JC_Denton

H AMD ετοιμάζει 6πύρηνο επεξεργαστή για τα Desktop PC μας και το Socket AM3 !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Plans 6-core CPU for desktops]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed5ea0a7.jpg[/NEWS_IMG]Αφού η Intel έχει ήδη έναν native 6πύρηνο Xeon επεξεργαστή (Penryn) και ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον 6πύρηνο Westmere/Gulftown για τους extreme χρήστες που ακούν Core i9 και τους τρέχουν τα σάλια, η AMD δε θα μπορούσε να μείνει πίσω κοιτώντας μόνο την αγορά των Servers.

Έτσι, η κίνηση έγινε και η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα τα σχέδιά της. Με τους 8πύρηνους και 12πύρηνους Magny Cours Opteron επεξεργαστές να έρχονται μέσα στο Q1 2010, θα δούμε και κάτι άλλο που θα χτυπήσει τον Core i9 ένα τρίμηνο αφού αυτός βγει. Έτσι λοιπόν, σε περίπου ένα χρόνο από τώρα (Q3 2010), θα δούμε στην αγορά τον Thuban (ή αλλιώς Δράκο στα Αραβικά), ο οποίος θα είναι 6πύρηνος για desktop PC στα 45nm και στο Socket AM3.

Φυσικά, θα είναι πλήρως συμβατός με την επερχόμενη πλατφόρμα Leo, η οποία θα έχει τα νέα chipsets της σειράς 890FX και 890GX και τις DirectX 11 κάρτες γραφικών, ενώ θα έχει και ενσωματωμένο DDR3 Memory Controller και κατά πάσα πιθανότητα, 6x512KB L2 Cache και 6MB L3 Cache.

<img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464a9ea13dcbaee.jpg" alt="AMD 6-core Thuban Processor">

<img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464a9ea13de22f6.jpg" alt="AMD 6-core Thuban Processor">

Link to comment
Share on other sites

Γιούπι!!! Περισσότεροι πυρήνες να κάθονται......................

....δυστυχώς μέχρι να βγάλει κάποια καινούρια αρχιτεκτονική η AMD δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο. 200MHz εδώ, 1-2 πυρήνες εκεί....

Link to comment
Share on other sites

Το γελοιο μαν ειναι αλλο - η Intel το Q2 2010 βγαζει τον Core i9 και Q1 2011 παμε για αλλη αρχιτεκτονικη - η AMD απλα ΔΕΝ προλαβαινει. Εκτος αν η πλατφορμα που βγαλει η Intel ειναι FAIL, παλι στα ιδια σεναρια ειμαστε...

Αντε να δουμε μπας και φτιαξουν καθολου το Multi-threading σε κανα παιχνιδι/προγραμμα...

Link to comment
Share on other sites

Θα το δεις στην πράξη σε λίγο καιρό. :) Ένα small preview:

Οι Lynnfield μπορεί να μην είναι θεαματικά μπροστά, όμως διατηρούν μία αρκετά καλή διαφορά, ειδικά στο Anno. Ενώ λοιπόν με τον Phenom II X4 965 έχεις ένα καλό CPU στα games, χάνεις σε typical hwbot benchmarks (3D, 2D παντού), σε multimedia / office tests, σε power consumption (αρκετά μεγαλύτερη), σε overclockability και σε γενικότερα max benchable & stable clocks. ;)

Και κάτι ακόμα:

http://www.pcgameshardware.de/aid,693688/WoW-Wrath-of-the-Lich-King-CPU-Benchmarks-mit-Phenom-II-und-Core-i5/Rollenspiel-Adventure/Test/

http://www.pcgameshardware.de/aid,691470/Lynnfield-im-Test-Benchmarks-des-Intel-Core-i5-750-und-Core-i7-860-in-Anno-1404/CPU/Test/

Σε λίγο θα σου έχω και κάτι ακόμα :T:

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

To θέμα μας είναι o enthusiasts overclocker ή ο μέσος χρήστης που θέλει κυρίως games. Γιατί λίγοι θα μεταβούν σε κάτι καινούριο, όταν κοιτάζουν mails, internet και office.

