JC_Denton

Παρουσίαση: GIGABYTE GM-M8000 Gaming Mouse,GP-MP8000 Mousepad & GM-M7700 Mobile Mouse

Recommended Posts

[news_img=""]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464a2b87fc6526f.jpg [/news_img]Σε πάρα πολλές περιπτώσεις στη ζωή μας, έχουμε δει εταιρείες να ειδικεύονται σε ένα συγκεκριμένο τομέα, βγάζοντας ποιοτικότατα προϊόντα, τα οποία αποτελούν ορόσημο και σήμα κατατεθέν για την κάθε κατασκευάστρια, ενώ και δείχνουν ποιος είναι ο δρόμος της εξέλιξης στο χώρο στον οποίο εμπλέκονται. Οι κόντρες σε τέτοιες περιπτώσεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο, μιας και οι επίδοξοι αγοραστές είναι σύνηθες να βρίσκονται μέσα σε ένα "πεδίο μάχης" των φανατικών οπαδών δύο ή και περισσότερων εταιρειών, οι οποίοι ορκίζονται ο καθένας για τους λόγους του, στην ποιότητα των προϊόντων του κάθε κατασκευαστή.

Δεν είναι σπάνιο λοιπόν να δούμε τσακωμούς για το αν η Nikon είναι ανώτερη από την Canon, ή για να τα φέρουμε τα πράγματα και πιο κοντά στην παρουσίασή μας, για το αν η Logitech είναι καλύτερη από τη Microsoft, στο θέμα των περιφερειακών για τους υπολογιστές μας. Ο "πόλεμος" μεταξύ αυτών των δύο καλά κρατεί, ενώ και οι δυο τους φροντίζουν με συνεχείς αναβαθμίσεις των προϊόντων τους, να κάνουν το παιχνίδι ακόμα δυσκολότερο, η μία για την άλλη.

Όμως τελευταία, κάτι φαίνεται πως αλλάζει. Βλέπετε, στο χώρο αυτό άρχισαν να μπαίνουν και άλλες εταιρείες, οι οποίες πριν ουδεμία σχέση είχαν με το "άθλημα". Και φυσικά, δε μιλάμε για την πασίγνωστη Razer, η οποία ανέκαθεν ειδικευόταν σε αυτά, αλλά για εταιρείες όπως η OCZ και πολύ πρόσφατα - και η GIGABYTE. Μάλιστα, τα τμήματα ανάπτυξης των νέων περιφερειακών συσκευών για τους νέους "παίχτες" φαίνεται πως μπήκαν αποφασισμένα να κερδίσουν το σεβασμό των απανταχού χρηστών και υποψήφιων αγοραστών, ακόμα ίσως και να εκθρονίσουν τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου.

464a2a7ef81cc73.jpg

Μη νομίζετε ότι αυτά είναι υπερβολές - αν κάποιος βάλει τη Microsoft των εκατοντάδων δις δολαρίων στην άκρη, η Logitech σε θέματα κεφαλαίων δεν μπορεί ούτε κατά διάννοια να αγγίξει τη GIGABYTE, η οποία αν και εφόσον θελήσει να μπει τόσο δυναμικά στο χώρο όσο νομίζουμε, απλά σε ορισμένα χρόνια ίσως καταφέρει να κάνει το κοινό να μιλάει μόνο για αυτήν.

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν πρωτομπαίνεις σε μια τέτοια αγορά, η οποία ήδη έχει δείξει αμέριστη εμπιστοσύνη στις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις. Σαφέστατα στην αρχή, θα προσπαθήσεις να αντιγράψεις ιδέες ή να βελτιώσεις ήδη υπάρχουσες, με απώτερο σκοπό κάποια στιγμή να μπεις για τα καλά στη διεκδίκηση του στέμματος, με κάποιο επαναστατικό και πρωτοπόρο, νέο προϊόν.

Τι έχει λοιπόν η GIGABYTE να μας προσφέρει σε αυτά τα πρώτα της βήματα? Μην ξεχνάμε ότι ήδη η εταιρεία έχει κάνει αρκετές "αθόρυβες" προσπάθειες στο παρελθόν, με πληκτρολόγια και ποντίκια τα οποία δυστυχώς φαίνεται πως πέρασαν κάπως απαρατήρητα από τις αγορές - θα μπορέσει αυτό να αλλάξει όμως?

Εμείς εδώ στο HWBOX.gr είχαμε την τύχη να λάβουμε ένα δείγμα του GM-M8000 4000dpi Gaming Mouse, ένα GM-M7700 Wireless Mobile Mouse, καθώς επίσης και ένα δείγμα του GP-MP8000, το οποίο είναι το καινούριο Gaming MousePad της GIGABYTE, προϊόντα που ήδη μπορείτε να βρείτε στις αγορές. Εδώ και περίπου 10 ημέρες λοιπόν και κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας στα εργαστήρια του HWBOX, καταφέραμε να πάρουμε μια πρώτη εικόνα για το τι προσπαθεί να επιτύχει η GIGABYTE με την καινούρια της σειρά περιφερειακών, ειδικότερα μάλιστα στον τομέα αυτών που απευθύνονται στους PC Gamers, που ως γνωστόν, αποτελούν και ένα από τα απαιτητικότερα κοινά.

Αυτή τη μικρή μας εμπειρία λοιπόν, είναι που θέλουμε να σας τη μεταφέρουμε μέσω αυτού της παρουσίασης- θα καταφέρει να μας πείσει η GIGABYTE ότι θέλει όντως να μπει δυναμικά στο χώρο, ή μάλλον πρόκειται για ακόμα μια προσπάθεια απλώς να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, εκτός του hardware? Λίγη υπομονή ακόμα και θα το μάθετε!

