Recommended Posts

Μιας και εχουν γινει αρκετες παρακλησεις απο διαφορα μελη (μαζι με εμενα :) ) για την δημιουργια ενος Tweaking Guide αποφασισα να παρω με την προτοβουλια και να το φτιαξω εγω, με αυτο να σημαινει οτι δεν προκειται να βρειτε κατι πολυ ιδιαιτερο και σπανιο αλλα μια συλλογη των βασικοτερων και κυριοτερων για ολους εμας τους newbbies.Στο παρων θα μιλησω για το 3DMark 01 που ειναι ενα απο τα πιο tweakable benchmarks αυτη τη στιγμη.Αρχιζουμε λοιπον :

  • Επιλογη του καλυτερου λειτουργικου.Κατα την γνωμη μου και της δοκιμες μου τα καλυτερα αποτελεσματα θα τα παρετε με μια Nlited εκδοση των XP SP2.

  • Επιλογη των καλυτερων drivers για την καρτα γραφικων.Η επιλογη των σωστων μπορει να επιφερει αρκετα μαρκς ειτε σε ενα μονο τεστ ειτε σε ολα τα επιμερους.Καθε καρτα εχει διαφορετικο ''καλυτερο οδηγο''

  • LODs.Με το SetLOD για Ati και μεσω του rivatuner για NVidia και πραγματικα πολλες ωρες ψαξιματος και σημειωσεων θα βρειτε το πιο αποδοτικο Lod για καθε test ξεχωριστα

  • Καταλληλοτερη σειρα των τεστ.Το 01 ειναι το μονο 3DMark που οριζεις εσυ τη σειρα των τεστ.Με λιγο ψαξιμο μπορει να βρεις αυτη που θα σου δωσει το περισσοτερα μαρκς

  • Εχει παρατηρηθει ενα φαινομενο κατα το οποιο μετα απο αρκετες επαναληψεις του Car Low το σκορ ανεβενει αποτομα.Δοκιμαστε το ;)

  • Στην registy (sorry αλλα δν θυμαμαι το path ,οποιος το θυμαται ας το πει παρακαλω) στην επιλογη LargeSystemCache με βαση 16 επιλεγεις ως τιμη 1

  • Πριν απο το τεστ καλο θα ηταν να γινει ενα καθαρισμα μητρωου ,με το CCleaner

  • Κλεισιμο του explorer .Εχω την εντυπωση πως δινει στο 01, οποιος θελει ας το δοκιμασει

Αυτα λοιπον για αρχη.Οποιος απο τους πιο εμπειρους θελει να προσθεσει/ διωρθωσει κατι πολυ ευχαριστως.Τελος ενα ευχαριστω σε ολους αυτους που καθισαν να τα μοιραστουν μαζι μου.

Have Fun

Link to comment
Share on other sites

Man έχω πει αρκετές φορές, αλλά δεν θέλετε να με καταλάβετε... :( Δεν είναι έτσι το tweaking. Από σύστημα σε σύστημα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Από NVIDIA σε ATi, αλλάζει η σειρά που τρέχεις τα tests, τα LoDs, κάποια software tweaks, τα registry tweaks (το LSC = 1 δεν βοηθά και πολά στα 3D :)), οι ρυθμίσεις μες στο Riva Tuner, οι ρυθμίσεις που γίνονται στις ιδιότητες της οθόνης. Το explorer.exe killing φυσικά και δίνει, στα περισσότερα benchmarks μάλιστα, εκτός αν χρησιμοποιήσεις ιδιαιτέρως κομένη εγκατάσταση οπότε δεν παίζει ρόλο.

Για να βρεις την σειρά δεν θες λίγο ψάξιμο, θες τρομερό κάψιμο... Σκέψου πόσοι διαφορετικοί συνδυασμοί υπάρχουν μόνο και θα καταλάβεις.

