αλλά και την σειρά των PCs της όπως τα Surface και δεν αποκλείεται να είναι η πρώτη σειρά προϊόντων της Microsoft που θα λάβει αυτά τα updates στο άμεσο μέλλον. Η Microsoft έχει πειραματιστεί στο παρελθόν με την χρήση AMD και Intel επεξεργαστών για αυτή την πλατφόρμα, ενώ Surface υπάρχουν και σαν all in one συστήματα τα οποία έχουν μείνει με παλαιότερης γενιάς πλατφόρμες μέχρι και σήμερα.

 

 

 

1014055285_surfacestudio.jpg.5bfbce9e423cb495ed8542211dbb6d20.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now