gdp77

Ubuntu 9.04 thread

Recommended Posts

Το Deluge παίζει, αλλά λειψό. Δεν κατάφερα με τίποτα να βάλω WebUI και επίσης δεν υπάρχει πλέον ο Scheduler κι ίσως και τα άλλα απαραίτητα plug-ins που χρειαζόταν για να παίξει (speed limit, κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Δεν δουλεύω το deluge και δεν μπορώ να φανταστώ πού μπορεί να υπάρχει πρόβλημα, αλλά γιατί δε χρησιμοποιείτε τον default transmission? Είναι άψογος!

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ο transmission απαιτεί να είσαι logged in στο μηχανάκι, ενώ με τον Deluge, φορτώνεις έναν daemon μέσω init.d και παίζεις μόνο με WebUI με μηδαμινούς πόρους.

Γιώργο, έχεις τσεκάρει ότι πλέον το Deluge έχει ξεχωριστό πακέτο με webui από την 1.1.+ και μετά; γιατί παλιά το άρχιζες με ένα deluge -ui web ή κάτι τέτοιο τέσπα, αλλά νομίζω τώρα θέλει άλλο τρόπο. Όχι ότι τον βρήκα ακόμα lol. :P

Link to comment
Share on other sites

Με τον transmission πρέπει να είσαι Logged in αν δεν κάνω λάθος;

Γιατί με το deluge παίζεις μόνο κονσόλα αν θέλεις. Επιλογές είναι αυτές τέσπα, επιτρέπεται να ξεφύγουμε λίγο από τα oob..

Γιώργο με έβαλες σε σκέψεις χθες και έκατσα και το setάρησα και μου έπαιξε κανονικά. Δες και εδώ http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1114965 για autostart.

Αν θες help πε μου.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά μετά την εντελώς αποτυχημένη προσπάθεια να δουλέψει το Deluge, αφού στο βήμα που λέει να το ανοίξεις, να βάλεις ρυθμίσεις και να συνεχίσεις την πάλη με το prompt, δεν άνοιξε ποτέ όσες φορές κι αν προσπάθησα, έβαλα το openSuse 11.1 και το kTorrent...

Με τέτοιο κόπο και σπάσιμο νεύρων για να δουλέψει κάτι απλό, απορώ πως κάποιοι ονειρεύονται να πιάσει το 50% της αγοράς το Linux...

Link to comment
Share on other sites

1) ktorrent παίζει και στο ubuntu άνετα. Δεν υπήρχε λόγος να αλλάξεις διανομή.

2) Δε σου φταίει το linux αν δε σου έπαιξε το deluge με το ubuntu 9.04. Είναι πρόβλημα είτε της διανομής, είτε του deluge, είτε κάποιου δικού σου λάθος. (δεν δουλεύω deluge και δεν μπορώ να γνωρίζω τι φταίει - δοκίμασες να δεις αν παίζει σε περιβάλλον live-cd ? )

3) Όσο για την απορία σου, πες μου σε παρακαλώ αν έχεις την ίδια απορία και σε άλλα περιβάλλοντα όταν ένα πρόγραμμα δεν παίζει (πόσες χιλιάδες φορές έχει συμβεί... )

Link to comment
Share on other sites

Άλλο το να μην παίζει, άλλο να χρειάζεται να γράφεις 15-20 γραμμές κώδικα για να το κάνεις να παίξει. Εγώ προσπάθησα, το 80% των χρηστών ΔΕ θα το κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ δε θέλω να μαλώσουμε και καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου. Και εγώ έχω περάσει ανάλογες φάσεις. Απλά εγώ στη θέση σου (εφόσον κατέληξες στο ktorrent) θα το εγκαθιστούσα απλά στο ubuntu.

