George_o/c

Nέοι RAIDDrive SSDs από την SuperTalent

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649d1332177e51.jpg[/wrapleft]Bλέποντας ότι η OCZ με τα τελευταία της επιτεύγματα αρχίζει να ξεφεύγει, η Supertalent κατάλαβε ότι ήρθε πλέον η ώρα να ανακοινώσει την καινούρια της οικογένεια RAIDDrive PCI-Express-based SSDs. Ερχόμενοι με PCIe x8 συνδεσιμότητα, οι νέοι RAIDDrives χρησιμοποιούν μνήμη flash τύπου NAND cell, είτε multi-level cell (MLC), είτε single-level cell (SLC). Υποστηρίζουν μέχρι 2TB αποθηκευτικού χώρου, ενώ στην θέση της "κλασικής" cache, φέρουν onboard DRAM μνήμη. Ως συνέπεια του προηγουμένου οι ταχύτητες read και write, σκαρφαλώνουν στα 1.2GB/s και 1.3GB/s αντίστοιχα. H νέα RAIDDrive line-up έχει χωριστεί σε 3 κατηγορίες, κάθε μία από τις οποίες προσπαθεί φυσικά να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες του κοινού στο οποίο απευθύνεται:

1) RAIDDrive ES - Enterprise Servers που εκτελούν ιδιαίτερα ενεργοβόρες εφαρμογές όπως το database transaction processing, το businees intelligence και το virtualization.

2) RAIDDrive WS - Συστήματα τύπου WorkStation, όπου οι χρήστες εκτελούν εργασίες σχετικές με animation, video encoding, oil & gas exploration, CAD/EDA simulation και τέλος scientific computing.

3) RAIDDrive GS - Gamers που ψάχνουν "απεγνωσμένα" ένα τρόπο να υπερφoρτώσουν το IO Subsystem τους.

Δυστυχώς δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορία τους, ούτε όμως και στην τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η SuperTalent.

Έχουμε όμως μερικές φωτογραφίες

:)

Super_Talent_RAIDDrive_01.jpg

Super_Talent_RAIDDrive_02.jpg

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Βρε ασε τη τιμολογιακη πολιτικη :P

Οταν σβηνουμε το pc τα δεδομενα πώς θα παραμενουν? Θα τροφοδοτουνται απο τιποτε... +5VSB?

Θα χρησιμοποιουν μπαταριουλα?

Link to comment
Share on other sites

ενώ στην θέση της "κλασικής" cache, φέρουν onboard DRAM μνήμη. Ως συνέπεια του προηγουμένου οι ταχύτητες read και write, σκαρφαλώνουν στα 1.2GB/s και 1.3GB/s αντίστοιχα.

Αυτο σημαινει οτι

1) Δεν εχουν NAND μνημες αλλα DRam. (= γενικα σουπερ ταχυτητες)

2) Εχουν DRAM MONO αντι για cache, με αποτελεσμα το read/write να ειναι το ιδιο με των κλασικων SSD, απλα το Burst να εκτοξευεται στα 1,2/1,3GB/s...

Μπουρδουκλωθηκα τωρα :stars::stars::stars:

Link to comment
Share on other sites

H ονομασία RAID δε σου λέει κάτι...; Σκέφτηκες ότι εσωτερικά μπορεί να είναι 2-4 δίσκοι SSD σε έτοιμη διάταξη RAID0 και έτσι να τετραπλασιάζει την ταχύτητα;

Link to comment
Share on other sites

Καλά, δε λύθηκαν. Εικασία κάνω κι εγώ, βάσει ονόματος. Είναι το πιό λογικό, διαφορετικά δεν έχει νόημα το συνθετικό "raid" στην ονομασία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now