464a27bd6e5dcf5.jpg

[bREAK=GP-MP8000 Gaming MousePad]

464a27bd6e5dcf5.jpg

<table valign="top" align="left" border="0"> <tbody><tr> <td>464a290f7a98ea6.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Ξεκινάμε την mini-παρουσίασή μας λοιπόν με τι άλλο - το GP-MP8000 MousePad, το οποίο θα αποτελέσει και τη "βάση" των δοκιμών μας, μιας και πάνω σε αυτό δοκιμάστηκαν τα ποντίκια της GIGABYTE. To καινούριο αυτό MousePad έρχεται μέσα σε ένα χαρακτηριστικό κυλινδρικό κουτί, με εμφανή χαρακτηριστικά όπως το λογότυπο της Ghost Series (το οποίο βλέπετε σε κάθε σελίδα αυτής της παρουσίασης), τα οποία αμέσως μας κάνουν να το κοιτάμε με "άλλο μάτι", γνωρίζοντας ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό και όχι για ένα απλό mousepad, όπως η πληθώρα των φτηνών pads που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Εδώ λογικά μιλάμε για ένα mousepad καθαρά φτιαγμένο για PC Gamers, οι οποίοι θέλουν να επιτυγχάνουν τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια στις κινήσεις τους.

Κατ' ακρίβεια, απαιτούν κάτι τέτοιο από το mousepad που θα αγοράσουν. Καθότι λοιπόν μιλάμε για ένα πολύ απαιτητικό κοινό, η GIGABYTE θα πρέπει να καταφέρει να το ικανοποιήσει όχι απλά προσφέροντας ένα εντυπωσιακού σχεδιασμού pad, αλλά δίνοντάς τους την ευκαιρία να βιώσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία "χειρουργικής" ακρίβειας. Είναι όμως ικανή να ξεπεράσει τα "ιερά τέρατα" του χώρου, που είναι η Razer, η Steel Series και η Zykon, εταιρείες με πολύ εμπειρία στο χώρο και καινοτομίες, που προχώρησαν την τεχνολογία μπροστά και έχουν άπλετη τεχνογνωσία πάνω σε ακριβώς αυτόν τον τομέα - την κατασκευή του καλύτερου δυνατού mousepad για ακόμα και τον πιο απαιτητικό Gamer ή γραφίστα?

<table valign="top" align="right" border="0"> <tbody><tr> <td>464a290f7abd492.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Αυτές οι απορίες μας λοιπόν ήταν εύκολο να λυθούν - ανοίγωντας το καπάκι της κυλινδρικής συσκευασίας του GP-MP8000 αντικρύσαμε το τυλιγμένο mousepad μέσα του, το οποίο από τη στιγμή που το βγάλαμε από το κουτί του, αμέσως μας θύμισε τις αντίστοιχες προσπάθειες των αντίπαλων εταιρειών. Το pad της σειράς Ghost είναι ένα κλασικό Gaming mousepad, με χαρακτηριστική υφή στο ύφασμά του, που του δίνει έναν από τους καλύτερους συνδυασμούς ακρίβειας και ταχύτητας, ενώ ταυτόχρονα στο κάτω μέρος του, αποτελείται από ένα παχύ στρώμα ενός ειδικού ελαστικού υλικού, το οποίο το καθιστά πρακτικά αμετακίνητο κατά τη διάρκεια που παίζουμε ένα παιχνίδι ή κάνουμε τη δουλειά μας.

Πράγματι, ενώ γενικά είμαστε δύσπιστοι όσον αφορά τέτοια προϊόντα και το κατά πόσο αυτά πραγματικά βοηθάνε τον επίδοξο Gamer στην προσπάθειά του να ανεβάσει το skill του, ή ακόμα καλύτερα τον επίδοξο επαγγελματία στην καλυτέρευση της δουλειάς του, φαίνεται ότι η GIGABYTE έκανε μια καλή και ποιοτικότατη δουλειά, για τα χρήματα που ζητάει.

<table valign="top" align="left" border="0"> <tbody><tr> <td>464a290f7adefa3.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Πόσα είναι αυτά? Μιλάμε για μόλις λίγο πάνω από 10?, ποσό σχεδόν "εξευτελιστικό", μπροστά σε αυτά που ζητάνε άλλες εταιρείες για παρόμοια προϊόντα. Έχοντας μάλιστα ο γραφών στο γραφείο του ένα από τα κορυφαία προϊόντα της Steel για εμφανισιακούς καθαρά λόγους, μπορεί να σας πει πως το mousepad της σειράς Ghost είναι μια πολύ καλή αρχή για έναν ανερχόμενο ή ακόμα και για έναν έμπειρο PC Gamer.

Με τη χρήση του GP-MP8000 είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιθυμήσει ο χρήστης περισσότερη επιφάνεια εργασίας, μιας και το mousepad έχει διαστάσεις 400 x 300 x 4 mm, κάτι που το τοποθετεί ανάμεσα στα μεγαλύτερα και παχύτερα της κατηγορίας του. Όταν δουλεύαμε τα ποντίκια μας πάνω στο συγκεκριμένο pad για τις ανάγκες των Review μας, μείναμε σχεδόν απόλυτα ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο γλιστρούσε το mouse πάνω του. Ο γραφών προσωπικά μπορεί να έχει συνηθίσει σε επιφάνειες με λιγότερη τριβή (όπως είναι το ξύλο ή το αλουμίνιο), αλλά τον κέρδισε η πολύ καλή ακρίβεια που είχαν και τα δύο ποντίκια της δοκιμής μας πάνω στο GP-MP8000.

<table valign="top" align="right" border="0"> <tbody><tr> <td>464a2afd7b63f37.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Είτε δοκιμάζαμε ελαφριές εργασίες στο desktop είτε παίζαμε Unreal Tournament III είτε δουλεύαμε στο Adobe Photoshop CS4, το mousepad πάντα κατάφερνε και μας έδινε μια άψογη αίσθηση, χωρίς να κουράζει με υπερβολικά πολλή/λίγη τριβή - ήταν σαν να είχαμε έναν τέλειο συνδυασμό τριβής και ακρίβειας. Μάλιστα, εξαιτίας του μεγάλου πάχους του (σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα άλλων εταιρειών), το pad ήταν και πολύ άνετο για τον καρπό μας, προσφέροντας μια πολύ καλή στήριξη.

