George_o/c

ASUS MARS 295 Limited Edition

Recommended Posts

[news_img=ASUS MARS 295 Limited Edition]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649cdb9deca45f.jpg[/news_img]Όλοι γνωρίζουμε την GTX 295. Πρόκειται μακράν για την πιο δυνατή gaming κάρτα γραφικών που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά, με τιμή που αγγίζει το απαγορευτικό φράγμα των 450?. Υπάρχουν βέβαια πολλά άτομα που αψήφησαν το υψηλό αντίτιμο, προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν πιο εκπληκτικές επιδόσεις στα PC Games. Καιρό όμως είχαμε να ακούσουμε νέα περί κατασκευής custom / non-reference design GTX295, καθώς φαίνεται ότι όλες οι εταιρείες έριχναν το βάρος στις best-seller GTX 275 & GTX 285. Καλά καταλάβατε, χρησιμοποιήσαμε τη λέξη "είχαμε" γιατί μόλις χθες παρουσιάστηκε η ASUS MARS 295 Limited Edition.

Η κάρτα παρόλο που διατηρεί το όνομα "GeForce GTX 295", έχει ίδιο device ID και είναι πλήρως συμβατή με τους ήδη υπάρχοντες nVIDIA drivers, πρωτοτυπεί με ένα ιδιαίτερο τρόπο, ξεπερνώντας κάθε άλλη overclocked GeForce GTX 295. Καταρχάς, η εταιρεία χρησιμοποίησε δύο G200-350-B3 επεξεργαστές γραφικών, οι ίδιοι δηλαδή που χρησιμοποιούνται και στην GeForce GTX 285. Το τέρας με το διπλό PCB έρχεται με 32 memory chips (!) και 4GB 512-bit GDDR3 μνήμης. Tώρα, κάθε GPU έχει πρόσβαση σε 2GB μνήμης, 120 Shader Processors (240 συνολικά !) ενώ οι συχνότητες στις οποίες είναι χρονισμένη η κάρτα ταυτίζονται με αυτές της GTX 285, δηλαδή 648MHz / 1476MHz / 2400MHz (core / shader / memory).

4614a20ec994fa8b.jpg

Το κάθε PCB έχει 16 memory chips, 6-phase κύκλωμα ρεύματος με ψηφιακό PWM, GPU (GeForce GTX 285-class) και τον επεξεργαστή NVIO2. Η ASUS δεν σταμάτησε όμως εδώ. Πέρα από το κλασικό PCI-Express bus interface, χρησιμοποίησε ένα διαφορετικό bridge chip, αποφεύγοντας την "πεπατημένη" και το nForce 200. Αντάξιοι αντικαταστάτες του θεωρούνται τα PLX και IDT χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί τίποτα. Η μνήμη αποτελείται από υψηλής πυκνότητας 0.77 ns memory chips που προέρχονται από την Hynix. Bέβαια όλα τα παραπάνω χρειάζονται και μια σεβαστή ποσότητα ρεύματος ώστε να λειτουργήσουν, δουλειά που αναλαμβάνει ένα 8-pin PCI-E power connector.

4614a20ec9922439.jpg

4614a20ec9937bd3.jpg

To electical management σε κάθε PCB γίνεται μέσω ενός Volterra VRM controller που υποστηρίζει το I2C interface, κάτι που αμέσως-αμέσως μεταφράζεται σε πλήρη υποστήριξη software voltage control. Να λοιπόν που για ακόμα μία φορά το ASUS Voltage Tweak θα έχει την τιμητική του. Προκειμένου να αποφύγουν τα απανωτά RMAs στην ASUS εξαιτίας του software voltage control, ενσωμάτωσαν το απαραίτητο Over Current Protection.

2f.jpg

2g.jpg

Το cooler εσωτερικά έχει σχεδιαστεί όπως και το reference, μόνο που αυτό χρησιμοποιεί ένα μονό leaf-blower. Eπίσης είναι λιγάκι μεγαλύτερο από το αρχικό, αφού καταλαμβάνει κάτι παρπάνω από δύο expansion slots. Ο Kinc από την Asus έτρεξε ορισμένα 3D Mark Vantage tests ώστε να αποδείξει την πλήρη και απροβλημάτιστη συμβατότητα της κάρτας με τους ήδη υπάρχοντες drivers καθώς επίσης και τις επιδόσεις της, που την κατατάσσουν πιο ψηλά από τις φυσιολογικές GTX295. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για την πιο brutal, την πιο απίστευτη desktop multi-GPU κάρτα γραφικών ! Αναμένουμε το επίσημο λανσάρισμά της στην Computex (αν γίνει τελικά).