Δεν μπορείς να τα γενικεύσεις έτσι. :( Για αυτό λέω, ότι ΔΕΝ είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις ένα γενικό tweaking guide.

Anyway, καλή προσπάθεια :T:

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Με το πρωτο ποστ δεν ηθελα να απευθυνθω αυτον που παει για WR αλλα οσους τωρα ξεκινουν και δεν εχεουν ακουσει καλα καλα αυτα τα πραγματα ,οπως εγω ,που πριν το Πασχα δν ηξερα καν οτι μπορουσες να αλλαξει την σειρα στα τεστ η το τι ειναι ειναι LOD

Link to comment
Share on other sites

Δεν ήθελα να πω κάτι κακό για την προσπάθειά σου, ίσα ίσα που σου έκανα και συγχαρητήρια στο τέλος του post μου. Απλά να σου εξηγήσω (επειδή έχεις πει για 3DMark Guides στο παρελθόν) ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο... χμμμ, επιφανειακά !

Αν δεν με πιστεύεις ψάξε όσο θες στο google... Δεν θα βρεις κανένα 3DMark Guide που να είναι από το 2007-2008 και μετά. Όλοι γράφθηκαν πριν το 2006 (εκτός από κάτι tips του Goddy με την GTX295 στο overclockaholics) γιατί ο κόσμος κατάλαβε αυτό που σου είπα. Καταλαβαίνω όμως αυτό που λες ότι το παραπάνω post απευθύνεται σε αρχάριους που απλά θέλουν να πάρουν μια ιδέα γύρω από το 2k1.

BTW το path για το LargeSystemCache tweak είναι αυτό: HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlset/Session Manager/Memory Management. Παλιότερα, ναι έκανε δουλειά στα 3D, έτσι όπως έγιναν όμως τα πράγματα πλέον όχι δεν βοηθά πολύ. Γιατί αν το καλοσκεφτείς, ουσιαστικά αναγκάζει τον σκληρό δίσκο να κάνει λιγότερο paging, απελευθερώνοντας έτσι μνήμη, τίποτα το ιδιαίτερο. Στο SuperPi, βοηθάει τρελά - ίσως πρόκειται για το πολυτιμότερο tweak ;)

Link to comment
Share on other sites

Θα γράψω ένα guide σαν αυτό για το PCMark2005, αμέσως μετά που θα τελειώσω ένα νέο. Toxic guide ήθελες, guide θα έχεις. Θα βάλω μέσα σειρές, LoDs και διάφορα άλλα ;)
Για το PCMARK δεν εχεις ηδη ενα?
Link to comment
Share on other sites

Ήθελα μόνο να έχω στην διάθεσή μου και το RivaTuner. Δυστυχώς στο laptop δεν λειτουργεί, οπότε πήγα να βάλω το σύστημα με τον P4 641 μπρος και... Κάτι έπαθε η 6600LE. Η 8800GTS δεν παίνει καν πάνω στην μητρική (βρίσκει στα IDE ports :D - δεν έχω SATA HDDs εδώ μόνο PATA), για την 3870X2 ούτε συζήτηση μιας και είναι dead... :hehe: LOL, οπότε αναβάλλεται για λίγο καιρό το guide :P

Link to comment
Share on other sites

Το πειραζεις το λογισμικο για να σου βγαλει παραπανω σκορ ειναι χαζό και ανούσιο εκτός κ αν ο μόνος σκοπός είναι ενα επαθλο στο hwbot. Τοτε ο σκοπος 'αγιαζει' τα μεσα.

Link to comment
Share on other sites

Το πειραζεις το λογισμικο για να σου βγαλει παραπανω σκορ ειναι χαζό και ανούσιο εκτός κ αν ο μόνος σκοπός είναι ενα επαθλο στο hwbot. Τοτε ο σκοπος 'αγιαζει' τα μεσα.

:@....