Πολύ καλή λοιπόν η πρώτη μας εμπειρία με ένα από τα προϊόντα της Ghost Series της GIGABYTE, όχι απαραίτητα γιατί είναι κάτι εξαιρετικά καλό, αλλά γιατί το τιμολόγησαν πολύ σωστά, κάνοντάς το πραγματικά να είναι ένα value for money προϊόν. Κακά τα ψέματα, δεν έχει να μας προσφέρει καμιά φανταστική νέα πρωτοπορία, ενώ και εμφανισιακά είναι ένα απλά πολύ όμορφο mousepad - μας δίνει όμως ότι και ο ανταγωνισμός, σε μια ασυναγώνιστη τιμή. Τα ~10? που ζητάει είναι ελάχιστα για αυτά που προσφέρει, κάτι που το ανέβασε πολύ στα μάτια μας.

Αν κάποιος λοιπόν έχει στο νου του να αγοράσει ένα καινούριο mousepad για τον υπολογιστή του, με σκοπό να βιώσει τη μέγιστη ακρίβεια στη δουλειά του ή στα παιχνίδια τα οποία παίζει, ας ρίξει και μια ματιά στο GP-MP8000 πριν δει και τις υπόλοιπες προτάσεις που κατακλύζουν την αγορά - ήδη ένα μέλος της ομάδας μας το έκανε και από όσα ακούμε, είναι απόλυτα ικανοποιημένος.

Μπράβο λοιπόν σε αυτό το πρώτο βήμα της GIGABYTE στο χώρο των "επαγγελματικών" mousepad. Για να δούμε όμως, θα είναι η συνέχεια αντίστοιχη και για τα υπόλοιπα προϊόντα της?

[bREAK=GM-M7700 Mobile Mouse]

464a27bd6e5dcf5.jpg

<table valign="top" align="left" border="0"> <tbody><tr> <td>464a290edd7f043.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Συνεχίζουμε τη μικρή μας παρουσίαση των προϊόντων της GIGABYTE με το "Βενιαμίν" των ποντικιών της εταιρείας, το GM-M7700 Mobile Mouse. Μόνο κοιτώντας κανείς τη συσκευασία του μπορεί να καταλάβει ότι μιλάμε για κάτι "λιλιπούτειο", μιας και το μέγεθος της δεν ξεπερνά αυτό μιας θήκης ενός DVD - αν εξαιρέσουμε το πάχος φυσικά! Για να δούμε όμως, είναι ικανό το μικρό αυτό ποντίκι να μας "κερδίσει" με τις δυνατότητές του?

<table valign="top" align="right" border="0"> <tbody><tr> <td>464a290eddc7832.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Καταρχάς να τονίσουμε ότι μιλάμε για ένα ασύρματο ποντίκι, όπως θα περίμενε ο καθένας μας από ένα ποντίκι που απευθύνεται στους κατόχους laptop, netbook και λοιπών φορητών συσκευών. Ο δέκτης του είναι στα 2.4Ghz RF και η εταιρεία υπόσχεται ότι μπορεί να μας δώσει έως και 10 μέτρα εμβέλειας, κάτι που διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι, μιας και μπορούσαμε να χειριστούμε το ποντίκι σχεδόν από την άλλη άκρη του υπογείου στα εργαστήριά μας, κάτι αξιοσημείωτο και σίγουρα πολύ χρήσιμο εάν χρησιμοποιούμε το ποντίκι μας σε κάποιο Home Theater PC ή φυσικά, κατά τη διάρκεια παρουσιάσεων σε Πανεπιστημιακά ή άλλης φύσης Ιδρύματα.

Παρά το γεγονός ότι η συσκευασία του ήταν μικρού μεγέθους, αυτό δεν την κάνει φυσικά ελλειπή σε bundle. Μέσα της, μπορεί κανείς να βρει το ποντίκι μας, τον ασύρματο δέκτη (ο οποίος σίγουρα εντυπωσιάζει και αυτός με το πολύ μικρό μέγεθός του), ενώ αυτά συνοδεύονται και από ένα mini-CD με τους οδηγούς για USB συσκευές (αν δε διαθέτουμε λειτουργικό σύστημα με προεγκατεστημένους τους USB drivers), καθώς και 2 αλκαλικές μπαταρίες AAA από τη DURACELL, από τις οποίες θα πάρει για πρώτη φορά την απαραίτητη ισχύ για να λειτουργήσει το GM-M7700.

Καθόλου άσχημα λοιπόν τα πράγματα για την αρχή. Μια λιτή αλλά περιεκτική συσκευασία και ένα ποντίκι που φαίνεται έτοιμο να κερδίσει μερικούς οπαδούς στην κατηγορία του. Το αν θα τα καταφέρει ή όχι, θα το δούμε στη συνέχεια - προς το παρόν, ας δούμε τα αναλυτικά του χαρακτηριστικά:

464a2b020341e2b.jpg

<table valign="top" align="left" border="0"> <tbody><tr> <td>464a290f7a51652.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Όπως θα είδατε και στα specs του GM-M7700, το ποντίκι δείχνει αρκετά υποσχόμενο για ένα απλό mouse των ~25?. Μόνο και μόνο οι αλλαγές στα dpi είναι κάτι που δεν περιμέναμε από ποντίκι αυτής της κατηγορίας, μιας και κάποτε θα θυμάστε ότι αυτά ήταν σενάριο φαντασίας για τους περισσότερους χρήστες, οι οποίοι μάλιστα έβγαζαν δικά τους software ώστε να καταφέρουν να αυξήσουν τα "ταπεινά" 400 dpi σε 600 ή 800. Τώρα όμως πλέον, ακόμα και ένα ασύρματο ποντίκι που απευθύνεται στους κατόχους notebook, όχι μόνο διαθέτει κουμπί για την αλλαγή των dpi, αλλά ο αισθητήρας του μπορεί να πιάσει θεωρητικά έως και τα 1600 dpi, νούμερο που πριν ελάχιστα χρόνια ούτε τα λεγόμενα "Gaming Mice" μπορούσαν να διανοηθούν.

