George_o/c

Αλλάξτε τα timings των μνημών σας μέσα στα Windows με το νέο CPU-Tweaker !

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/wrapleft]Καιρό τώρα οι απανταχού overclockers της πλατφόρμας i7 είχαν ένα μεγάλο παράπονο. Παρόλο που μέσω του CPU-Tweaker μπορούσαν να δουν τα timings των μνημών τους, δεν μπορούσαν να τα αλλάζουν "on-the-fly", μέσα από τα Windows. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάθε φορά που ήθελαν να τρέξουν ένα benchmark να έπρεπε να ρυθμίσουν κατάλληλα τα timings & sub-timings από το bios της μητρικής τους κάρτας και έπειτα να boot-άρουν με τα συγκεκριμένα settings. Σε περιπτώσεις όμως κάποιων ευαίσθητων sub-timings τα οποία ανεβάζουν αρκετά το performance στα benchmarks αν τους δώσουμε χαμηλά (tight) values, έπρεπε ο overcloker να δώσει ακόμα περισσότερο ρεύμα προκειμένου να επιτευχθεί το boot στα windows, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που το σύστημα δεν boot-αρε καθόλου.

Ο FELIX (δημιουργός των Memset & CPU-Tweaker) καιρό τώρα γνωρίζαμε ότι ετοίμαζε πυρετωδώς την επόμενη version. Έφτασε λοιπόν η στιγμή να την ανακοινώσουμε !

Η έκδοση CPU-Tweaker 1.1 beta2 δίνει την δυνατότητα στους overclockers να αλλάξουν τα timings των μνημών τους μέσα στα Windows ! Πιο αναλυτικά:

  • Λύθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν με τα tWR, tRTP και tFAW, όπου σε αρκετές περιπτώσεις εμφάνιζαν τιμές διαφορετικές από αυτές του bios
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν μπορείτε να αλλάξετε τις τιμές των CL και tWR. Αναφορικά με το CL, αυτό ισχύει από το Intel 855 Chipset Ακόμα πολλοί θα διαπιστώσετε ότι το RTL δεν αλλάζει. Αυτό συμβαίνει επειδή για να αλλάξει πρέπει πρώτα να επιλέξετε ένα από τα διαθέσιμα channels (A, B ή C), μιας και το συγκεκριμένο λειτουργεί ανεξάρτητα σε κάθε κανάλι. Όλα τα υπόλοιπα timings αλλάζουν κανονικά !
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Λειτουργεί μόνο με μητρικές Gigabyte και EVGA (προς το παρόν)

Μπορείτε να κατεβάσετε την νέα έκδοση του CPU-Tweaker από εδώ !

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Λες george ότι είναι μόνο για τις i7 πλατφόρμες? Ας είναι και έτσι. Έτσι και αλλιώς, κάποια στιγμή θα μεταβούμε και εκεί. Επίσης είχε ακουστεί πολύ καιρό πριν ότι θα βγει και πρόγραμμα για αυτήν την πλατφόρμα για on the fly over/ under clock. Αυτά είναι σοβαρά βήματα μπροστά.

Link to comment
Share on other sites

Tzimmy ναι είναι μόνο για i7. Βέβαια, καιρό τώρα όλα τα μέλη τoυ xs που επισκέπτονται το Xtreme Bandwidth Sub-forum γνώριζαν ότι ο Felix δουλεύει πάνω στο νέο CPU-Tweaker. Μα φυσικά και πρόκειται για μεγάλα βήματα. Ο Stephan μου είπε επί λέξη:

I haven't heard such good news in months ! :eek:

:hehe: Έχει δίκιο βέβαια, πόσο καιρό το περιμέναμε ! :T:

Σοφοκλή, από τα λιγοστά πράγματα που γνωρίζω πάνω στον λεπτομερή τεχνικό τομέα και διαβάζοντας κάποια πράγματα σε datasheets σκέφτηκα κάτι το οποία κάλλιστα θα μπορούσε να απορρίψει/επιβεβαιώσει κάποιος που έχει σπουδάσει Computer Science (π.χ. ο κύριος Πέππας :D:T:). Είναι πιθανόν η ίδια η Intel, από το εργοστάσιο να έχει "απαγορεύσει" την είσοδο τρίτων προγραμμάτων σε memory addresses, αποφεύγοντας έτσι τυχόν security exploits ? Νομίζω ότι κάνοντάς το αυτό, ξεφορτώνεται τους attackers/fanatical Windows heaters οι οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να εξαπολύσουν μία ωραιότατη DDoS attack (Distributed Denial-of-Service attack) χρησιμοποιώντας cracking tools ή όπως αλλιώς γίνεται και παίρνοντας ουσιαστικά τον έλεγχον του συστήματος. Θα μου πει βέβαια κανείς, εμείς που bench-άρουμε με λειτουργικά που τo Network είναι πλήρως απενεργοποιημένο ή και τελείως σβησμένο ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ? Εδώ σας θέλω :(

Σε περίπτωση που φυσικά ισχύουν τα παραπάνω και η Intel έχει κάνει κάτι τέτοιο τίθεται ένα άλλο μεγάλο θέμα. Πώς στο καλό οι Gigabyte & EVGA έκαναν by-pass των locked up memory addresses ? Εδώ σταματάνε οι γνώσεις μου, αναλαμβάνουν οι ειδικοί :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now