Για αυτό τον mainstream χρήστη, που θέλει να δώσει μια ώθηση στο σύστημα του, και με τη χρήση καρτών ATi, που υπερτερούν σαν σύνολο σε αυτή την αγορά.

Ο λαός λέει τόσα χρόνια Intel, γιατί πέρασε μπροστά μετά την χρυσή εποχή των x2, αλλά και τώρα? Σε τιμή, απόδοση?

Edit: Γιώργο, δεν είδα κάτι τρελό. Δλδ, είναι σαν της εκάστοτε διαφορές nVidia-ATi. Δεν υπάρχει κάτι προσεγγιστικό, κάποιο μετροπρόγραμμα, να μετρά πραγματικά σωστή απόδοση. Λόγο διαφοράς αρχιτεκτονικής, λογισμικού, κάθετι ανταποκρίνεται διαφορετικά. Δε παίζουν ύπο ίσους όρους. Και από τη στιγμή που η AMD παραμένει συμφέρουσα και παραγωγική επιλογή, δε βλέπω το λόγο να το προτιμήσει κανείς. Εκτός βέβαια, αν ακολουθεί το hype, και θέλει να δώσει λίγα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Στο PCGH printed issue αυτού του μήνα, σε όλα μα όλα τα benchmarks η Intel είναι μπροστά. Δεν μπορώ να στο δείξω γιατί πολύ απλά δεν έχω το περιοδικό στα χέρια μου.

Καταλαβαίνω βέβαια πως αισθάνεσαι για τα μετροπρογράμματα, δεν είναι Real Life εφαρμογές, ούτε games, οπότε δεν μετράνε και τόσο, ίσως και να έχεις δίκιο. Δεν νομίζεις όμως ότι αξίζει να επιλέξει κανείς Core i5 750 κι ας είναι λίγο πιο ακριβοί; Άσε τα benchmarks στην άκρη. Αφού κερδίζεις σε κατανάλωση, overclockability και max stable clocks γιατί να μην δώσεις λίγα παραπάνω; Αν ο Phenom II X4 965 μπορούσε να είναι άνετα με καλή αερόψυξη στα 4GHz Prime95 stable, ίσως και να τον προτιμούσα... Όμως δεν είναι :(

Δεν είμαι ούτε Intel fanboy, ούτε πιστεύω στα excessively-hyped products, απλά γνωρίζω τις επιλογές μου και τις προτεραιότητες που θα έχω όταν έρθει η ώρα να αγοράσω νέο επεξεργαστή και κρίνω ανάλογα.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις κάτι που να καταδεικνύει ότι δε κάθεται ο 965 stable στα 4?

Χλωμό, ειδικά αν είναι από μόνος του 3.4! Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Συμφωνό με το παραπάνω σε αυτό που λες. Απλά ακόμα δεν είδαμε πολλά. Περίμενα βηματάκια μεγαλύτερα από την Ιντελ, όχι τόσο για να αφήσει την AMD πίσω, αλλά για να ικανοποιήσει τη δικιά μου περιεργια για καινούριο.

Δεν αμφισβητώ την ανωτερότητα της μπλέ, απλά αν κρατάει κάτι, το κρατάει πολύ καιρό μυστικό, με αποτέλεσμα εμείς να μην οδηγούμαστε σε αλματώδεις αναβαθμίσεις. Βλέπε Core i7 Vs Core 2 Duo στα games. Κοιτάζω το πρακτικό κομμάτι της σύγκρισης, όχι την αδυναμία των developers να εκμεταλευτούν την επιπλέον δύναμη.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις κάτι που να καταδεικνύει ότι δε κάθεται ο 965 stable στα 4?

Χλωμό, ειδικά αν είναι από μόνος του 3.4! Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Die Hardware-Community f?r PC-Spieler - PC GAMES HARDWARE EXTREME - Einzelnen Beitrag anzeigen - Phenom II X4 965 Black Edition im Test: AMDs neues CPU-Topmodell ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now