Φυσικά εμείς απευθείας θελήσαμε να δοκιμάσουμε αν όντως το ποντίκι είναι ικανό να μας προσφέρει έστω και μια Χ καλύτερη ακρίβεια σε σχέση με ένα κλασικό laser mouse - το UT3 μας περίμενε και με μερικά κλικ, βρισκόμασταν ήδη στην καρδιά του παιχνδιού. "Δεν είναι και άσχημο", ήταν η πρώτη μας κουβέντα. Ούτε κάτι τραγικά "ριζοσπαστικό", αλλά σίγουρα όχι και κάτι που θα μας έκανε να καταραστούμε τα ασύρματα ποντίκια. Κλασική συμπεριφορά ενός mouse που άλλωστε, ούτε κατά διάννοια δεν προσφέρεται για τέτοια χρήση. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερα λοιπόν - ήδη μας έδωσε αρκετά!

<table valign="top" align="right" border="0"> <tbody><tr> <td>464a290ede1c5b4.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που μας άρεσε ήταν ο έξυπνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να φυλάξουμε τον ασύρματο δέκτη στο κάτω μέρος του ποντικιού, απλά βάζοντάς τον μέσα σε μια ειδική εσοχή, στην οποία και κούμπωνε και για να αφαιρεθεί, απαιτούσε απλά το πάτημα ενός κουμπιού το οποίο απελευθέρωνε το έλασμα που τον συγκρατούσε και μας τον "πετούσε" έξω. Έξυπνο και αρκετά πρακτικό, μιας και δε χρειάζεται να μεταφέρει κάποιος και το ποντίκι και τον δέκτη ξεχωριστά, καθώς επίσης και επειδή ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο απώλειας του δέκτη, εξαιτίας του μικρού του μεγέθους.

Από πλευράς κατασκευής τώρα, το ποντίκι όπως θα είδατε και από τις φωτογραφίες, μοιάζει αρκετά στα VX Nano και Revolution της Logitech, σαν να έχουν όλα βγει από το ίδιο σχεδιαστικό τμήμα. Η αλήθεια είναι ότι από πλευράς ποιότητας υλικών, τα VX μας κάνουν σαν ανώτερα σε αίσθηση, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε και σίγουροι γι αυτό, έχοντας ενασχοληθεί με το ποντίκι για μόλις ένα δεκαήμερο. Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτή η διαφορά - μπορεί το GM-M7700 να έχει και αυτό δύο εξτρά προγραμματιζόμενα κουμπιά στα αριστερά του, αλλά ο τροχός του δεν έχει καμία σχέση με αυτόν των Logitech, μιας και πρόκειται για ένα κλασικό mouse wheel με δυνατότητα και πλαϊνής κύλισης, ενώ από την άλλη στην αντίπαλη όχθη, υπάρχει ο μηχανισμός της Logitech για το επιλεκτικά γρήγορο scrolling, που ξεφεύγει αρκετά από τα συνηθισμένα mouse wheels.

Αυτά βέβαια θα μπορούσε κάποιος να τα θεωρήσει μειονεκτήματα - εάν και εφόσον το ποντίκι αυτό κόστιζε 45 και 50?, όσο δηλαδή και τα mouse της σειράς VX. Με τα μόλις ~25? που ζητάει, μας φαίνεται δύσκολο να βρούμε κάποιο αντίστοιχο που να μπορεί να το ανταγωνιστεί, έχοντας τις δυνατότητές του + το ότι μπορούμε να το βρούμε σε πολλά χρώματα, όπως λευκό, κόκκινο, μπλε και το μαύρο της δοκιμής μας. Αν κάποιος λοιπόν αναζητά ένα ποντίκι για το laptop του, το οποίο θα τον ικανοποιήσει πλήρως στη δουλειά του, με ένα "λογικό" budget, το GM-M7700 φαντάζει σαν μια από τις "must" επιλογές, μιας και ενσωματώνει όλες τις βασικές απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάποιος και θεωρούμε πως τις εκπληρώνει στο έπακρο.

[bREAK=GM-M8000 4000dpi Gaming Mouse]

464a27bd6e5dcf5.jpg

<table valign="top" align="left" border="0"> <tbody><tr> <td>464a290f7b8af64.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Φτάνουμε και ίσως στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι της μικρής παρουσίασής μας, που δεν είναι άλλο από το πολλά υποσχόμενο Gaming ποντίκι της GIGABYTE με το όνομα GM-M8000. Με μια γρήγορη ματιά στη συσκευασία του μπορούμε κάλλιστα να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για ένα απλό ποντίκι, αλλά για κάτι όντως ξεχωριστό και υψηλών επιδόσεων. Η ίδια η εταιρεία μάλιστα υποστηρίζει ότι το ποντίκι είναι εφοδιασμένο με έναν πανίσχυρο αισθητήρα της τάξης των 4000 dpi, κάτι το οποίο το κατατάσσει αμέσως ανάμεσα στα κορυφαία της κατηγορίας του.

<table valign="top" align="right" border="0"> <tbody><tr> <td>464a29100bc6ddd.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Τα πράγματα όμως δεν είναι και τόσο απλά εδώ. Πλέον η GIGABYTE παίζει πραγματικά στο ίδιο γήπεδο με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της, μιας και το ποντίκι κοστολογείται στην Ελληνική αγορά κάπου λίγο πιο πάνω από τα 50 ?, πράγμα που το τοποθετεί σε άμεση σύγκριση με αντίστοιχα Gaming ποντίκια των Logitech, Microsoft, Razer, κτλ. Θα καταφέρει να μας εντυπωσιάσει τόσο ώστε να "απαρνηθούμε" τα G5, G9 και SideWinder και να "ορκιστούμε" σε αυτό? Το έργο του όντως, φαντάζει δύσκολο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, γιατί έχουμε αρκετά να πούμε. Καταρχάς λοιπόν, το ποντίκι εκτός από τα 4000 dpi, διαθέτει και σύστημα ελέγχου του κέντρου βάρους του, με την κλασική πλέον λύση που είχαμε πρωτοδεί στο Logitech G5, δηλαδή με την προσθήκη/αφαίρεση των ειδικών βαριδίων που μας προμηθεύει ο κάθε κατασκευαστής. Επίσης, όπως κάθε Gaming ποντίκι που "σέβεται" τον εαυτό του, διαθέτει ειδικό software το οποίο μας επιτρέπει τον έλεγχο των λειτουργιών των κουμπιών του, αλλά και την ενσωμάτωση μακροεντολών που μας επιτρέπουν τον ακόμα πιο πλήρη έλεγχο των παιχνιδιών μας.