I'm sorry, αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου. Όπως σε πολλούς αρέσουν τα video games, έτσι και σε εμάς αρέσουν τα benchmarks. Τώρα τα benchmarks βασίζονται κατά 70% στο hardware και κατά 30% στις ικανότητες του ίδιου του χρήστη. Είτε αυτές έχουν να κάνουν με το LN2 controlling, είτε με το voltage moding, είτε με το tweaking.

Το SuperPi και το 3DMark2001 είναι τα πιο tweak-able benchmarks ever. Η αλήθεια είναι ότι το βρίσκω πιο διασκεδαστικό ακόμα και από το να παίζω παιχνίδια. Προτιμώ με λίγα λόγια να κάτσω να ψάξω κανένα tweak στο 3DMark2001 ώστε να βελτιώσω το score μου στο maximum, παρά να βάλω να παίξω dota ή gran turismo 4 ή Unreal Tournament 2k3. Όχι ότι δεν μου αρέσουν αυτά τα παιχνίδια (που κατ' εμέ είναι classics), απλά δεν μου προσφέρουν τόση χαρά όσο το benchmarking. Και όχι δεν το κάνω για τα έπαθλα στο hwbot, αλλά για αυτόν τον friendly ανταγωνισμό. Π.χ. χάρηκα τόσο πολύ όταν είδα το παρακάτω:

======================================================================================

3DMark2001 SE - 17370 marks - George_o/c (H.O.T.) .............. P8400 @ 2260MHz ... HD 3470 Mobility @ 680/800MHz

3DMark2001 SE - 16342 marks - Corpussstalker (Overclock.net) ... P8400 @ 2260MHz ... HD 3470 Mobility @ 680/800MHz

1000+ πόντους διαφορά, με τον ίδιο επεξεργαστή, στα ίδια clocks (CPU & VGA - ακριβώς τα ίδια clocks!)... Αν είχα το καλό μου OS εγκατεστημένο και το έψαχνα λίγο ακόμα με τα LoDs και τις σειρές θα έβλεπα πάνω από 18000 ;) Με το ίδιο OS που έκανα το 17370 (βαριά 24/7 εγκατάσταση Vista ! - που ως γνωστόν το τσεκουρώνουν το 2k1), έχω και 17557 μήπως και με περάσουν :) Now that was fun :D

======================================================================================

Θα μπορούσα και εγώ να κάθομαι να λέω ότι το να καίγεστε με τις ώρες στα παιχνίδια είναι χαζό και ανούσιο γιατί δεν σας προσφέρουν τίποτα παρά μόνο κουράζουν τα ματάκια σας και γεμίζουν το κεφαλάκι σας με bullshit, αλλά δεν το κάνω... γιατί; Γιατί είναι δικαίωμα του καθενός. Χαζό λοιπόν και ανούσιο για σένα, διασκεδαστικό και χαλαρωτικό για άλλους. :respekt:

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Το να πειράζεις το λειτουργικό για να βγάλεις κάποιο σκορ σε βοηθάει να μάθεις πιο καλά τα win για παράδειγμα. Μην ξεχνάμε ότι το λειτουργικό είναι αυτό που κάνει τη βρωμική δουλειά μεταξύ του hardware και των προγραμμάτων σου. Πειράζοντας μαθαίνεις και ταυτόχρονα μπορείς να κάνεις το πισι σου να λειτουργεί πιο "ωραία" σε καθημερινή χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Αρχηγε δε χρειαζετε να συμφωνουμε ολοι και ολες οι αποψεις ειναι δεκτες. Btw δεν ειμαι gamer εδω και πολλα χρονια ασχολουμαι κυριως με προγραμματισμο και ηλεκτρονικά κυκλώματα. Παιχνιδια παιζω μια φορα στο τοσο και οχι τα WoW style.

