George_o/c

H MSI γίνεται η πρώτη εταιρεία ever που εμπιστεύεται το Power over eSATA

Recommended Posts

[NEWS_IMG=MSI hypes about Power over eSATA]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649cdb839a8077.jpg[/NEWS_IMG]Kατά καιρούς σε διάφορα forums ακούστηκαν σχόλια διαφόρων μελών, τα οποία ισχυρίζονται (και πολύ καλά κάνουν) ότι η ΜSI έχει αρχίσει να δείχνει τα "δόντια" της, κάνοντας αξιόλογες προσπάθειες να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερους τομείς του hardware. Αυτήν την φορά αποφάσισε να διεισδύσει στις θύρες επικοινωνίας και συγκεκριμένα στα άδυτα της eSATA. Η eSATA έχει το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του ότι μεταφέρει δεδομένα με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτές που δυνατούν να πρσφέρουν οι θύρες USB & Firewire.

Φυσικά όπως κάθε τι στην ζωή αυτήν, έτσι και οι θύρες eSATA έχουν το μειονέκτημά τους. Eντοπίζεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με το ρεύμα που χρειάζεται τις θύρες eSATA, οπότε ο χρήστης αναγκάζεται να καταφύγει σε "ghetto" λύσεις, χρησιμοποιιώντας ακόμα ένα καλώδιο για να προσφέρει τα απαραίτητα watts στις eSATA συσκευές. Aυτά βέβαια θα ανήκουν - από δω και στο εξής - στο παρελθόν, εφόσον οι τελευταίες αλλαγές στα Power over eSATA specifications που έγιναν από την Serial ATA International Organization επιτρέπουν στα δεδομένα και το ρεύμα να περνάνε από το ίδιο καλώδιο.

<img src="http://www.tcmagazine.com/images/news/Hardware/MSI/MSI_Power_eSATA_01.jpg" alt="MSI hypes about Power over eSATA" />

Mε την σειρά της λοιπόν η MSI άρχισε να "κοκορεύεται" για τα προϊόντα που κυκλοφορούν αυτόν τον καιρό και υποστηρίζουν το παραπάνω feature. Η λίστα περιλαμβάνει μία μόλις μητρική, την MSI 790FX-GD70 (η πρώτη AM3 μητρική πυ υποστηρίζει το Power eSATA feature) και οχτώ notebooks - τα NB PX600, GX620, GX720, GT735, EX620, EX623, EX630 και EX720. Από ότι φαίνεται και οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα υιοθετήσουν σύντομα το συγκεκριμένο feature προκειμένου να το ενσωματώσουν στα προϊόντα τους. Η MSI όμως, όπως και να έχει, θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη που πίστεψε στα προτερήματα της τεχνολογίας Power over eSATA.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη που ρωτω αλλα power over Sata δεν εχουν σχεδον ολα τα "καινουρια" λαπτοπ.

Εχω ενα Toshiba P300 απο τον Οκτωβρη που εχει τετοιο βυσμα.

E-SATA και USB μαζι.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη που ρωτω αλλα power over Sata δεν εχουν σχεδον ολα τα "καινουρια" λαπτοπ.

Εχω ενα Toshiba P300 απο τον Οκτωβρη που εχει τετοιο βυσμα.

E-SATA και USB μαζι.

Σε μητρικές όμως ?

Link to comment
Share on other sites

Ρε ασε τις ειδησεις της MSi για μενα λεμεεεε!! :D

Οντως εχει παρει τα πανω της η ΜικροΑστεριΔιεθνης.

Αλλα... αναρωτιεμαι... δε θα υπαρχουν προβληματα σε ο,τι αφορα την αξιοπιστια του data σηματος, οταν θα περναει και ρευμα απο το ιδιο καλωδιο?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now