JC_Denton

Οι Intel Lynnfield (Core i5) και το P55 Chipset αναμένονται στις αγορές στο Q3 2009

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Core i5 Lynnfield & P55 chipset launch at Q3 2009]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/NEWS_IMG]Το καλοκαίρι αναμένεται να είναι "καυτό" για την Intel, με την κυκλοφορία αρκετών νέων μοντέλων ταυτόχρονα, προφανώς για να χτυπήσει την αγορά της σχολικής περιόδου που ξεκινά το Σεπτέμβριο. Αυτό λοιπόν που θα κάνει η εταιρεία είναι να βγάλει στην αγορά το P55 chipset και τους Lynnfield επεξεργαστές, με τη φημολογία να λέει ότι ο ταχύτερος από αυτούς τους βασισμένους στη Nehalem αρχιτεκτονική CPU, θα λειτουργεί στα περίπου 3 GHz.

Ταυτόχρονα, όπως είπαμε και σε προηγούμενη σημερινή μας είδηση, η Intel θα ανακοινώσει τον καινούριο Core i7 950 στα 3.06 GHz τον Ιούνιο, πράγμα το οποίο θα φέρει μια "σύγχηση" στο αγοραστικό κοινό, μιας και σε μικρό χρονικό διάστημα θα βγουν και οι πρώτοι Lynnfield ή Core i5 (αν κρατήσει εν τέλει η εταιρεία αυτό το brand name για τους επεξεργαστές αυτούς).

Το παράδοξο είναι ότι οι επιδόσεις των i7 και i5 αναμένεται να είναι παρόμοιες, με τις μόνες διαφορές να είναι η χρήση Dual-Channel μνήμης για τους i5, αντί για Triple-Channel, όπως και φυσικά η αναμενόμενη χαμηλότερη τιμή τους. Σαφώς, στην Extreme και Enthusiast αγορά θα παραμείνουν οι Core i7, με τους Lynnfield να καταλαμβάνουν το "Performance" τμήμα αυτής.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, κανονικά το Q3 ξεκινά το Σεπτέμβριο - αλλά λογικά όλο το καλοκαίρι θα το περάσουμε με τον κλασικότατο πλέον τρόπο:

Θέμα στο XS: δείγμα από Core i5 και i7 950. Χαμός, πόσο κλοκάρουν κτλ. Δεύτερο δείγμα, τρίτο και δε συμμαζεύεται. Θα ακούμε για 5 GHz με αέρα και αρλούμπες και το πεζοδρόμιο είναι πράσινο.

Και μετά το σάλο, θα βγουν και ήδη με όλη την προετοιμασία από τα media, ο κόσμος θα πέσει σαν κοτόπουλα να αγοράσουν ;)

Link to comment
Share on other sites

Όταν όμως η ΑΜD έκανε αυτές τις εξωφρενικά γρήγορες αλλαγές από σε S939 σε AM2/AM2+ (προσέξτε το AM2/AM2+), λες και κινούμασταν με την ταχύτητα του φωτός, η Intel ήταν καλή ε ? :mad:

Ας μην κοροϊδευόμαστε παιδιά, σε όποια εταιρεία κι αν δοθεί η δυνατότητα να κάνει κάτι παρόμοιο, θα το κάνει. Δεν είναι ξαφνικά η Intel "o κακός της υπόθεσης" ... :rant:

Link to comment
Share on other sites

Σωστός, το πήγα με τις εποχές εγώ ενώ δεν πάει έτσι - Ιούλιο είναι κανονικά. Ιανουάριος - Μάρτιος Q1 / Απρίλιος - Ιούνιος Q2 / Ιούλιος - Σεπτέμβριος Q3 / Οκτώβριος - Δεκέμβριος Q4 :T:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now