Χανεις την ουσια ρε συ Γιωργο. Το Benchmark σου δειχνει την αποδοση του υπολογιστή σου με βάση το hardware που έχεις. Το να πειράζεις το benchmark τότε σου δείχνει την απόδοση του υπολογιστή σου οχι γιατι εχεις 2MHz πιο πανω, αλλα γιατι κορόιδεψες το software με διαφορα tweaks.

Απλα σκεψου οτι εχεις δυο ιδια μηχανηματα. Ιδια εντελως, κλωνοι. Στο ενα κανεις tweaks στο αλλο οχι. Και εχεις οπως ειναι αναμενομενο μια διαφορα σεβαστη αναμεσα τους τρεχοντας ενα 2k1. Στην τελική όμως, οταν θα τρέξεις σε καθημερινη βαση καποια εφαρμογη ή ένα παιχνίδι δεν θα δεις αυτην την διαφορα. Γιατι πλεον θα μιλαμε για σκορ και για βελτίωση του σκορ και όχι βελτίωση του overclocking.

Εκει που πιστευω οτι πρεπει να δωθει βαρυτητα ειναι στο overclockability και οχι στο tweaking του λογισμικου. Γιατι το πρωτο αποσκοπει ουσιαστικά στην βελτίωση του υπολογιστή απο αποψη αποδοσης ενω το δευτερο αποσκοπει καθαρα σε ενα σκορ. Σκορ για το οποιο στην τελικη υπαρχουν καλυτεροι τροποι να το αλλαξεις οπως ενα πολυ επαγγελατικο φωτοσοπ ή να να δοκιμασεις καποιο hack με καποιο exploit και να περασεις validated score.

Αυτο δηλαδη που θελω να ξεκαθαρισω είναι οτι ξεφεύγουμε πλεον απο τον βασικο ρολο του benchmark. Γινομαστε βαθμοθήρες των scores.

Προσωπικά λοιπον, ποτε δεν θα εμπαινα στο τριπακι να κατσω να μαθω απ'εξω cheat (γιατι περι αυτου προκειται) για να βγαλω μεγαλυτερο σκορ. Στην τελικη κοροιδευω τον ιδιο μου τον εαυτο αφού πρόκειται για παπαρια του λειτουργικού και όχι στο hardware μου και στις ικανότητες μου ως overclocker.

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι διαφωνώ αλλά δεν έχω την δύναμη να γράψω τις σκέψεις μου τώρα, ήταν κουραστική μέρα για μένα και δεν έχω τόση όρεξη. :o

Ας πω στα γρήγορα ότι το 2k1 δεν χρησιμεύει σε κανένα για να δει τις επιδόσεις του υπολογιστή του, για το DX8.1 γράφτηκε... Για παιχνίδια του τύπου Max Payne... Ήταν, είναι και θα είναι όμως, η χαρά του tweaker :T: Δεν είναι το ίδιο οι tweakers με τους cheaters, totally different. Και αυτό ίσως δεν το έχεις ξεκαθαρίσει γιατί δεν έχεις ενταχθεί και τόσο στην overclocking community.

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι cheat!!! Και επειδή μιλάς μιλάς για διαφορά στην καθημερινή χρήση. Υπάρχουν πράματα τα οποία μπορείς να πειράξεις από τη registry και να σου μπουτάρει πιο γρήγορα. Ή να πειράξεις το pagefile, όπως και άλλα πολλά. Αυτά δεν αποτελούν cheats.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Το να πειράζεις το λειτουργικό για να βγάλεις κάποιο σκορ σε βοηθάει να μάθεις πιο καλά τα win για παράδειγμα. Μην ξεχνάμε ότι το λειτουργικό είναι αυτό που κάνει τη βρωμική δουλειά μεταξύ του hardware και των προγραμμάτων σου. Πειράζοντας μαθαίνεις και ταυτόχρονα μπορείς να κάνεις το πισι σου να λειτουργεί πιο "ωραία" σε καθημερινή χρήση.

Κανεις δεν ειναι απολυτος. Κουβεντα κανουμε χαλαρα.