Περαιτέρω, μέσα στη συσκευασία μπορούμε να βρούμε ένα εξτρά σετ από τα ειδικά pads τα οποία διαθέτει το GM-M8000 για να γλιστράει πιο εύκολα πάνω στο mousepad μας, επιτρέποντάς μας έτσι να τα αλλάξουμε αν και εφόσον αυτά φθαρθούν από την πολλή χρήση. Επιπροσθέτως, κάτι που εύκολα παρατηρεί κάποιος είναι το ειδικά επενδυμένο καλώδιο του ποντικιού, το οποίο είναι κατασκευασμένο ώστε να αντιστέκεται στις φθορές από έντονες κινήσεις, ενώ διαθέτει και επιχρυσωμένο βύσμα USB 2.0, για ακόμα μικρότερο latency μεταξύ της επικοινωνίας της συσκευής και της θύρας. Όλα φαίνονται λοιπόν ιδανικά για το GM-M8000 - ας ρίξουμε και μια ματιά στα αναλυτικά του χαρακτηριστικά πριν εμβαθύνουμε και στις λεπτομέρειές του:

464a2b0203314ae.jpg

<table valign="top" align="left" border="0"> <tbody><tr> <td>464a29100c62418.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Πάμε λοιπόν να δούμε τα πράγματα με λίγο μεγαλύτερη έμφαση στις λεπτομέρειες. Ξεκινάμε φυσικά με το μέγεθος και το σχήμα του ποντικιού - πρόκειται ξεκάθαρα για ένα mouse για δεξιόχειρες χρήστες, με ίσως λίγο μεγαλύτερη παλάμη από το μέσο όρο. Σε μέγεθος είναι λίγο μεγαλύτερο από το MX518 (και αντίστοιχα, τα ίδιου "σασί" G5 και G7), κάτι που ίσως το κάνει λίγο άβολο για όσους συνήθησαν το πιο "compact" μέγεθος του δημοφιλέστατου G9. Βέβαια, στο δικό μας χέρι φάνηκε πως πρόκειται για ένα αρκετά βολικό ποντίκι, του οποίου η αίσθηση των πλήκτρων ήταν άνετη και μπορούσαμε εύκολα να το χειριστούμε, χωρίς να νιώσουμε έστω και λίγο άβολα.

<table valign="top" align="right" border="0"> <tbody><tr> <td>464a29100c86238.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Αυτό που μας εξέπληξε βέβαια, είναι το εξαιρετικής ποιότητας ελαστικό υλικό που διαθέτει στα πλαϊνά του μέρη. Εκεί παίρνει άριστα, μιας και ειλικρινά το χέρι μας "κούμπωνε" πάνω του και δύσκολα μπορούμε να θυμηθούμε άλλο ποντίκι πάνω στο οποίο να βιώσαμε τόσο καλό "grip". Έτσι, παρόλο που το ποντίκι σε κάποιους φανεί λίγο μεγάλο (όχι φυσικά όσο μεγάλο ήταν το πρώτο SideWinder, το οποίο κατακρίθηκε από το σύνολο των reviewers), καταφέρνει έχοντας τόσο καλό και εργονομικό σχεδιασμό, να φαίνεται εξαιρετικά βολικό, ακόμα και στους πιο "δύσπιστους".

Σαφώς όμως, δεν είναι μόνο το πόσο καλά αισθανόμαστε στο χέρι μας το ποντίκι, το μοναδικό κριτήριο για το πόσο καλό όντως είναι. Αυτό που μετράει για τους περισσότερους από εμάς που ασχολούμαστε με γρήγορα παιχνίδια, όπως είναι τα απαιτητικά First Person Shooters, είναι το πόσο ακριβές είναι το ποντίκι στις κινήσεις μας, καθώς και το πόσο εύκολα μπορούμε να πατήσουμε τα πλαϊνά κουμπιά του, τα οποία η πλειοψηφία τα ρυθμίζει να κάνουν διάφορες λειτουργίες, όπως το να βγάζουν ένα συγκεκριμένο όπλο ή να εκτελούν κάποια ειδική κίνηση. Σε αυτόν τον τομέα λοιπόν και τα δύο πλαϊνά κουμπιά που βρίσκονται στο αριστερό τμήμα του GM-M8000, το ποντίκι παίρνει και εδώ σχεδόν άριστα, μιας και πανεύκολα και άμεσα μπορούσαμε στα παιχνίδια που δοκιμάσαμε, να έχουμε ακριβώς αυτό που επιθυμούσαμε.

<table valign="top" align="left" border="0"> <tbody><tr> <td>464a29100caa43e.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Όπως θα παρατηρήσατε όμως, υπάρχουν και άλλα κουμπιά πάνω στο ποντίκι. Εν μέρει έχετε δίκιο, γιατί οι περισσότεροι σίγουρα θα ξεγελάστηκαν από το λογότυπο της Ghost Series που βρίσκεται στο εμπρόσθιο αριστερό τμήμα του mouse, που απλά βρίσκεται εκεί ως διακοσμητικό στοιχείο. Βέβαια, όπως σωστά θα προσέξατε, υπάρχει και ένα ακόμα πλήκτρο στο πλαϊνό δεξί τμήμα του ποντικιού, το οποίο εκτός του ότι αλλάζει το χρωματισμό του λογοτύπου της GIGABYTE στο πάνω μέρος του GM-M8000 από μπλε σε πράσινο και κόκκινο, χρησιμεύει και στην επιλογή των διαφορετικών προφίλ που εμείς έχουμε επιλέξει μέσα από το ειδικό software που μας παρέχει η εταιρεία.

