George_o/c

[Press Release] Mini-card SSDs από την Samsung

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Samsung mini-card SSD]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649d1332177e51.jpg[/NEWS_IMG]H Samsung Electronics Co., Ltd., παγκόσμιος ηγέτης στην εξελιγμένη semiconductor technology, ανακοίνωσε σήμερα ότι κατασκεύασε επιτυχώς και σύντομα θα διαθέσει στην αγορά ένα mini-card Solid State Drive (SSD) με SATA Interface. Το προϊόν απευθύνεται κυρίως στην αγορά των netbooks, ώστε οι κάτοχοί τους να αγγίξουν ταχύτητες που ποτέ δεν περίμεναν να ζήσουν. Επιπλέον μέσω του mini-card SSD, η Samsung ευελπιστεί να μεγαλώσει το εύρος χρήσης των SSDs, δηλαδή εκτός από λύσεις primary storage να γίνουν και συμπληρωματικά drives που εκτινάσουν τις επιδόσεις ενός υπολογιστή στα ύψη.

"Ποιος δεν θα ήθελε έναν μικρότερο SSD για να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του netbook του;", είπε ο Jim Elliott, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Memory Marketing @ Samsung Semicondutor, Inc. "Έχει παρατηρηθεί ότι η αγορά των netbooks ολοένα και αυξάνεται, έτσι τα αμέτρητα πλεονεκτήματα που έχουν να κάνουν όχι μόνο με το κόστος αλλά και με την αξιοπιστία παρόμοιων συσκευών χαμηλής πυκνότητας, κάνουν τους -υψηλής φορητότητας- Samsung SSDs την τέλεια λύση για ένα netbook."

samsungssd001.jpg

samsungssd002.jpg

Συνεχίζουμε με πιο αναλυτικά χαρακτηριστικά των Samsung mini-card SSDs. Καταρχάς προορίζονται για θύρες mini-PCI Express (PCIe), έχουν SATA 3.0Gb/s interface και είναι κατά 80% μικρότεροι σε σχέση με ένα συμβατικό 2.5" σκληρό δίσκο. Εκτός όμως από τα netbooks, δύναται να χρησιμοποιηθούν και σε εκτυπωτές ή διάφορα άλλα φορητά devices. Κατασκευάστηκαν με βάση την λιθογραφική μέθοδο 40nm, ενώ μπορούν να "πιάσουν" ταχύτητες που ανέρχονται στα 200MB/s & 100MB/s (ανάγνωση & εγγραφή αντίστοιχα).

Θα γίνουν διαθέσιμοι σε χωριτικότητες των 16, 32 και 64GB, καταφέρνοντας έτσι να ικανοποιήσουν κάθε πιθανό αγοραστή. Οι διαστάσεις τους είναι εξαιρετικά μικρές, 30mm πλάτος, 51mm ύψος και 3.75mm πάχος, με το βάρος τους να είναι ούτε λίγο ούτε πολύ 8.5gr. Τέλος σίγουρα αποτελούν ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα και από άποψη κατανάλωσης - μόλις 0.3 Watts !

samsungssd004.jpg

samsungssd003.jpg

Διαβάστε περισσότερα

εδώ ...

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Όχι που δεν θα τα 'κανες :D Η ηλεκτρική κιθάρα, ωχ μην μου πεις ... στροφαλόμπιελα και κεφαλή straight from Takegawa; :hehe: Αν και θα ήθελες 3-4 ηλεκτρικές κιθάρες, όχι μόνο μία :D

Link to comment
Share on other sites

Μπα...μιας και η δουλειά γίνεται σε scooter(guh..guh :P)προτίμησα κύλινδρο mallosi και σφυρήλατο σκαμένο πιστόνι(60.5mm guh..guh :P)

Τα υπόλοιπα μπήκαν από mid κατηγορία(διάφορας εταιρίες,όχι τα ακριβά και τις αφρόκρεμες,αλλά μια χαρά δουλειά κάνουν :D).

To μόνο πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά μπήκαν σε 125cc μοτερ,το οποίο μπήκε σε 50αρι σκελετό...

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχαχα, κανόνισε ψαρωμένος με 120 χλμ, να σου κόψει ο σκελετός :hehe: Μην στεναχωριέσαι, αν κάνεις σε ορισμένα σημεία κλειδί (π.χ. στο λαιμό) τις απαραίτητες ενισχύσεις (ηλεκτροκόλληση powah) τίποτα δεν θα πάθει ... Έχω δει 50άρι Runner, που έγινε 125 (με μοτέρ από 125) και μετά 180 με mallosi πράγματα ... :hehe:;)

Kαι πάνω που νόμιζα ότι θα μου έλεγες για κάνα Μικούνι 38άρι καρμπυρατέρ :D

Link to comment
Share on other sites

μπορούμε να μάθουμε αν αυτοί οι ssd έχουν και τον sata controler μαζί? Νομίζω θα είναι οι πρώτοι που θα το έχουν αυτό και θα μπορούμε να τους βάλουμε σε οποιοδήποτε λάπτοπ έχει mini pcie. κυκλοφορούν κιάλλοι στην αγορά απο άλλες εταιρίες αλλά χωρίς τον sata controler με αποτέλεσμα αν το λάπτοπ στην mini pcie δεν έχει τον κοντρολερ (δέχεται δηλαδή μονο ασύρματες κάρτες, bluetooth και τέτοια) απλά δεν θα δουλεύουν.

Αν η καρτούλα αυτή έχει τον controler μαζί τότε πραγματικά είναι κάτι που θα αναβιώσει το acer 5920g μου.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω 3 χρόνια μετά, όλο και κάτι καλύτερο θα υπάρχει :hehe:

damn δεν είδα ημερομηνία. Έψαχνα στο νετ για αυτό και βρήκα λινκ προς εδώ. Δυστυχώς όσες βρήκα δεν έχουν controller μαζί οπότε για παλιά laptop είναι άχρηστες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now