George_o/c

Intel Core i7 920 & 940: ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ...

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel to Cannibalize Core i7 920 & 940]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/NEWS_IMG]Μαζεύετε χρήματα για να αγοράσετε τον πολυπόθητο Core i7 920 και να μεταφερθείτε με το καλό σε μεταγενέστερη πλατφόρμα; Χμμμ, θα προλάβετε άραγε; Ο λόγος που γράφονται τα παραπάνω είναι ο εξής: Μαθεύτηκε μέσα από την Intel ότι η εταιρεία σχεδιάζει να διακόψει την παραγωγή των "προσιτών" Core i7 επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένου και του πιο εμπορικού/επιτυχημένου μοντέλου, Core i7 920. Η απομάκρυνση αυτών των επεξεργαστών αυτόματα μεταφράζεται σε δημιουργία χώρου μες στην αγορά προκειμένου να ανθίσουν οι Core i5 "Lynnfield" επεξεργαστές.

Στατιστικές αναλύσεις που έγιναν στην Intel, έδειξαν ότι υπάρχει περίπτωση να επηρεαστούν σφοδρά οι πωλήσεις των Core i5 επεξεργαστών λόγω του ότι οι επιδόσεις των high-end "Lynnfield" chips βρίσκονται πάρα πολύ κοντά με αυτές των προσιτών i7 μοντέλων. Μάλιστα, πηγές μέσα σε κατασκευάστριες εταιρείς μητρικών καρτών αναφέρουν ότι οι εταιρείες, έπειτα από οδηγίες της Intel, ρυθμίζουν τις σειρές X58 προϊόντων τους ώστε να είναι έτοιμες για τους μελλοντικούς i7 επεξεργαστές, οι οποίοι πιθανολογείται ότι θα τιμολογηθούν με εντελώς διαφορετική πολιτική - $649 για τον Core i7 950 (το budget chip της σειράς Core i7 CPUs).

Για να γίνω πιο καταννοητός. Λαμβάνοντας κανείς υπόψην τα παραπάνω, καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: Η Intel θέλει να κάνει τους Core i7 high-end επεξεργαστές, για να γίνουν οι Core i5, mainstream. Στην προσπάθειά της όμως να το επιτύχει αυτό, στέκεται εμπόδιο ο i7 920 οπότε διακόπτει την παραγωγή του ---> οι Core i5 γίνονται mainstream ;) Κάτι σαν να λέμε Core 2 Quad, Core 2 Quad Extreme δηλαδή.

Πολλοί είναι και εκείνοι που πιστεύουν ότι τα παραπάνω είναι απλά φήμες. Θεωρούν ότι πρόκειται για marketing trick της Intel, με το οποίο επιδιώκει να "σπρώξει" κόσμο στον Core i7 920 χρησιμοποιώντας - στην ουσία - το σλόγκαν: "Αγόρασε σήμερα, γιατί δεν θα τον βρεις αύριο" !

3329736998a53773c5cf.jpg

Διαβάστε περισσότερα

εδώ

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Μπα εγώ πιστεύω ότι πρόκειται για ξεκάθαρο marketing trick ... "Αργούν ακόμα λιγάκι οι i5, οπότε αγοράστε όσους περισσότερους 920 μπορείτε ... :hehe:"

Link to comment
Share on other sites

Γενικώς βρομάει η όλη Ιστορία.

Απο τη μία κάνει άνοιγμα βγάζωντας τους εξαιρετικούς 920 D0 και απο την άλλη τους καταργεί?

Μάλλον κάτι μαμουνιά ετοιμάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Source ? Και δεν εννοώ source το ότι ο btarunr είναι βλάκας ή το bit-tech τον παίρνει :hehe:

If you can't talk out loud, you know where to find me :P

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

απο το πρωτο preview των i7 ειχα καταλαβει πως μονο ο 920 αξιζει... με τον 940 να προσφερει μονο 300mhz με +250 ευρώ...και τον 965 να δινει περισσοτερο qpi αλλα η τιμη στα 1000...και ετσι αποδειχτηκε και στη πορεια :P

και οντως...οσο ο 920 ειναι στα ~250 δεν αξιζει να παρεις lynnfield...

εκτως κ αν κυκλοφορησουν P55 boards με 50 ευρώ ;)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως θα κρατήσω τον i920 για καλό και για κακό... Μπορεί να πάρει αξία :P

:hehe::hehe: Πέρα από την πλάκα, αξίζει πολύ το συγκεκριμένο CPU. Οι επιδόσεις του είναι λιγάκι καλύτερες από το top Lynnfield chip ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now