JC_Denton

Μαζική απόσυρση όλων των SATA-3 Marvell chips από τις μητρικές με το P55 chipset !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Nearly all P55 motherboards won't support SATA-3]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/NEWS_IMG]Τον τελευταίο καιρό ακούγονται κάποιες αρκετά παράξενες φήμες περί της ενσωμάτωσης του πρωτοκόλλου SATA-3 (6.0 Gbps) στις καινούριες μητρικές που θα βγουν στην αγορά με το P55 chipset της Intel. Συγκεκριμένα αυτό που όλοι ήξεραν ήταν ότι οι controllers είναι έτοιμοι με τις κατασκευάστριες μητρικών να τους επιδεικνύουν με χαρά στην τελευταία Computex - αυτό όμως δείχνει να μην ισχύει τελικά, μιας και ελέω προβλημάτων, η ενσωμάτωση αυτή μάλλον δε θα γίνει.

Ενώ λοιπόν είχαμε δει μητρικές και από τη GIGABYTE και την ASUS και την MSI, είτε για Intel είτε για AMD πλατφόρμες, οι οποίες είχαν πάνω τους τον Controller της Marvell με το όνομα 88SE9123, αυτά τώρα μάλλον πρέπει δυστυχώς προς το παρόν, να τα ξεχάσουμε. Σύμφωνα με όσα είπε η ASUS στο PC Perspective, η καινούρια P7P55D EVO που θα βασίζεται στο P55 chipset, δε θα διαθέτει το Marvell 88SE9123 chip όταν θα βγει στις αγορές. Το engineering sample που διαθέτουν οι άνθρωποι του site όμως έχει πάνω του το εν λόγω chip, πράγμα που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, μιας και η ASUS δηλώνει ότι θα το αποσύρει από σχεδόν ΟΛΕΣ τις μητρικές της με το Ρ55, αφήνοντάς το μόνο στη "Super-High-End" μητρική της, την P55 Premium.

Ο λόγος για τον οποίο έγινε το όλο θέμα ακούγεται ότι είναι κάποια σημαντικά Software και Hardware θέματα που προέκυψαν, τα οποία δεν επιτρέπουν στις μητρικές να αγγίξουν τις αναμενόμενες ταχύτητες των 6.0 Gbps. Για να γίνει απόσυρση όλων των μοντέλων ακριβώς πριν την μαζική παραγωγή, υποθέτουμε ότι θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά αυτά τα προβλήματα, ενώ η ASUS δεν είναι η μόνη που έλαβε τέτοια μέτρα.

Τη σειρά της πήρε και η GIGABYTE, η οποία είχε μητρικές με ΔΥΟ Marvell chips, τα οποία και αυτή έβγαλε από τις μητρικές της με το Ρ55 αλλά και τα νέα μοντέλα της σειράς του Χ58. Το θέμα βέβαια που προκύπτει είναι εύλογο - φταίει όντως το chip ή μήπως έχουν κάτι άλλο κατά νου οι εταιρείες, με σκοπό να εκμεταλλευτούν ακόμα καλύτερα τα οφέλη από το SATA-3 πρωτόκολλο?

Όποια κι αν είναι η απάντηση, εμείς θα παρακολουθούμε στενά το τι συμβαίνει και θα σας ενημερώσουμε από πρώτο χέρι, μόλις μάθουμε το οτιδήποτε.

Η μητρική της GIGABYTE με το Marvell chip:

<img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464a5ef18a3a6ab.jpg" alt="Gigabyte P55 sample">

To Marvell chip πάνω σε δείγμα της ASUS:

<img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464a5ef18a4c4bd.jpg" alt="ASUS P55 sample with Marvell SATA-3 Controller">

Link to comment
Share on other sites

η ASUS δηλώνει ότι θα το αποσύρει από σχεδόν ΟΛΕΣ τις μητρικές της με το Ρ55, αφήνοντάς το μόνο στη "Super-High-End" μητρική της, την P55 Premium.

Ο λόγος για τον οποίο έγινε το όλο θέμα ακούγεται ότι είναι κάποια σημαντικά Software και Hardware θέματα που προέκυψαν, τα οποία δεν επιτρέπουν στις μητρικές να αγγίξουν τις αναμενόμενες ταχύτητες των 6.0 Gbps.

Δεν βγαζω ακρη απο αυτο εδω....... αφου εχει προβλημα γιατι θα το αφησει στην hi end μητρικη της :que:...:suck:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now