Ναι το 80% των χρηστών απλά δε θα ασχοληθεί. Απλά λέω ότι α) υπάρχουν πολλές επιλογές σε clients και β) μπορεί να φταίει και το deluge που δεν έπαιξε και όχι το OS ή η διανομή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν αγανακτώ, ούτε μαλώνω :)

Το έχω στο laptop/κατεβαστήρι όπως ξέρεις, γιατί το ψάχνω/μαθαίνω. Απλά γράφω τις παρατηρήσεις μου κι όταν ένας έμπειρος χρήστης, προγραμματιστής στο επάγγελμα με >20 χρόνια εμπειρίας σε υπολογιστή δε μπορεί να βάλει κάτι "απαραίτητο" απλά κι εύκολα, σημαίνει ότι οι πολλοί δε θα προσπαθήσουν καν. Αυτό πρέπει να αλλάξει στο Linux χωρίς να χάσει όμως κάποια βασικά χαρακτηριστικά του.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι γενικεύεις. Μία εφαρμογή δε σου έπαιξε μετά το upgrade και τα ρίχνεις στο OS. Είναι "απαραίτητο" το deluge? Εγώ νομίζω ότι αν είναι απαραίτητος ένας torrent client στο μέσο χρήστη, ΒΑΣΙΛΙΚΑ θα κάνει τη δουλειά του με τον default transmission.

Όσο για το "απλά και εύκολα" που αναφέρεις , ένα "deluge" -που ξαναλέω δε γνωρίζουμε γιατί δε σου έπαιξε - δεν μπορεί να αμαυρώσει την εικόνα των ΧΙΛΙΑΔΩΝ εφαρμογών που, τουλάχιστον στον Ubuntu που δουλεύω, εγκαθίστανται με ένα ρημαδο-κλικ....

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα να δεις... Τo deluge έπαιξε με ένα κλικ... Στην 8.10. Μου άρεσε, μοιάζει πολύ με το uTorrent που έχω συνηθίσει και είχε και web-ui που είναι βασική προϋπόθεση για μένα.

Τα προβλήματα άρχισαν όταν αναβάθμισα στο 9.04. Κι αν ήταν μια εφαρμογή που δεν υποστηρίζεται, το καταλαβαίνω. Αλλά υποστηρίζεται, τη δίνει το repo, τη βρίσκεις από ανεξάρτητα repos και έχει ένα οδηγό 2 σελίδες για να παίξει, που εμένα δε δούλεψε. Εγώ έχω βάλει 3 εφαρμογές απάνω και η 1 με παίδεψε. Κακό ποσοστό.

Δεν το έβγαλα, δεν έβαλα πάλι ΧΡ που σε αυτό το μηχανάκι κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Επιμένω στο Linux. Αλλά με παιδεύει κι αν με παιδεύει, δε θα ασχοληθώ πολύ περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Το ktorrent πάντως μοιάζει ακόμα περισσότερο με το μtorrent. Επίσης webUI έχει και ο default transmission, που έχει ακόμα και όλες τις πληροφορίες που σου δίνει ο μtorrent, αλλά υστερεί σε παραμετροποίηση. Επίσης ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ παίζεις και τον μtorrent μέσω wine.

Θέλω να πω ότι υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές λύσεις οι οποίες ενδεχομένως να σε είχαν βολέψει σε πολύ λιγότερο χρόνο από αυτόν που αφιέρωσες στην προσπάθειά σου να κάνεις τον deluge να παίξει. (θα μου πεις πού να ήξερες ότι θα φας άκυρο τελικά και θα έχεις δίκιο , αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση)

Link to comment
Share on other sites

Ναι, για το uTorrent μέσω Wine το διάβασα, αλλά στο 8.x που είχα κάνει κάτι δοκιμές με Wine δεν είχα βγάλει άκρη... Έχεις κάποιο καλό οδηγό για το πως στήνεται σωστά το Wine;

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί να χάνετε πόρους με το κιλό χρησιμοποιώντας kTorrent και τα συναφή; Υποτίθεται ότι μία εφαρμογή torrent είναι κάτι το ελαφρύ, ποιος ο λόγος να επιβαρύνεις το σύστημα σου με ολόκληρο shell?

Στο σπίτι το έχω μονίμως Log off, και το deluge τρέχει μόνο ως daemon και παίζω μόνο με webui. Γλυτώνω τουλάχιστον 200MB ram. Πάντως γενικά βλέπω το gnome αρκετά βαρύ για τα γούστα μου, θα προτιμήσω ξανά το xubuntu.

@gdp: Και επιτέλους η λογική "βάλε το transmission την ίδια δουλειά κάνει" και γενικά νουμπιές του τύπου βάλε ότι σούπερ έχει out-of-the-box πάει το linux 700 χρόνια πριν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now