George_o/c

ASUS High-End EAH4890 - φωτογραφίες από cooler και σημαντικές λεπτομέρεις !

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649cdb9deca45f.jpg[/wrapleft]Προς το τέλος του Μάρτη, ρίξαμε μία ματιά σε μία από τις πιο πολυ-αναμενόμενες υλοποιήσεις της HD 4890, αυτήν την ASUS. Ώντας ήδη μία high-end κάρτα, σε συνδυασμό με το ειδικά σχεδιασμένο PCB και τον εξοτικό VRM σχεδιασμό, έχει αναμφίβολα την δυνατότητα να "πιάσει" υψηλά ρολόγια και μεγάλο overclocking potential. Μέρες πριν βέβαια, η μονη φωτογραφία που καταφέραμε να εντοπίσουμε είναι το non-reference PCB. Ας είναι καλά το NordicHardware που έδωσε στη δημοσιότητα αρκετές φωτογραφίες της ψύκτρας που έχει αναλάβει την ψύξη του θηρίου αυτού, καθώς επίσης και αρκετές σημαντικές λεπτομέρειες.

27a800x600.png

Η ψύκτρα πρόκειται για ένα θαυμαστό δημιούργημα. Στο κέντρο βρίσκεται η χάλκινη επιφάνεια επαφής της με την GPU, όπου από εκεί ξεκινάνει έξι χάλκινα heatpipes πάχους 230 χιλιοστών. Aυτά αναλαμβάνουν να διαμοιράσουν σωστά την θερμότητα μεταξύ της GPU και της περιοχής των VRM, τα οποία φυσικά και ψύχονται από δικά τους heatsinks. Δύο ανεμιστήρες διαφορετικού μεγέθους, απομακρύνουν ταχύτατα και αποτελεσματικά την θερμότητα. Ο πρώτος και μεγαλύτερος περιστρέφεται με την φορά του ρολογιού, ενώ ο δεύτερος αντίθετα με αυτήν. Κοιτώντας τις κατασκευαστικές μεθόδους που χρησιμοποίησε η ASUS στις high-end λύσεις της τα προηγου΄μενα χρόνια, μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι οι στροφές των ανεμιστήροων δύναται να ρυθμιστούν από ένα περίπλοκο controller, το οποίο και ρυθμίζει τις ταχύτητες σύμφωνα με μία συγκεκριμένη "φόρμουλα" ανά ανεμιστήρα και πάντα εξαρτώμενες από τις θερμοκρασίες σε διάφορα σημεία της κάρτας γραφικών.

27b800x600.jpg

27c800x600.jpg

Μπορεί επίσης κανείς να διαβάσει στην πηγή, ότι το συγκεκριμένο cooler επιτυγχάνει καλύτερη ψύξη από το εργοστασιακό - μέχρι και 10 βαθμούς κάτω. Έτσι ίσως καταφέρει ο υποψήφιος αγοραστής να την overclock-άρει ακόμα και σε συχνότητες 900MHz στον πυρήνα και 1000MHz στη μνήμη. Η ύπαρξη του Fujitsu SuperML πουκνωτή, αναλαμβάνει την σταθερότητα του ηλεκτρικού ρεύματος (φιλτράρεται καλύτερα) σε τόσο υψηλές ταχύτητες, μειώνοντας ταυτόχρονα και το "voltage noise) κατά περίπου 20% (από 143mV σε 114mV) !

27d800x600.jpg

Τέλος και αναφορικά με την ονομασία της επερχόμενης ASUS EAH4890, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι δεν θα ονομάζεται ούτε "MATRIX" ούτε "TOP" (για το πρώτο το NordicHardware επικοινώνησε προφανώς με την ASUS για να το επιβεβαιώνει, ενώ για το δεύτερο, ήδη υπάρχει η ASUS Top που είναι factory-overclockd reference design VGA), οπότε πρόκειται για κάτι διαφορετικό.

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα την πήρα στα χέρια μου ως αντικατάσταση της 4870 που την έκαψα:P

Μπορώ να πω ότι είναι κούκλα:)

Ίσως ανεβάσω και καμιά φώτο πιο αργά;)

Γνωρίζουμε μέχρι που μπορεί περίπου να φτάσει σε συχνότητες και τάση μέσω του voltage tweak;

EDIT// Παραθέτω απλά μερικές φωτο πληροφοριακά μόνο, σε περίπτωση που υπάρχει

ακόμα:P κάποιος που να θέλει να την αγοράσει:)

Φυσικά οι φώτο δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές του αρχικού post;)

Ανοίγοντας τη συσκευασία είναι το μαύρο κουτί που περιέχει τη καρτούλα:P

091002175624.jpg

091002175824.jpg

Μια από το μπροστινό μέρος.....

091002180419.jpg

.....μια από το πίσω μέρος της κάρτας...

091002175950.jpg

....και τέλος μια πιο λεπτομερειακή(αν και θολή:P:p)..

091002180521.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now