<table valign="top" align="right" border="0"> <tbody><tr> <td>464a2afd7c4332d.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Συν τοις άλλοις, η εταιρεία εφοδίασε το ποντίκι με ένα κουμπί εύκολης και γρήγορης αλλαγής των dpi από τα 400 έως και τα 4000, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ακόμα και στο πιο απαιτητικό αγοραστή και χρήστη, να βρει τον ακριβή συνδυασμό που αυτός επιθυμεί για να παίζει όσο καλύτερα μπορεί τα παιχνίδια του. Έτσι, με μια απλή κίνηση η ευαισθησία του GM-M8000 αλλάζει άρδην (με τα ειδικά κόκκινα led στο εμπρόσθιο αριστερό τμήμα να μας υποδηλώνουν για το αν είναι ρυθμισμένη στο high/low) και έτσι κάποιος που θέλει να αλλάζει "on-the-fly" τα dpi μέσα στο παιχνίδι, έχει τη δυνατότητα να το κάνει, κερδίζοντας ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους παίχτες.

Προσωπικά, θεωρούμε ότι αυτή η ιδέα που έχει μπει σε αρκετά ποντίκια στην αγορά, μάλλον άχρηστη θα είναι σε ένα πραγματικά "fast-paced" game, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και λάθος που την ενσωμάτωσαν, μιας και η αλλαγή γίνεται με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου, χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω εντολές. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στον τροχό του ποντικιού, ο οποίος όπως και στο GM-M7700, μπορεί να πατηθεί και κατά τον οριζόντιο άξονα με φορά προς τα αριστερά ή τα δεξιά, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα εξτρά "κουμπιά" και στα παιχνίδια ή τις εφαρμογές μας, επιτρέποντάς μας να εκτελέσουμε μερικές ακόμα εντολές με το απλό πάτημά τους.

Γενικά, από την εργονομία του GM-M8000 μπορούμε να πούμε πως μείναμε αρκετά έως και πολύ ευχαριστημένοι. Μπορεί να είναι όντως μειονέκτημα ότι απευθύνεται μόνο σε δεξιόχειρες (κάτι σύνηθες για ποντίκια αυτής της κατηγορίας), αλλά το grip του μας άφησε με θετικότατα συναισθήματα. Αν μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι θα ήταν να είχε λίγο καλύτερη θέση στο κουμπί της αλλαγής των profiles, γιατί βρίσκεται αρκετά μακριά για να μπορεί κάποιος να το πατήσει εύκολα. Κατά τ'άλλα όμως, είμαστε ικανοποιημένοι. Ας ρίξουμε μια μικρή ματιά και στις καρτέλες του software με το οποίο έρχεται το ποντίκι μας και μετά θα δούμε λίγο αναλυτικότερα το σύστημα αλλαγής του κέντρου βάρους του:

To software της GIGABYTE για το GM-M8000:

464a2bb9f56b3dc.png

464a2bb9f57f426.png 464a2bb9f59e424.png 464a2bb9f5bd04f.png

(Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση)

<table valign="top" align="left" border="0"> <tbody><tr> <td>464a29100bea829.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Πέραν λοιπόν από όλα αυτά που είδαμε έως τώρα, το GM-M8000 διαθέτει και κάτι περισσότερο, που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα απλά ποντίκια της αγοράς και το φέρνει φυσικά πιο κοντά στα Extreme Gaming Mice. Έτσι, εκτός από την αλλαγή των dpi και τα προφίλ των μακροεντολών που μπορούμε να αποθηκεύσουμε σε κάθε κουμπί του, το mouse διαθέτει ένα σύστημα αλλαγής του κέντρου βάρους του με τη χρήση ειδικών βαριδίων, τα οποία τοποθετούνται κατά βούληση από τον κάθε χρήστη στη βάση του ποντικιού, ανάλογα με το πως έχει συνηθίσει ή με το πως επιθυμεί να αλλάξει την gaming εμπειρία του.

Καταρχάς εμείς οφείλουμε να πούμε ότι αυτή η κίνηση δεν είναι απαραίτητη και θα εξηγήσουμε ευθύς αμέσως το γιατί. Το GM-M8000 ζυγίζει 145 γραμμάρια, βάρος που το τοποθετεί στην κατηγορία των πολύ ελαφριών ποντικιών της αγοράς. Αν κάποιος έχει συνηθίσει όταν παίζει, να έχει ένα ελαφρύ σε αίσθηση και γρήγορο σε κίνηση ποντίκι, τότε δε χρειάζεται καν να πειράξει το mouse της GIGABYTE, μιας και το βρήκαμε εξαιρετικά καλά ζυγισμένο, ακόμα και χωρίς την προσθήκη των εξτρά βαριδιων. Αν βέβαια επιθυμεί λίγο περισσότερο βάρος στο πίσω μέρος, ώστε να "ισορροπήσει" τη δύναμη στη βάση του καρπού του, αυτό γίνεται πανεύκολα, μιας και η τοποθέτηση των βαριδιων είναι μια πολύ απλή και εύκολη διαδικασία.

<table valign="top" align="right" border="0"> <tbody><tr> <td>464a29100cf2c1b.jpg

</td> </tr> </tbody></table>Αν βέβαια δε θέλει να τα βάλει όλα, η διακριτική θήκη της GIGABYTE φροντίζει ώστε να μπορεί να τα αποθηκεύσει δίχως κάποιο κίνδυνο απώλειάς τους. Ας εξετάσουμε όμως και λίγο τα ίδια τα βαρίδια. Αυτά είναι κατασκευασμένα από ένα υλικό που μας θυμίζει ατσάλι η κάποιο επινικελωμένο διαφορετικό μέταλλο. Το μεγάλο βαρίδι έχει βάρος 20 γραμμαρίων, ενώ το καθένα από τα τρία μικρότερα είναι στα 6 γραμμάρια. Προσωπικά πιστεύουμε ότι στην αίσθηση αυτά τα βαρίδια ήταν αρκετά έως και πολύ πιο βαριά από απλά 20 και 6 γραμμάρια, αλλά δε διαθέταμε κάποια ειδική ζυγαριά ακριβείας ώστε να διαπιστώσουμε και με τα μάτια μας αν κάτι τέτοιο όντως ισχύει ή απλά, αν είναι ιδέα μας.

