George_o/c

Η ΜSI λανσάρει ακόμα μία motherboard βασισμένη στο X58

Recommended Posts

[NEWS_IMG=MSI X58 Pro-E]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649cdb839a8077.jpg[/NEWS_IMG]Η MSI αποφάσισε να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την πλούσια σειρά X58 μητρικών καρτών της, με μία ακόμα μητρική, την X58 Pro-E. Απ'ότι βλέπουμε από τις εικόνες η νέα Pro-E έρχεται με ένα εντελώς διαφορετικό audio chip και μερικά σημαντικά ενδιαφέρονται σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως το διαφορετικό heatsink system ή τα χρώματα της μητρικής, με όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά να παραμένουν ως έχειν.

Έτσι λοιπόν η X58 Pro-E προσφέρει ένα νέο feature που προτίθεται να προσφέρει στον χρήστη καθαρό και κρυστάλλινο ήχο. Η ίδια η εταιρεία προτιμά να το προωθεί ως "true Blu-Ray audio" με υποστήριξη 192kHz/24bit sound. Παρόλο που η MSI το πήρε απόφαση να αλλάξει το color sheme των μητρικών της λιγάκι, με το μαύρο και το μπλε να δένουν πολύ όμορφα και να δημιουργούν ένα ελκυστικό σύνολο, συνεχίζει να χρησιμοποιεί το καφέ PCB - δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για μία "φθηνή" μητρική κάρτα. Η Realtek έχει αναλάβει τον τομέα "ήχος" και σε αυτή τη μητρική, όμως η κεντρική διαφορά με την έκδοση Pro εντοπίζεται στο γεγονός ότι ενώ η Pro χρησιμοποιεί το ALC888s chip, η Pro-E κάνει χρήση του ALC889 chip. Αναρωτιέται φυσικά κανείς για ποιο λόγο να η MSI να μπει στον κόπο να παράγει μία νέα μητρική, την στιγμή που και τα δύο chips υποστηρίζουν οχτακάναλο ήχο.

<img src="http://www.fudzilla.com/images/stories/2009/May/General%20News/msi_x58pro-e_1.jpg" alt="MSI X58 Pro-E" />

Συνεχίζοντας και αναφορικά με τα υπόλοιπα main features της μητρικής, είναι κατάλληλα επανδρωμένη με τρεις θύρες PCI-Express, μία gigabit LAN, επτά SATA, μία eSATA, μία Firewire, δώδεκα (!) USB καθώς επίσης και on board power, reset & clear CMOS buttons. Διαθέτει έξι θύρες υποδοχής μνήμης έτοιμες να δεχτούν μέχρι και 24GB DDR3-1333/1066 triple channel memory. Το VRM heatsink δείχνει λιγάκι πιο μεγάλο, με τα Northbridge & Southbridge heatsinks να παραμένουν ίδια όσον αφορά στο μέγεθος, αλλά σχεδιασμένα λιγάκι πιο φιουτσουριστικά.

Αν και δεν μάθαμε ακόμα την επίσημη τιμή της X58 Pro-E από την MSI, ελπίζουμε να τιμολογηθεί λιγότερο αυστηρά από την Pro version - γύρω στα 180? δηλαδή.

<img src="http://www.dvhardware.net/news/msi_x58pro_e.jpg" alt="MSI X58 Pro-E" />

Link to comment
Share on other sites

Ε μα τώρα το καφέ PCB μας τα χαλάει πολύ. Με ένα μαύρο PCB θα ήταν πολύ πιο όμορφη. Φαντάζομαι όμως ότι θα ήταν και πιο ακριβή. Οπότε καλύτερα να παραμένουν σε τόσο χαμηλά επίπεδα οι τιμές κι ας θυσιάζεται λιγάκι η ομορφιά.

Συγχαρητήρια στην MSI :T: Αν η τιμή της πράγματι είναι στα sub-$200 τότε αξίζει για 24/7 συστηματάκι ;)

P.S. Είμαι περίεργος να δω το σχόλιο του Georgeman εδώ :P

Link to comment
Share on other sites

Ναιιιιι! Επιτελους οχι μπιρμπιλωτα ροζουλί για τις DDR3!!!! Και επιτελους το βγαλανε το αναθεματισμενο το ALC888. Μεχρι και η IP35Pro αυτο φοραει, οπως το ιδιο φοραγε και η Asrock 4CoreDUAL... Μιλαμε για μητρικες 2 και 3 ετων ε..!!

P.S. Είμαι περίεργος να δω το σχόλιο του Georgeman εδώ :P

:hehe:

Btw το drMOS ειναι καλη τεχνολογιουλα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now