George_o/c

H AMD κυκλοφορεί τον Istanbul πολύ νωρίτερα

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed5ea0a7.jpg[/wrapleft]Σε μία προσπάθεια να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, η AMD αποφάσισε να επιταχύνει τις διαδικασίες δημιουργίας του επεξεργαστή Istanbul. Σε προηγούμενη αναφορά του hwbox.gr μάθαμε ότι ο συγκεκριμένος είναι ένας εξαπύρηνος Opteron επξεργαστής, ο οποίος όμως είχε ανακοινωθεί για τέλος του 2009 - αρχές του 2010. Στη διάρκεια όμως του χθεσινού συνεδρίου, ο AMD CEO Dirk Meyer ανακοίνωσε ότι οι Istanbul Opterons, που αρχικά θα έκαναν το ντεμπούτο τους στο δεύτερο μισό του 2009, θα ξεκινήσουν να γίνονται shipping τον επόμενο μήνα, με τα πρώτα συστήματα βασισμένα σε αυτούς να αναμένονται στον Ιούνιο.

"Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσω, ότι χάρην στην ισχυρή αφοσίωση που έδειξαν όλοι οι engineers μας, αρχίζουμε το shipping των πρώτων Istanbul τον Μάϊο, ενώ τα πρώτα ολοκληρωμένα συστήματα θα είναι διαθέσιμα τον Ιούνιο", τόνισε ο Meyer, με την πεποίθηση ότι η κίνηση αυτή της AMD θα της εξασφαλίσει μεγαλύτερο κομμάτι απ'την πίτα που ονομάζεται "αγορά server CPUs". Οι 45nm Istanbul είναι συμβατοί με το Socket F και έρχονται με dual-channel DDR2 ελεγχτές μνήμης, τεχνολογία HyperTransport 3.0 και 6MB L3 Cache.

Από εμένα και αναφορικά με το γεγονός ότι ο Ιstanbul θα κυκλοφορήσει νωρίτερα από ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί, ένα μεγάλο μπράβο στην AMD, που για πρώτη φορά μετά από καιρό δείχνει ότι μπορεί να ορθοποδήσει και να ξεπεράσει ακόμα και τον εαυτό της ! Πόσο καιρό είχαμε να δούμε AMD CPU να κυκλοφορεί πριν της ώρας του ?

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Δεν έγινα απόλυτα καταννοητός νομίζω. Οι 955 και 945 και τόσοι άλλοι, βγήκαν στην ώρα τους όπως ακριβώς είπε εξαρχής η AMD. Όμως πια ήταν η τελευταία φορά που είδαμε release επεξεργαστή πριν το αρχικά ανακοινωθέν release date ? ;)

Είναι καλό σχόλιο αυτό ωρέ ! :T:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now