JC_Denton

Νέο Roadmap δείχνει το GT300 της nVIDIA μέσα στο Q1 2010 !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=nVIDIA GPU Roadmap]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed608353.jpg[/NEWS_IMG]Κατευθείαν στο θέμα και με την nVIDIA: Μόλις χθες ανακοινώθηκε το νέο Roadmap για τις επερχόμενες πολυαναμενόμενες GPU της εταιρείας, οι οποίες θα είναι συμβατές με DirectX 11. Φυσικά, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο όλους εμάς είναι το τι θα κάνει με την κορυφαία της σειρά στα 40 nm, οπότε πάμε κατευθείαν εκεί.

Το D11 είναι ο κωδικός για τους πυρήνες με τα 40 nm, κάτι που δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα αποτελεί βέβαια και καινούριες κάρτες γραφικών - αυτές μπορεί να είναι κάρτες οι οποίες απλά γίναν rebrand, αλλάζοντας απλά τη συμβατότητά τους με το DirectX πρωτόκολλο. Όμως εδώ μέσα κρύβεται και η D12U, η οποία όπως σωστά μαντέψατε, είναι το GT300.

Το U στο D12U σημαίνει Ultra και αυτή η κάρτα θα είναι στις αγορές μέσα στο Q1 2010, κάτι που σημαίνει ότι εάν όλα πάνε καλά θα δούμε την κάρτα μέσα στο Γενάρη/Φλεβάρη/Μάρτη. Αν όμως κάτι γίνει στην παραγωγή των chips από την TSMC και έχουμε καθυστερήσεις, ίσως φτάσουμε στο Πάσχα, κάτι το οποίο φέρνει την επίσημη ανακοίνωση της κάρτας κοντά στη CeBIT, αντί για την αναμενόμενη φετινή CES.

Όπως και να 'χει, θα είναι σίγουρα μια δύσκολη περίοδος για την nVIDIA αν το Roadmap αυτό είναι αληθινό, γιατί η AMD θα έχει κάρτες γραφικών στην αγορά για 3 ή και πολύ περισσότερους μήνες, κάτι που σίγουρα θα χτυπήσει άσχημα τις πωλήσεις της nV, εάν και εφόσον οι GPU της ATi πάνε όσο καλά όσο όλοι περιμένουμε.

<img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464a9ed826d2107.jpg" alt="nVIDIA GPU Roadmap">

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα αποτελεί βέβαια και καινούριες κάρτες γραφικών - αυτές μπορεί να είναι κάρτες οι οποίες απλά γίναν rebrand, αλλάζοντας απλά τη συμβατότητά τους με το DirectX πρωτόκολλο.

Mπα αποκλειεται :hehe:

παλια μου τεχνη κοσκινο :whistling::D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now