George_o/c

[Press Release] H Albatron δημιουργεί την ATi Radeon HD 4890-1G

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649d1332177e51.jpg[/WRAPLEFT]Με το αγοραστικό κοινό να έχει να επιλέξει μέσα από μια μεγάλη γκάμα HD 4890 προϊόντων, η Αlbatron έρχεται να προσθέσει ακόμα μία υλοποίηση. Η Albatron Technology Co., LTD - επαγγελματίας κατασκευάστρια εταιρεία μητρικών καρτών και καρτών γραφικών, ανακοίνωσε την Albatron Radeon HD 4890-1G. Προς το παρόν θα διατίθεται μονάχα αυτή η υλοποίηση, ενώ το full line-up δεν θα αργήσει να έρθει στην αγορά.

Η Albatron Radeon HD 4890-1G βασίζεται στην HD 4890 GPU που εξελίχτηκε υπό τεχνολογία κατασκευής 55nm, στην ταχύτατη GDDR5 μνήμη της και τους 800 Stream Processors. Ως συνέπεια των προηγουμένων η δύναμη που μπορεί να "βγάλει" η κάρτα θεωρείται το λιγότερο απίστευτη, με το data rate ακόμα και στα 3.9Gbps. Αποτελεί την καταλληλότερη λύση για όλους στους gamers που στόχο έχουν να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια χωρίς το παραμικρό lag. Στους enthusiasts χρήστες, δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίσουν το δικό τους overclock mode (το επιθυμητό overclocking μπορεί να επιτευχθεί μέσω του ATi OverDrive Utillity) εκτοξεύωντας έτσι τις επιδόσεις σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

60a.jpg

Όμως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Η συγκεκριμένη κάρτα δύναται να υποστηρίξει βελτιωμένο DirectX 10.1 και διάφορες άλλες καινοτομίες όπως Unified Video Decoder 2, Accelerated Encoding, Blue-Ray PIP, αφήνοντας του χρήστες να απολαύσουν μία εμπειρία σκέτο "χάρμα οφθαλμών". Επιπροσθέτως, η ύπαρξη Integrated HDMI με 7.1 Digital Surround Sound Support σηματοδοτούν το εύκολο στήσιμο ενός εκπληκτικού home theater στο γραφείο ή το σπίτι σας, για υψηλής ποιότητας / επιπέδου ψυχαγωγία.

Τέλος και αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας η Albatron HD 4890-1G μπορεί μέσω της τεχνολογίας Dynamic Power Management, να ρυθμίσει την κατανάλωση ενέργειας αυτόματα για καλύτερες επιδόσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκευθείτε το επίσημο site της Albatron.

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο νέο μπήκε με θαυμαστικό, είναι γιατί ειλικρινά νόμιζα ότι η Albatron είχε τελειώσει και με αργές αλλά σταθερές διαδικασίες το έκλεινε το μαγαζάκι. Αμφιταλαντεύτηκα πολύ μιας και είχαμε να την δούμε πολύ καιρό την συγκεκριμένη εταιρεία στο προσκήνιο. Μιλάμε τώρα για εποχές AMD Socket A με εκείνες τις Albatron KX18D Pro / KM-51 + Athlon XP ή Intel 845 / 865 / 875 με τις completely un-awesome Albatron 865 PE (είχα μία που αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα, όσο για το potential στο overclocking, ασχολίαστο). Έπειτα η Albatron χάθηκε για λίγο καιρό, αφιερώθηκε στις NVIDIA κάρτες γραφικών, με τελευταία μια υλοποίηση που είχε βγάλει για την 8800GT. 50? λιγότερα κόστιζε, αλλά είχε τρελά προβλήματα με υψηλές θερμοκρασίες, σε σημείο που η σιλικόνη άλλαζε χρώμα :hehe:

Οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να την καλοδεχτούμε ή να της κόψουμε τη φόρα από τώρα :(

Link to comment
Share on other sites

μεχρι στιγμης η asus εχει την καλυτερη σε τιμη-αποδοση.ανεβαινει 1000 και θερμοκρασια 52 load ενω οι αλλες ειναι στα 59

Kαλά αυτό μην το παίρνεις και τόσο σοβαρά. Ένα κομμάτι Asus είδες/άκουσες/διάβασες ότι πάει στα 1000 με 52*C load, δεν σημαίνει ότι όλες θα παίζουν εκεί ... ;) Έπειτα οι θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών εξαρτώνται άμεσα και από το αν το κουτί έχει καλό air flow :)

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο νέο μπήκε με θαυμαστικό, είναι γιατί ειλικρινά νόμιζα ότι η Albatron είχε τελειώσει και με αργές αλλά σταθερές διαδικασίες το έκλεινε το μαγαζάκι.

Βασικά είναι ίσως το μόνο νέο που δεν μπήκε με θαυμαστικό. :Q..

Link to comment
Share on other sites

Τι λεεε ρα γιωργη?

Η PX865PE Pro πηγαινε οχι απλως καλα, μουρλια!

Παντως αυτη η 4890 δεν εχει και καμια διαφορά απο ολες τις αλλες...

Οσο για τις "καινοτομιες" 7.1 hdmi + sound, UVD2, DXVA κτλ, σε δικαιολογω λογω μεταφρασης του ξενου αρθρου :P

Link to comment
Share on other sites

Βασικά ο ζωρζ προφανώς επηρρεάστηκε από το γεγονός ότι η Alba σταμάτησε να εμφανίζεται στην Ελλάδα, πράγμα που συνέβη αφού αποφάσισαν να συνεργαστούν και με την ATi, αλλά μένοντας μόνο στις Ασιατικές αγορές. Γι αυτό και τη "χάσαμε", μια χαρά δουλεύει εκεί κάτω νομίζω ;)

Link to comment
Share on other sites

Τέλος και αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας η Albatron HD 4890-1G μπορεί μέσω της τεχνολογίας Dynamic Power Management, να ρυθμίσει την κατανάλωση ενέργειας αυτόματα για καλύτερες επιδόσεις.

Άν αυτό σημαίνει ότι όταν είσαι desktop βγάζει τον σκασμό, τότε μόνο και μόνο γι' αυτό αξίζει... αλλά ποιος ξέρει αν δεν δοκιμάσει...

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο τις έγραψα καινοτομίες γιατί έτσι γράφει στο Press Release της η Albatron. Αν το έπαιρνα υποκειμενικά το ζήτημα του Newsposter θα βλέπατε πολύ διαφορετικά άρθρα, στα οποία κάλλιστα θα μπορούσα να κράζω κάθε βλακεία που γράφουν στα Press Release. Αλλά επειδή όσοι είναι στις ειδήσεις επιβάλλεται να παραμένουν αντικειμενικοί, μετέφρασα λέξη προς λέξη το Press Release, χωρίς να προσθέσω/αφαιρέσω το παραμικρό (όπως και σε όλες τις ειδήσεις) :):T:

Φιλικά, Γιώργης :)

Link to comment
Share on other sites

Προφανως ρε συ, αφου το ειπα οτι σε δικαιολογω γιατι δε μπορεις να κανεις αλλιως.

Στη θεση σου θα εκανα κι ενα δικο μου ποστ ακριβως απο κατω με τα προσωπικα μου σχολια ομως :)

Καλη συνεχεια Γιωργο και gratz για τη καλη δουλεια που κανεις :):D

Keep us ενημερωμενους για καθε τι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now