Φυσικα και σε βοηθαει να λειτουργει καλυτεα το PC σου. Δεν εχω καταλαβει βασικα τι λετε με τον ορο tweak. Το να τρεχει οσο το δυνατον λιγοτερα services και προγραμματα και να τροποποιεις ειναι θεμιτο και λογικό και δεν θα το ελεγα tweaking αλλα στοιχειώδη χρήση και παραμετροποιηση λειτουργικό ενος Windows User.

Ειναι διαφορετικο να φτιάξεις ένα αξιοπιστικο και γρήγορο σύστημα από το να ξεγελάσεις το 3D Mark γιατι έχει bugs.

Αν θες να παιξεις με Tweaking τρεχα το 3D Mark 01 σε Ubuntu με compiled δικο σου Kernel, drivers τροποιημένους απο σένα, με ενα συστημα πιο σπαρτιατικο και απο τους 300ους. Εκει σου βγαζω τρελα αποτελεσματα πολυ πιο πανω απο Windows εκδοσεις. Παρόλα αυτα κανένας δεν θα στο μετρήσει σαν εγκυρο σκορ γιατι λεει δεν υποστηριζεται το 3D Mark απο Linux αλλα μονο απο Windows οποτε το σκορ σου ειναι ακυρο. Λες και ειναι πιο σοβαρο να κλεινεις τον explorer, τρεχεις πρωτο το calculator και μετα 12 φορες το paint και στο καπακι να ανοιγεις το 3D Mark γιατι ετσι θα δεις 100p παραπάνω. Παρόλα αυτά αυτό θα μετρήσει ως εγκυρο σκορ.

Γενικα δεν μου αρέσει να κυνηγάω το σκορ, αλλά τα όρια του hardware μου.

Ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω με τα παραπανω. Το σκεπτικο δηλαδη, ετσι οπως το κατανοω εγω.

Δεν ειμαι απολυτος, ισα ισα περιμενω γνωμες για να κανουμε μια κουβεντα και που ξερεις ισως αλλαξω γνωμη ή να αλλαξω την γνωμη καποιου αλλου. Δεν υπαρχει λογος να προσβαλετε κανεις ή να δημιουργουνται νεύρα.

Forum ειναι κουβεντα κανουμε. :D

Κ εγω νυσταζω George, και γραφω γρηγορα σαν να μιλαω προφορικα οτι μου κατεβαινει στην κεφάλα :P

Τα λεμε αυριο παιδες.

Link to comment
Share on other sites

[humor mode]Δηλαδή εγώ που ξέρω στο συνολικά 54 (ναι στα 32 προσθέθηκαν άλλα 22 :D) registry tweaks που βοηθάνε στο SuperPi πρέπει να είμαι τρομερός cheater... :hehe:[/humor mode]

Καλό βράδυ ρει :)

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

[humor mode]Δηλαδή εγώ που ξέρω στο συνολικά 54 (ναι στα 32 προσθέθηκαν άλλα 22 :D) registry tweaks που βοηθάνε στο SuperPi πρέπει να είμαι τρομερός cheater... :hehe:[/humor mode]

Καλό βράδυ ρει :)

54 ρε Θ Η Ρ Ι Ο ; !!!

Ευτυχως που ασχολεισαι με benches γιατι αλλιως θα σε εβλεπα σε κανα Counterstrike να κανεις headshot μεσα απο τοιχους :hehe::hehe:

Καληνυχτα George :)

Link to comment
Share on other sites

54 ρε Θ Η Ρ Ι Ο ; !!!

Ευτυχως που ασχολεισαι με benches γιατι αλλιως θα σε εβλεπα σε κανα Counterstrike να κανεις headshot μεσα απο τοιχους :hehe::hehe:

:hehe::hehe::hehe:

Πάντως ναι, αλήθεια λέω 54 είναι πλέον στο σύνολο :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now