esdee

Offtopic Συζητήσεις

Recommended Posts

Το be myself για μένα ή του be myself για να με συμπαθούν ο άλλοι? γιατί υπάρχει διαφορά :hehe:

[video=youtube;1DqK4iIuf78]

be yourself για όλους... εδώ πήρες iPhone για το μαγαζί ρει. Σκέψου...εμπιστεύτηκες την δουλειά σου στην Apple :hehe:

Καλημέρες?

[MENTION=1118]venisk[/MENTION]

Έχεις προκαλέσει παγκόσμιο σοκ με αυτά που κανείς και αγοράζεις iPhone.

Η είδηση είναι μεγάλη και εχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, εχει μαθευτεί σε όλο τον πλανήτη!

Edited by Thanoucos
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα καμάρια μου! Τι κάνετε? Σας έλειψα? :D

Hong Kong...απίστευτη πόλη (έχω ξαναπάει), ουρανοξύστες παντού, πολλοί ξένοι...διαβίωση πολύ ακριβή αλλά έχει και πιο φθηνά μέρη γύρω γύρω. Πχ για 60τμ σπίτι στο νησί του HK θέλεις 2000$ για να μείνεις. Σε άλλο νησάκι πιο έξω πχ Lama Island που πάς με Φέρρυ για 20 λεπτά είναι στα 1000$. Είδα τόσα Tesla που δεν έχω δει ούτε στο youtube. Μισοί Iphone, μισοί Android (κρατήστε το αυτό). Δεν μιλάμε για πόλη Κινέζικη, μιλάμε για πόλη που βρίσκεις τα πάντα παντού. Εάν είσαι τουρίστας σε 5 ημέρες το πολύ μπορείς να την δείς σχεδόν όλη! Λένε ότι είναι η πόλη με τους περισσότερους ουρανοξύστες και η αμέσως επόμενη είναι η Νέα Υόρκη που έχει λιγότερους από τους μισούς. Έχει ένα άλλο νησάκι απέναντι, το Tsim Sha Tsui, που έχει όλες τις ακριβές μάρκες ρούχων και για παράδειγμα η Ghanel έχει τριώροφο 2000τμχ μαγαζί...ο Armani έχει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Κάθε βράδυ 2 φορές έχει Lighting Show και για 10 λεπτά παίζει μουσική σε όλο το λιμάνι και αναβοσβήνουν όλα τα κτήρια ρυθμικά.

Taiwan (ήταν η 6η φορά που πήγα νομίζω). Είναι χτισμένη στο παρελθόν και φαίνεται. Εκτός από το κέντρο στον 101, όλη η άλλη πόλη έχει πολλά μικρά σπιτάκια. Κόσμος κατα κύριο λόγο έχει Android. Σίγουρα είναι πιο "Κινέζικη" πόλη από το Hong Kong. Δεν έχει πολλά μέρη να δείς. Θαρρώ πως σε 3 ημέρες κάποιος μπορεί να πάει στα "Hot Places".

Japan-Tokyo (δεν είχα ξαναπάει). Η πόλη μπλέκει παραδοσιακά στοιχεία με super τεχνολογία. Μπορεί να είσαι σε τεράστιο ναό και δίπλα ακριβώς να έχει περιοχή με άπειρες φωτεινές επιγραφές. Τα μετρό τους είναι σούπερ πολλά και πολύπλοκά αλλά σε 3 ημέρες δεν πρόλαβα να δώ και πολλά. Για να πείς ότι είδες αρκετά πράγματα χρειάζεσαι σίγουρα κανα 10ήμερο γιατί πολλά μέρη έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Πχ να πας στο Κιότο είναι μια ημέρα εκδρομή. Εντύπωση μου έκανε το γεγονός πως δεν είδα αρσενικό χωρίς κοστούμι και γραβάτα. Και όταν λέω αρσενικό εννοώ από 5 χρονών που πάει σχολείο μέχρι 80 ή ταξιτζή. Ήμουν ο μοναδικός με βερμούδα και με κοιτούσαν όλοι περίεργα (εντάξει, είχα και μούσια ενώ δεν είδα κανέναν άλλον έτσι). Στο μετρό όπου καθόμουν δίπλα είχε κενή θέση ακόμα και όταν ήταν ολοι σαν σαρδέλες. Στην Akihabara πρέπει να πάμε ομαδική εκδρομή. Δεν είχε πολλά για υπλογιστές...αλλα είχε άπειρη τεχνολογία και Slot Gaming. ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ iPhone και όχι 4αρια και 5άρια. Όλοι 6άρια και επάνω. Free Wifi στην πόλη για 14 ημέρες. Κόσμος άπειρος! Πήγα στο Shibuya (Google It) και πραγματικά γινόταν χαμός! Εκεί είχε γυριστεί και η σκηνή που πέθανε ο Κινέζος σε ένα Fast and Furious(όποιος έχει Instagram είμαι ο gorillakoss και μπορεί να με κάνει add να δεί τι εννοώ). Παίζει να πέσεις κάτω στον δρόμο και να σε πατήσουν!

Ενώ στα δύο πρώτα ο κόσμος είναι πολύ φιλικός και προσπαθεί να σε βοηθήσει, στην Ιαπωνία φοβούνται τους ξένους πάρα πολύ και πολλές φορές σκούντησα κάποιον να κάνω ερώτηση και ή με διώξανε ή δεν μου απαντούσαν. Παρ'όλαυτα οι Ιάπωνες έχουν έκφραση στο πρόσωπό τους και τους καταλαβαίνεις ενώ οι HongKongλέξοι και οι Ταιβανοί είναι πάντα με την ίδια φάτσα και δεν καταλαβαίνεις.

Γυναίκες πιο όμροφες μαρκάν στην Ιαπωνία. Στην Ταιβάν δεν είναι όμορφες...στο Hong Kong 50-50.

Για τέλος άφησα την πατρίδα μου το Dubai. Όλοι φιλικότατοι, οι οδηγοί ταξί εξηγούσαν τα πάντα στα αγγλικά που δεν ήταν τέλεια αλλά τα καταλάβαινες, μπορείς να βρείς και φτηνό φαγητό και φτηνά ταξί(έχει 2 κατηγορίες ταξί, τα ακριβά και τα φτηνά) αλλά όλες οι attraction ήταν ακριβές. Αντιπροσωπεία Porsche με 50 αυτοκίνητα μέσα, Pagani με 5-6, Lamborghini με καμιά 20αριά...ferrari το ίδιο! Στο emirates mall είχε χιονοδρομικό μέσα :hehe: ενώ το Dubai Mall που είναι από τα πιο μεγάλα στον κόσμο μπορούσες να χαθείς ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ ακόμα και έαν είχες χάρτη! Για αμάξια στον δρόμο δεν το συζητώ. Είδα τόσα Range Rover και Mercedez G Wag που δεν έχω δει ποτέ μου. Τις huracan τις είχαν για πλάκα. Αλλά και εκεί θέλεις 7 μερούλες να πείς πως είδες αρκετά πράγματα και να πας και κανένα Abu Dhabi.

Μετά γύρισα Ελλάδα και μόλις έφτασα έβαλα μπουφανάκι και παντελόνι! :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now