JC_Denton

Μερικές νέες πληροφορίες για τη νέα ναυαρχίδα της ATi με την ονομασία R800

Recommended Posts

[NEWS_IMG=New info on ATi R800 - dual GPU DirectX 11 card confirmed]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed5efe58.jpg[/NEWS_IMG]Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που παίρνουμε από το Fudzilla, η ύπαρξη του πολυαναμενόμενου R800 της ATi είναι πλέον "επιβεβαιωμένη". Στην ουσία λοιπόν, η εταιρεία εξακολουθεί την ίδια φιλοσοφία όπως όταν ξεκίνησε και με την 3870Χ2, κατασκευάζοντας μια διπύρηνη κάρτα γραφικών και για το DirectX 11, η οποία θα διαθέτει 2 GPU των 40 nm, με πιθανή ονομασία τη γνωστή σε όλους μας, 5870X2.

Όπως ξέρουμε, το RV870 θα είναι το chip των 40 nm το οποίο μάλλον θα αποτελέσει τον πυρήνα της Radeon HD 5870, όπως έγινε εν αντιστοιχεία και με την 4870. Το R800 από την άλλη, όπως και το R700, θα είναι ο άμεσος αντίπαλος της κορυφαίας κάρτας από την πλευρά της nVIDIA, την αναμενόμενη G300.

Προς το παρόν επιβεβαιωμένα specs δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα, αλλά όλοι είμαστε λίγο πολύ βέβαιοι ότι θα πρόκειται για κάρτες ικανές να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 2 TFlop σε ισχύ. Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, αναμένουμε με αγωνία τις νέες εξελίξεις.

Link to comment
Share on other sites

2TFLOP ?!!!! omg...

Η nVIDIA λένε πάει για ~2.5 TFlop, οπότε λογικά και η ATi εκεί πάει, μη σου πω παραπάνω. Ήδη οι σημερινές κάρτες το 1 TFlop το έχουν για "αστείο" ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now