Όπως και να χει, μετά και την προσθήκη των βαριδιών αυτών το ποντίκι δε χάνει καθόλου το χαρακτήρα του. Κατ' εμάς, παραμένει μια πολύ καλή λύση για τον επίδοξο PC Gamer ο οποίος θέλει να δει την ακρίβειά του να αυξάνεται και επιθυμεί μια καλύτερη gaming εμπειρία. Το ποντίκι καθ' όλες τις δοκιμές μας, μας φάνηκε αρκετά ακριβές και άμεσο και γενικά μείναμε ευχαριστημένοι.

Βέβαια, κακά τα ψέματα, θα έπρεπε να είναι "τραγικό" ένα ποντίκι κατά την άποψή μας, για να μη μας ευχαριστήσει. Πλέον έχουμε φτάσει σε σημεία που αυτά που μας προσφέρουν οι εταιρείες είναι τόσο καλά και ποιοτικά, που οι διαφορές στην ουσία είναι μικρο-διαφορές, οι οποίες στην ουσία δεν αλλάζουν και ριζικά το πως θα βιώσει την εμπειρία του ο κάθε gamer. Έτσι, ο άμεσος αντίπαλος στην κατηγορία της τιμή του GM-M8000, που είναι το αναβαθμισμένο σε εμφάνιση G5, μπορούμε να πούμε πως έχει ένα δύσκολο έργο, μιας και η πρόταση της GIGABYTE θεωρούμε πως αξίζει περισσότερο τα λεφτά της, όχι μόνο λόγω των ανώτερων specs, αλλά και λόγω του ότι το G5 θεωρούμε ότι δεν έχει λόγο κάποιος να το αγοράσει, όταν μπορεί απλά να πάρει και το ΜΧ518. Αν βέβαια στην κόντρα βάλουμε το ακριβότερο G9 τότε το παιχνίδι αλλάζει, μιας και το G9 σε δυνατότητες, εργονομία και σχεδιασμό νομίζουμε πως ξεπερνάει έστω και λίγο το GM-M8000, κοστίζοντας όμως και αρκετά περισσότερο. Πάντως, μπορούμε να πούμε πως η GIGABYTE βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, φτιάχνοντας ποιοτικά προϊόντα, τα οποία δείχνει πως τα τιμολογεί και σωστά.

[bREAK=Επίλογος]

464a27bd6e5dcf5.jpg

Δεν είναι και πολλά αυτά που μένουν να πούμε στον επίλογο αυτής της μικρής "τριπλής" παρουσίασης. Και τα τρία προϊόντα που είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε μέσα σε αυτές τις λίγες ημέρες μας άφησαν με ένα αίσθημα ικανοποίησης. Αν μας επιτραπεί και η έκφραση, δεν ήταν τόσο η ποιότητά τους που μας κέρδισε (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν ποιοτικά), αλλά η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Πραγματικά, η GIGABYTE κράτησε το κόστος χαμηλά χωρίς να θυσιάσει κάτι σημαντικό από τον εξοπλισμό ή τις δυνατότητες των ποντικιών και του mousepad της, κάνοντάς μας να τα κοιτάμε με εντελώς διαφορετικό μάτι πλέον.

Μη σας λέμε ψέματα, στην αρχή θεωρήσαμε ότι θα ήταν ακόμα μια "αποτυχημένη" προσπάθεια μιας άσχετης με το χώρο εταιρείας, να μπει και να χτυπήσει με ένα κακοσχεδιασμένο προϊόν, μια κατηγορία στην οποία υπάρχουν γερά ονόματα όπως της Logitech και της Microsoft. Όμως τελικά τα πράγματα, δεν ήταν έτσι.

Ήδη όπως σας αναφέραμε, ένα μέλος της ομάδας μας αγόρασε το GP-MP8000 MousePad και είναι πολύ ευχαριστημένος σε ότι δουλειά ή παιχνίδι κάνει/παίζει, ενώ και το μικρό μέλος της οικογένειας των ποντικιών της GIGABYTE, το GM-M7700, ένας από τους reviewers μας σκέφτεται σοβαρά να το αγοράσει για το laptop του. Είμαστε ικανοποιημένοι και δεν το περιμέναμε - ίσως επειδή έχουμε συνηθίσει στα ονόματα της Logitech και της Microsoft που φιγουράρουν συνεχώς στην κορυφή με κάθε νέο μοντέλο που βγάζουν.

464a2c5e99547bf.jpg

Μη λέμε υπερβολές βέβαια, δύσκολα η GIGABYTE θα μπορούσε να χτυπήσει κατευθείαν την πρωτιά, όταν π.χ. στα Mobile Mouse την πρωτιά κατέχουν το Microsoft Arc και τα Logitech VX Nano/Revolution. Όμως, όπως είπαμε και προηγουμένως στις σελίδες της παρουσίασής μας, το κόστος του GM-M7700 είναι το μισό ή και λιγότερο από αυτό των κορυφαίων προτάσεων των δύο εταιρειών - πως θα μπορούσαμε να "απαιτήσουμε" να τα φτάσει ή ακόμα και να τα ξεπεράσει?

Εδώ είναι και το "ζουμί" της υπόθεσης - μπορεί να μην τα έφτασε στο 100%, αλλά σε ένα τέτοιο ποσοστό που εμάς μας κάνει να πιστεύουμε πως η αναλογία κόστους/απόδοσης είναι αρκετά υψηλότερα, πράγμα το οποίο συμβαίνει και με τα άλλα δυο αντικείμενα που παρουσιάσαμε, ειδικότερα δε με το GP-MP8000 MousePad. Μόλις 10? για ένα pad που προσφέρει σχεδόν ότι και τα έως και 4πλάσιας τιμής αντίστοιχα pads άλλων εταιρειών, για εμάς είναι φοβερό value-for-money.

