MetallicGR

Αυξάνονται οι τιμές πολλών προϊόντων τεχνολογίας στην Ευρώπη

Recommended Posts

Τα αυξημένα έξοδα αποστολής παρατηρούνται ήδη σε δεκάδες προϊόντα, μεταξύ τους και τεχνολογικά, και πηγές αποδίδουν την αύξηση σε αρκετούς λόγους.

 

Η επίδραση του Covid 19 συνεχίζεται και μεταδίδεται σε αρκετούς τομείς του παγκόσμιου εμπορίου. Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σημαντική αύξηση των εξόδων αποστολής μεγάλων αποστολών τύπου κοντέινερ από τα Ασιατικά λιμάνια, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα κόστη μπορεί να αυξηθούν μέχρι και κατά 5 φορές, σημειώνουν πηγές. Ένας λόγος για αυτή την κατάσταση είναι οι εκατοντάδες παραγγελίες προϊόντων online, ένας τομέας όπου βλέπει ιδιαίτερη αύξηση ήδη από το τέλος του 2020 όταν και η πανδημία βρισκόταν σε πλήρη έξαρση. Φυσικά πολλοί περισσότεροι παράγοντες βοηθούν σε αυτή την αύξηση και έχουν επιβεβαιωθεί ήδη από πολλές εταιρίες του χώρου.

 

Οι Financial Times ανάρτησαν σχετικό άρθρο λέγοντας πως τα έξοδα αποστολής που αφορούν προϊόντα από την Ασία έχουν αυξηθεί αισθητά, σε βαθμό που έχουν ξεπεράσει τις αρχικές εκτιμήσεις, ειδικά λόγω των εορτών, ενώ η αδυναμία μετακίνησης αρκετών κοντέινερ και αγαθών από τα λιμάνια έχει δημιουργήσει συμφόρηση και επιπλέον καθυστερήσεις στις αποστολές, κάτι που δείχνει να επηρεάζει και το PC hardware. Γραφήματα από έγκυρες πηγές ζωγραφίζουν την εικόνα που επικρατεί αυτή την περίοδο στα ναύλα των κοντέινερ που φτάνουν σε "ιστορικά υψηλά επίπεδα" και πως αυτές επηρεάζουν αντίστοιχα τις τιμές των προϊόντων μας.

 

19111201385s.jpg.83951eda200f61fc2edc7ca12b1f1e74.jpg

 

Η εικόνα ειδικά στο PC hardware έχει επηρεαστεί αισθητά και ήδη υπάρχουν μερικές εταιρίες που έχουν ανακοινώσει μεταξύ άλλων αυξήσεις τιμών στα προϊόντα τους. Πριν από μερικές ημέρες η AMD δια στόματος της CEO της, Dr. Lisa Su ανέφερε τα αυξημένα κόστη αποστολής αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις την αδυναμία εύρεσης συγκεκριμένων εξαρτημάτων για την παραγωγή καρτών γραφικών και λοιπού hardware, όμως το σημαντικότερο που αξίζει να αναφερθεί τις πρόσφατες συνεντεύξεις της, είναι το γεγονός πως αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια για την διατήρηση των τιμών όσο το δυνατόν πιο κοντά στις τιμές που προτείνει η AMD, ιδίως στον χώρο των καρτών γραφικών που επηρεάζεται περισσότερο. Επιπλέον πηγές όπως η ASUS, η EVGA και η Zotac αναφέρουν ότι θα αυξήσουν τις τιμές τους (κυρίως) στην Αμερικανική αγορά λόγω των επιπλέον φόρων κατά την είσοδο στην χώρα, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί εκεί από την προηγούμενη ηγεσία του Τράμπ. Συγκεκριμένα η EVGA, όντας ένας μεγάλος AIB στις ΗΠΑ, και όχι τόσο στην Ευρωπαϊκή αγορά, ανέφερε ότι θα τηρήσει τις τιμές όσων έχουν προ-παραγγείλει κάρτες γραφικών και σε όσους η παραγγελία επιδοθεί μέχρι και την 16 Απριλίου, ωστόσο ακόμα και σήμερα, οι παραδόσεις γίνονται τηρώντας ημερολογιακή σειρά βάσει της ημερομηνίας αγοράς.

 

19111136577l.jpg.225d1dce5e0599325ad8f5cdd4484e1c.jpg

 

Εκτός των καρτών γραφικών, ολόκληρη η αγορά του PC hardware θα εξακολουθήσει να βλέπει χαμηλά αποθέματα ή / και υψηλές τιμές στα προϊόντα το επόμενο διάστημα, καθιστώντας έτσι την αγορά ιδιαίτερα πτητική, για όσους σκοπεύουν να επενδύσουν στην αγορά ενός καινούργιου PC, ή σκέφτονται την αναβάθμιση του υπάρχοντος συστήματός τους.

 

 

 

 

 

 

Πηγή

EVGA, ZOTAC Prices

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η EVGA, ZOTAC & ASUS τις έχουν αυξήσει ήδη τις τιμές και έρχεται η MSI. Είναι και οι μεταφορικές που πάνε να βγάλουν τα σπασμένα από το lockdown (1Η 2020) όταν τα containers τους ήταν άδεια και παρκαρισμένα.

 

Παράλληλα η τιμή μπρέντ είναι πεσμένη. Για μισθούς να μη συζητήσουμε καλύτερα.

image.thumb.png.bd06eb6a171da06d459c20da31fe3abf.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now