George_o/c

AMD "Suzuka" Opterons ... Ήγγικεν η ώρα !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Suzuka Opteron]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed5ea0a7.jpg[/NEWS_IMG]Ένα μήνα πριν η Advanced Micro Devices -ευρέως γνωστή ως AMD- έκανε "πάταγο" με το λανσάρισμα των εξαπύρηνων Opteron server επεξεργαστών της (κωδική ονομασία "Istanbul"), όμως μίλησε και για άλλα επερχόμενα chips. Σήμερα μόλις γίναμε μάρτυρες ενός νέου post που έκανε στο ΑΜD work blog ο John Fruehe, Διευθυντής του τμήματος Business Development για προϊόντα Server/Workstations στην AMD. Στο post αυτό δημοσιοποιήθηκαν αρκετές πληροφορίες σχετικά με τους τετραπύρηνους "Suzuka" CPUs.

Οι Opteron 1000 series Suzuka επεξεργαστές θα προσφέρουν στον χρήστη ευελιξία και υψηλές επιδόσεις, κρατώντας ταυτόχρονα το κόστος σε χαμηλά επίπεδα. Προορίζονται για χρήση σε web servers με single socket, servers μικρών εταιρειών και workstations. Όλα τα μοντέλα Suzuka κατασκευάζονται με βάση την λιθογραφική μέθοδο 45 νανόμετρων και είναι συμβατά (backwards compatible) με συστήματα στα οποία στεγάζονται προκάτοχοί τους - βέβαια, θα χρειαστεί ένα BIOS Update προκειμένου να αναγνωριστούν.

Πάμε τώρα στις τελευταίες αλλά και ταυτόχρονα πιο σημαντικές πληροφορίες της είδησής μας. Οι 2.5GHz Opetron 1381, 2.7GHz 1385 και 2.9GHz 1389 έρχονται με 6M L3 Cache, ACP (Average CPU Power) ίσο με 75W, TDP που ανέρχεται στα 115W και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες τιμές: $189, $229 και $269 αντίστοιχα.

<img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614a4de5c520c54.jpg" alt="AMD Suzuka Opterons" />

Διαβάστε περισσότερα

εδώ ...

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

backwards compatible:T:

και απο τιμες ειναι φοβεροι :bravo:

απλα να επισημανω οτι ειναι 4πυρηνοι και βασιζωνται στους sanghai που επεισης ειναι 45nm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now