4614a20ec996daef.jpg

2e.jpg

Διαβάστε περισσότερα

εδώ ...

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Μπραβο στην Asus! καταφερε αλλη μια φορα να παρουσιασει ενα ακομα εντυπωσιακο προίον :bravo::worship2:

Φανταζομαι οι επιδοσεις θα ειναι κορυφη, οπως και η τιμη της ..............:stars:

Αλλα ρε γμτ, τετοια προιόντα για εμενα δεν αξιζουν , ολα στον κοσμο της πληροφορικης απαξιωνονται παρα πολυ γρηγορα, τωρα αυτη η καρτα θα παραχθει σε 1000 κομματια τα οποια θα θες μια μικρη περιουσια για να αποκτησεις ενα και μετα απο 3-4 μηνες θα εχει χασει σημαντικο μερος της αξιας της

Link to comment
Share on other sites

Αυτήν όπως την βλέπεις, θα κάνει standard $600, δηλαδή ~430? (το δολλάριο έπεσε πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες, μόλις 0.70x? !) ... Πες ότι μαζί με τα μεταφορικά σου βγαίνει 480? (και πολλά λέω). Αξίζει, δεν αξίζει; ;)

Εντάξει δεν λέω πάντα οι πανάκριβες κάρτες γραφικών χάνουν εύκολα την αξία τους. Δύο χρόνια πριν η 8800GTX έκανε 450?+ και τώρα την βρίσκεις μεταχειρισμένη 80 - 100? ...

Link to comment
Share on other sites

Ναι George.... και ένα γ*****σιατικο από το τελωνείο και πάνε μια χαρά :D

Μεταφορικά με courier για την κάρτα από ΗΠΑ θες από 60 μεχρι και 100 ευρώ ανάλογα την εταιρία και την υπηρεσία ( Express, Daily, Weekly, etc )

Link to comment
Share on other sites

Στέλνεις σε κάποιο γνωστό σου τα χρήματα να την αγοράσει και έπειτα στην στέλνει αυτός ως gift, ώστε να αποφύγετε τα τελωνεία :D:hehe:

Wake up call...

1) Δεν περνάνε όλα όσα γράφουνε gift από το τελωνείο δίχως φόρο.

Βλάκες είναι νομίζεις ? Τα ανοίγουνε και ελέγχουνε, και επειδή τα τελευταία 2 χρόνια έχουνε αυξηθεί "δραματικά" τα "gift" λίγα πλέον περνάνε δίχως τελωνείο.

2) Εκτός από paypal ή να στείλεις τα λεφτά μέσω ΕΛΤΑ ( με ότι ρίσκο αυτό συνεπάγεται ), στα υπόλοιπα ( bank transfer, Western Union, etc ) υπάρχουνε διάφορα τέλη που παίζουνε από τα 40 ευρώ μέχρι και 120 ευρώ... με άλλα λόγια πάλι φτάνεις την ευρωπαϊκή τιμή και την ξεπερνάς κιόλας με άνεση...

Link to comment
Share on other sites

Άλλωστε Νοέμβρη-Δεκέμβρη θα έχουμε τον G300.

Νομίζω πως δεν αξίζει όπως και να 'χει να δώσει κανείς ένα σημαντικό ποσό για κάρτα γραφικών αυτή την εποχή.

Link to comment
Share on other sites

σαν καπάκι από μοτέρ μοιάζει αλλά αισθητικά ούτε εμένα μου αρέσει.

Σαν υλοποίηση πρέπει να σπέρνει πάντως

Link to comment
Share on other sites

πάντως έτσι καμιά πρόβλεψη για το πότε θα γίνει αυτό, δεν ξέρουμε ε;

πάντως αν γίνει μέσα από το site

δεν θα περάσει τελωνείο εδώ;

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο το πλαίσιο πιο παλιά είχε φέρει κάποια αντίστοιχη.

Νομίζω ήταν η EN7800GT DUAL/2DHTV/512M Limited Edition.

Πρόσφατο είναι το set της CoolerMaster με το cosmos black,την V8 black και ένα psu αν θυμάμαι καλά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now