JC_Denton

Ολοκληρώθηκε η ένωση της AMD με την ATi !

Recommended Posts

[news_img=AMD and ATi officialy merged]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed5ea0a7.jpg[/news_img]Πριν ορισμένα χρόνια φάνταζε σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κάποιοι ψάχναν να δουν αν πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο ή μια άλλη απόπειρα Πρωταπριλιάς. Όπως και να 'χει, λίγοι είναι αυτοί που πίστεψαν ότι η AMD όντως έκανε την κίνηση να αγοράσει την ATi, ειδικά όταν τα οικονομικά της πρώτης δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση.

Κι όμως, όλα ήταν αληθινά. Η συνεργασία έγινε και έκτοτε η AMD συνεχώς πλήρωνε το χρέος της προς την ATi, με σκοπό κάποια στιγμή να την απορροφήσει πλήρως και να γίνουν μία εννιαία εταιρεία. Αυτό φυσικά δεν ήταν κάτι εύκολο, μιας και τα εμπόδια άκουγαν στα ονόματα των nVIDIA και του κολοσσού που λέγεται Intel, τα προϊόντα των οποίων συνεχώς φρόντιζαν να δυσκολεύουν την κατάσταση.

Τα πράγματα όμως πήγαν καλά για την "πράσινη" εταιρεία και τώρα πλέον η ιστορία έλαβε "τέλος", δίνοντας μια νέα αρχή. Η εξαγορά της ATi ολοκληρώθηκε και πλέον, μετά από μερικές απαραίτητες ανακατατάξεις, η εταιρεία βαδίζει προς ένα νέο μέλλον.

Σύμφωνα με τις πηγές του Inquirer, τα τμήματα CPG (Computational Products Group) και GPG (Graphics Products Group), τα οποία διοικούσαν οι Randy Allen και Rick Bergman αντίστοιχα, θα ενωθούν σε ένα τμήμα, το CGPG, του οποίου τη διοίκηση θα αναλάβει ο Rick Bergman, με τον Randy Allen να φεύγει από την AMD.

Edited by JC_Denton
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now