George_o/c

PCI-Express 3.0 - Καθυστέρηση μέχρι το Q2 2010 !

Recommended Posts

[news_img=PCI-Express 3.0 gets delayed until Q2 2010]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649d1332177e51.jpg[/news_img]Δυσάρεστα τα νέα για όσους περίμεναν πως και πως να μεταβούν στην LGA 1156 πλατφόρμα της Intel μες στο 2009. Θα μου πείτε, μα για ποιο λόγο; Όχι, όχι, δεν έφταιξε σε κάτι η Intel ή οι Core i5. Απλά πολύς ήταν ο κόσμος που αποφάσισε να κάνει μια ουσιώδη αναβάθμιση, με την οποία όχι μόνο θα αποκτήσει ένα τετραπύρηνο επεξεργαστή εκπληκτικών επιδόσεων, αλλά και μία αξιόλογη μητρική κάρτα με πολλά νέα χαρακτηριστικά που θα έκαναν την τρομερή διαφορά (SATA III, PCI-Express 3.0). Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση και λαμβάνοντας υπόψην το γεγονός ότι ένας απλός χρήστης δεν πρόκειται να ασχοληθεί με rendering ή βαριές multi-tasking διεργασίες, η μετάβαση σε Core i5 / Core i7 αντικειμενικά δεν αξίζει.

Παρόλο λοιπόν που αρχικά αναμέναμε την κυκλοφορία των πρώτων motherboards με PCI-Express 3.0 στα τέλη του 2009, ξαφνικά μας μετέφεραν στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 ! Κατά τα λεγόμενα της PCI-SIG (PCI Special Interest Group), ενώ τα στάδια κατασκευής και ανάπτυξης του PCIe 3.0 έχουν σχεδόν τελειώσει, οι αρμόδιοι ήθελαν να ελέγξουν ξανά το φόρτος εργασίας (workload) ώστε να είναι 100% σίγουροι για θέματα όπως συμβατότητα με προηγούμενες γενιές (backwards compatibility) και ηλεκτρικές απαιτήσεις (electrical requirements). Τα αποτελέσματα του λεπτομερέστατου testing που έγινε, έδειξαν ότι οι απαιτήσεις σε ενέργεια ανήλθαν σε μη ανεκτά επίπεδα, οπότε και ανακοινώθηκε η καθυστέρηση του PCIe 3.0 για να λυθούν πλήρως όλα τα προβλήματα.

Με την προϋπόθεση ότι το PCIe 3.0 θα είναι έτοιμο στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 (υποστηρίζεται δηλαδή από όλα τα προϊόντα που μας απασχολούν, όπως κάρτες γραφικών και μητρικές), θα το δούμε στην αγορά ένα χρόνο αργότερα - καλό 2011 δηλαδή ! Με λίγα λόγια, η εικόνα του μέγιστου θεωρητικού 8GT/s bit rate (σε σχέση με τα 5GT/s του PCIe 2.0), όπως επίσης και των διάφορων ρυθμίσεων για βελτιωμένο εύρος σήματος και ακεραιότητα δεδομένων (transmitter, receiver equalization, PLL improvements, clock data recovery, channel enhancements για τις προκείμενες topologies), μοιάζει να απομακρύνεται πλέον αρκετά...

Link to comment
Share on other sites

Αρα το 2011 θα το έχουμε.

Κρίμα και ήθελα GTX300 κάρτες σε PCI-Ex 3.0

Να δίνουμε σε μερικούς μήνες φράγκα για 300άρες κάρτες σε 2.0 και μετά πάλι σε

3.0 δεν αξίξει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now