JC_Denton

Το λεγόμενο XP Mode των Windows 7 δε λειτουργεί σε ορισμένους CPU των AMD & Intel

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Windows 7 XP Mode doesn't work with certain Intel and AMD CPUs]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649f528934c2c2.jpg[/NEWS_IMG]Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των καινούριων Windows 7, είναι η υποστήριξη για την προς τα πίσω συμβατότητα με τα Windows XP, με τη λειτουργία που χαρακτηρίζεται ως XP Mode. Έτσι, αρκετοί χρήστες που δεν επιθυμούν να αναβαθμίσουν όλο το setup τους ή απλά έχουν συνηθίσει να δουλεύουν στα XP, ίσως βρήκαν τη χρυσή τομή ώστε να παραμείνουν στην κορυφή των εξελίξεων, αλλά και να κάνουν τη δουλειά τους ακριβώς όπως θέλουν.

Στο περίπου.

Βλέπετε, κάτι που αρκετοί δεν ξέρουν είναι ότι ο επεξεργαστής του συστήματος πρέπει να υποστηρίζει τις απαραίτητες Virtualization τεχνολογίες ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το XP Mode.

Έτσι, αρκετοί επεξεργαστές και της Intel και της AMD βγαίνουν εκτός, μιας και διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό ενσωματωμένο. Το TC Magazine μάλιστα μας προμήθευσε με μια γρήγορη λίστα για τους επεξεργαστές της Intel που δεν υποστηρίζουν το XP Mode, οι οποίοι είναι οι Intel Celeron, Pentium Dual-Core, Pentium M, Atom 270 & 280 processors καθώς και τα παρακάτω μοντέλα των Intel Pentium D, Core ή Core 2 Duo: P7350/7450, T1350, T2050/2250, T2300E/2350/2450, T5200/5250/5270/5300/5450/5470/5550/5670/5750/5800/5850/5870/5900 και T6400/6570.

Σύντομα αναμένουμε να μάθουμε και την αντίστοιχη λίστα για τους επεξεργαστές της AMD που δεν έχουν τα χαρακτηριστικά του Virtualization ενσωματωμένα, με αρκετούς Sempron και Athlon64 να είναι υποψήφιοι.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι, αρκετοί επεξεργαστές και της Intel και της AMD βγαίνουν εκτός, μιας και δεν διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό ενσωματωμένο. ...

Θα είναι καλύτερο από το VMWare το οποίο υπoστηρίζει και DX9 ? Δηλαδή θα μπορεί κάποιος να παίξει ένα κάπως απαιτιτικό game στα "εσω-ΧΡ" των Seven ?

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά με το VM είναι ότι στο XP Mode θα βλέπεις το δικό σου hware, ενώ στα VMs, βλέπεις ένα άλλο σύστημα που σου παρέχει το VM.

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά με το VM είναι ότι στο XP Mode θα βλέπεις το δικό σου hware, ενώ στα VMs, βλέπεις ένα άλλο σύστημα που σου παρέχει το VM.
π@π@ριες. Είπα και εγω, η MS θα έφτιαχνε τέτοιο πράγμα. Ενα κρυμένο VM είναι με "Unity" σαν αυτό που δίνει το VMWare workstation καιρό τώρα ακόμα και στα XP. Μπορεί να παίζει και καλύτερα το VMWare to DX9 από το XP-Mode των Seven.
PressPass: What types of applications are suited for Windows XP Mode and Windows Virtual PC stand-alone?

Woodgate: Windows XP Mode is best suited for older business and productivity applications such as accounting, inventory and similar applications. Windows XP Mode is not aimed at consumers because many consumer applications require extensive use of hardware interfaces such as 3-D graphics, audio, and TV tuners that do not work well under virtualization today. The sweet spot for applications that run in Windows Virtual PC is business and productivity applications that tend to conform to the basic Windows API (Application Programming Interface.) Small businesses operate under constrained resources and are highly sensitive to the time and expense required to upgrade their PC. Windows XP Mode provides small businesses with the ability to run many Windows XP applications, saving time and expense, but Windows XP Mode does not have 100 percent compatibility with all Windows XP applications. We encourage ISVs (Independent Software Vendors) and customers to install their applications in Windows XP Mode during the beta timeframe and provide us with feedback on their experiences.

πηγή

το 2012 και βλέπουμε, αν μεχρι τότε το επόμενο έχει WinFS & WDDM 2.0 (αυτα τα είχαν υποσχεθεί με τα Vista :P)

Edit: Διαθέσιμο και από το MSDN & Technet για τους subscribers:

attachment.php?attachmentid=2416&stc=1&d=1241706805

Edit2: Virtual WindowsXP under Vista from anandtech.

Link to comment
Share on other sites

Θα είναι καλύτερο από το VMWare το οποίο υπoστηρίζει και DX9 ? Δηλαδή θα μπορεί κάποιος να παίξει ένα κάπως απαιτιτικό game στα "εσω-ΧΡ" των Seven ?

Γιατι να μη το παιζεις κατευθειαν απο τα Se7en?

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει λόγος ουσιαστικά, εκτός και αν το παιχνίδι είναι παλιό και για κάποιους λόγους συμβατότητας δεν παίζει στα Seven. To να μπορεί κάποιο software να παίζει μέσα σε VM είναι πολύ σημαντικό μιας και το Host μηχάνημα μπορεί να μην είναι καν Windows, αλλά κάποια διανομή linux ή Solaris. To VMWare συγκεκριμένα μπορεί να τρέχει κάτω από τέτοια λειτουργικά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now