Ένα μπράβο λοιπόν στη GIGABYTE για την προσπάθειά της να μπει σε ακόμα μια - ομολογουμένως πολύ δύσκολη - αγορά, δίνοντας μάλιστα το παράδειγμα στην τιμολόγηση των προϊόντων που προσφέρει. Ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε και άλλες παρόμοιες προσπάθειες, ενώ φυσικά ευελπιστούμε να αντικρύσουμε και νέα προϊόντα, τα οποία θα φέρουν και επαναστατικές καινοτομίες για το χώρο αυτό (όπως μας έχει συνηθίσει η GIGABYTE στο παρελθόν στους άλλους τομείς στους οποίους εμπλέκεται).

Εδώ κάπου λοιπόν θα σας αφήσουμε. Ευχόμαστε και αυτή η μικρή μας παρουσίαση να σας άρεσε και να μας δώσει το έναυσμα να κάνουμε ακόμα περισσότερες στο μέλλον. Σας ευχαριστούμε που για ακόμα μια φορά, μείνατε μαζί μας :)

[bREAK=Photo Gallery]

464a27bd6e5dcf5.jpg

Σε αυτό το σημείο, θα σας δείξουμε όλες τις φωτογραφίες που τραβήχθηκαν για τις ανάγκες αυτής της παρουσίασης. Χαιρόμαστε που η ιδέα μας σας άρεσε και θα φροντίσουμε όσο είναι δυνατόν, να τη χρησιμοποιήσουμε όσο καλύτερα και περισσότερο μπορούμε, τραβώντας ακόμα πιο όμορφες, ουσιαστικές αλλά και καλλιτεχνικές φωτογραφίες από τα αντικείμενα των παρουσιάσεών μας.

H αλήθεια είναι ότι αν βρίσκαμε το χρόνο, ίσως να μπορούσαμε να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τα κάλλη των συγκεκριμένων αντικειμένων της δοκιμής μας, αλλά δυστυχώς εν τέλει, "παραμείναμε" μόνο στις παρακάτω λήψεις. Στα επερχόμενά του review όμως ο γραφών υπόσχεται να σας "αποζημιώσει", μιας και είναι πολλά τα "μοντέρνα γλυπτά", τα οποία αναμένουν να αναδειχθούν από τον φωτογραφικό φακό :)

Οι συσκευασίες των προϊόντων της δοκιμής μας:

464a290edcdc8ca.jpg 464a290edd0ff43.jpg

Η συσκευασία του GP-MP8000 MousePad:

464a290f7a75856.jpg 464a290f7a98ea6.jpg 464a290f7b3d958.jpg

To GP-MP8000 MousePad:

464a290f7abd492.jpg 464a290f7adefa3.jpg 464a290f7b0ef65.jpg

Λεπτομέρειες από την πάνω και κάτω επιφάνεια του GP-MP8000 MousePad:

464a2afd7b3a336.jpg 464a2afd7b63f37.jpg 464a2afd7b8ea93.jpg

Η συσκευασία και τα παρελκόμενα του GM-M7700 Mouse:

464a290edd7f043.jpg 464a290edda324e.jpg 464a290eddc7832.jpg

To GM-M7700 Mouse από διάφορες οπτικές γωνίες:

464a290eddeb01d.jpg 464a290ede1c5b4.jpg 464a290ede3fff5.jpg

464a290f7a2d060.jpg 464a290f7a51652.jpg

H συσκευασία και τα παρελκόμενα του GM-M8000 Mouse:

464a290f7b67144.jpg 464a290f7b8af64.jpg 464a29100ba08a5.jpg 464a29100bc6ddd.jpg

To GM-M8000 Mouse:

464a29100c1a7dd.jpg 464a29100c3e5ff.jpg 464a29100c62418.jpg 464a29100c86238.jpg

To κάτω μέρος του GM-M8000 Mouse και τα ειδικά βαρίδια:

464a29100caa43e.jpg 464a29100ccde6f.jpg 464a29100cf2c1b.jpg 464a29100bea829.jpg

Το καλώδιο του GM-M8000 Mouse και οι 3 διαφορετικοί φωτισμοί στο λογότυπο της GIGABYTE:

464a2afd7c4332d.jpg 464a2afd7bba1c0.jpg 464a2afd7be511a.jpg 464a2afd7c19f25.jpg

----------------------

464a27bd6e5dcf5.jpg

.

Edited by GoriLLakoS
Link to comment
Share on other sites

Γιώργο πραγματικά τον τελευταίο καιρό πραγματικά δίνεις ρέστα.Άριστα κείμενα,εξαιρετικές παρουσιάσεις,εξαιρετική δουλειά γενικα.

I wish to be your padowan o Great Master Jedi

Link to comment
Share on other sites

Όταν μου είπες "θα κάνω review το mousepad" έμεινα λίγο....λέω δεν παίζει.....ΑΛΛΑ ακόμη μια φορά ήσουν καταπληκτικός...Δεν λέω άλλα, απλά +1 στον crio!:D

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλός, όπως πάντα :T:. Ωραία τα προϊόντα της GB (ευτυχώς που δε μοιάζουν στις παλαιότερες μητρικές της :hehe: ). Ήδη παρήγγειλα το pad, ήθελα ένα και ελπίζω να είναι καλό. :T:

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλος :T:

Το ποντικακι ειναι σαν το κινητο του crio...:hehe:

Racer εγω το εχω ηδη το πηρα απο eshop....ειναι τεραστιο...δεν γλιστραει με τιποτα...αλλα θα σε ενοχλησουν οι ακρες του...κατα τα αλλα πολυ καλο...

Link to comment
Share on other sites

Όταν έμαθα για την παρουσίαση αυτή και είδα τις πρώτες φωτογραφίες, αναρωτιόμουν "πραγματικά σε τί επίπεδο μπορεί να φτάσει !". Ξεπέρασες για άλλη μια φορά τις όποιες προσδοκίες μου :T:

Μου αρέσει τρελά το M8000. :drool:

Edited by sourli
Link to comment
Share on other sites

Ακόμα έχεις το προβλημα ή λύθηκε με refresh ?

Edit : Εγώ έχω βάλει να βλέπω 20 ποστ ανα σελίδα, ο πάστελ 10 . Εγώ δεν έχω πρόβλημα, ο πάστελ έχει. Racer πόσες σελίδες έχει βάλει εσύ?

Edited by GoriLLakoS
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now