MetallicGR

Η Qualcomm ετοιμάζει τον Ανταγωνιστή του Apple M1

Recommended Posts

Σε 'high end ρυθμούς' κινείται η Qualcomm η οποία λέγεται ότι ετοιμάζει ένα SoC που θα ανταγωνιστεί στα ίσια το Apple M1 σχετικά σύντομα.

 

Με αρκετά μεγάλη γνώση της πλατφόρμας των ARM συστημάτων από την πλατφόρμα των smartphones της, η Qualcomm βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με ένα διαφορετικού τύπου νέο. Πριν από μερικές ημέρες, αντίστοιχα νέα όσον αφορά την κατασκευή ενός custom ARM chip είχαν έρθει στην επιφάνεια και από την Microsoft, η οποία θα χρησιμοποιούσε αυτό το σχέδιο για τα δικά της PCs, όπως τη σειρά Surface και τα server συστήματά της, όμως η σημερινή είδηση αφορά μια ενδεχομένως διευρυμένη λύση που θα μπορεί να ενσωματωθεί σε περισσότερες πλατφόρμες.

 

Ανώνυμες αλλά έγκυρες πηγές μεταδίδουν την ύπαρξη του Qualcomm SC8280 SoC, ενός είδους high end επεξεργαστή βασισμένο στην ARM αρχιτεκτονική με πληθώρα χαρακτηριστικών και άφθονη μνήμη που φτάνει και τα 32GB. Αν και η ονομασία του είναι πιθανόν προσωρινή, αυτό που την κάνει ενδιαφέρουσα είναι τα επιπλέον στοιχεία που δίνονται, τα οποία συνάδουν με την είδηση της Microsoft σχετικά με τα αντίστοιχα συστήματα που ετοιμάζει. Το δοκιμαστικό προϊόν με τον παραπάνω οκταπύρηνο επεξεργαστή φέρει οθόνη 14 ιντσών ενώ σύμφωνα με πηγές, θα υπάρξουν περισσότερες από μια εκδόσεις του συγκεκριμένου καλύπτοντας έτσι πιο πολλές ανάγκες της αγοράς.

 

Τα παραπάνω μας οδηγούν αναμφίβολα στο αντίπαλο δέος του Apple M1, του επεξεργαστή που βρίσκεται ήδη στην αγορά και σε τρία προϊόντα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα MacBook Air/Pro που δείχνουν αρκετά ενδιαφέροντες αριθμούς από πλευράς επιδόσεων. Σε αντίθεση με την Apple που έχει τον πλήρη έλεγχο του λογισμικού, η περίπτωση της Qualcomm είναι ιδιάζουσα μιας και θα εξαρτάται από την Microsoft και τα Windows 10 ARM που υπάρχουν εδώ και καιρό και για την ώρα, η ενσωμάτωση αυτή παραμένει ένα από τα σημαντικότερα θετικά της Apple. Περισσότερα για αυτή τη σχεδίαση δεν περιμένουμε σύντομα, όμως το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότεροι που στρέφονται σε αυτή την αγορά είναι ενθαρρυντικό - ωστόσο όχι τόσο για του κλασικούς x86 επεξεργαστές που αποτελούν μέχρι και σήμερα την πιο δημοφιλή πλατφόρμα παγκοσμίως.

 

527322497_snapdragonm1alternative.jpg.b45b9f203031d7a082c0666c59ca4114.jpg

 

 

 

 

Πηγή

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now