GoriLLakoS

HOT, Pure και πράσινα άλογα...

Recommended Posts

Σε πρώτη φάση χαίρομαι πολύ που συμφωνούμε όλοι πως η δημιουργία μιας ελληνικής λίγκας είναι κάτι θετικό.

@jc... φίλε Γιώργο,

1) Όποιος υποβαθμίζει την ικανότητα του ΚΡ, έχει άγρια μεσάνυχτα. Πίστεψε με, δεν είμαι ένας από αυτούς.

2) Δεν με απασχολεί τι κάνει ο ΚΡ για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του. Αν θέλεις την άποψη μου, καλά κάνει.

3) Συμφωνώ απόλυτα.

4) Διαφωνώ κάθετα. Η γνώση είναι για να την μοιράζεσαι ανεξάρτητα πως την απέκτησες.

5) Χαίρομαι. Σε γνώρισα μόλις για μερικές ώρες αλλα αν μη τι άλλο και παρά το μικρό της ηλικίας, είσαι ώριμος και σοβαρός.

6) Αυτό είναι το εύκολο. Αφού είσαι άνθρωπος της προσπάθειας να επιλέξεις ανάλογα.

- Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ που κάνουν o/cing και δεν ποστάρουν καν στο ΒΟΤ. Καιρός είναι να τουες δώσουμε ευκαιρία να ικανοποιήσουν την όποια ματαιοδοξία τους έστω με λίγους πόντους.

Link to comment
Share on other sites

Να θυμήσω κάτι που γράφθηκε παλιότερα: http://www.hwbox.gr/news/5046-overclocking_mia_nea_epoxi.html

Για όσους δεν θέλουν να το διαβάσουν, να παραθέσω μόνο την τελική μου άποψη ξανά:

Προσωπική μου άποψη; 2.5 χρόνια πριν που εισήλθα στον μαγικό και εξαιρετικά εθιστικό κόσμο του overclocking, νόμιζα ότι απλά πρόκειται για ένα "τρελό" hobby, που έχει απλά πολύ πλάκα. Δεν πέρασαν 3 μήνες και έμαθα για το hwbot και τί ακριβώς συμβαίνει εκεί, οπότε χωρίς δεύτερη σκέψη έγινα μέλος στην H.O.T, η οποία βρισκόταν καιρό τώρα στην 1η θέση, όμως λόγω του ότι προστέθηκαν δύο μέλη ακόμα στην OCX μας προσπέρασαν και τώρα είμαστε 2οι. Αυτό όμως λίγη σημασία έχει για μένα, όσο μετράει το παρεϊστικο κλίμα, το ομαδικό benching, η πλάκα που κάνουμε με τα παιδιά αλλά και οι γενικές συζητήσεις. Αυτό τουλάχιστον νόμιζα ότι είναι το νόημα του overclocking.

....

Από ότι φαίνεται λοιπόν και η Intel και η AMD, ξεκίνησαν έναν πόλεμο marketing, μέσω του οποίου θα αποδείκνυαν ποιος είναι καλύτερος. Το marketing όμως αυτό, επωφελούσε τις ίδιες τις εταιρείες και τους overclockers που επέλεγαν, αλλά κανέναν άλλον ! Αυτό συνέβαινε γιατί πολύ απλά τα νούμερα που έφταναν οι special επεξεργαστές, αδυνατούσε να τα φθάσει ακόμα και ο καλύτερος retail !

Είναι δυνατόν να διασπάται έτσι μία τόσο δυνατή κοινότητα για χάρην των χρημάτων και του marketing; Και μάλιστα χωρίς να επωφελείται ο μέσος Overclocker; Δυστυχώς είναι δυνατόν ... Το αγαπημένο μας hobby καιρό τώρα έχει διαστρεβλωθεί με τον χειρότερο τρόπο, αλλά αυτό που συμβαίνει απ'την στιγμή που κυκλοφόρησαν οι i7 επεξεραστές είναι πρωτοφανές. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σταμάτησαν το αγαπημένο τους hobby, όχι μόνο επειδή ήταν τρομακτικά ακριβό αλλά και λόγω του ακατάπαυστου και αλόγιστου marketing. Τα πράγματα δεν έδειχναν και τόσο καλά ...

Ήρθε λοιπόν το THE OVERCLOCKER να δώσει το αποτελειωτικό χτύπημα. Ήδη μεγάλοι overclockers μιλάνε για την δημιουργία ολόκληρων ομάδων, στις οποίες όταν κάποιος δεν προσφέρει τα αναμενόμενα θα φεύγει από το παιχνίδι ... Ομάδες στις οποίες θα γίνονται μεταγγραφές, ομάδες οι οποίες θα πληρώνουν τους παίχτες τους όχι μόνο με hardware αλλά και χρήματα. Το overclocking σαν hobby δείχνει να φτάνει στο τέλος του. Το επαγγελτικό άθλημα Overclocking αρχίζει να γεννιέται. Προκύπτει τώρα ένα νέο ερώτημα, τί θα πρέπει να προτιμήσουμε εμείς; Το overclocking σαν hobby που θυμίζει τις παλιές καλές εποχές, ή το overclocking σαν επάγγελμα;

...

Παρατήρησα ότι αρκετά άτομα στο Xtremesystems.org αντιτίθενται στην ιδέα του THE OVERCLOCKER, με χαρακτηρισμούς που ξεφεύγουν απ'τα πλαίσια της λογικής, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι ορθό ή ακόμη και αναγκαίο. Και εγώ αντιτίθεμαι αρκετά πάνω στο γεγονός ότι το overclocking παύει πια να είναι hobby αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πολλά απ'τα πιο γνωστά αθλήματα (MLB/NBA/NHL/NFL) ξεκίνησαν από απλά hobby και δείτε που βρίσκονται σήμερα. Εννοώ ότι είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω το TI σημαίνει για μένα σήμερα το overclocking, για ένα καλύτερο αύριο.

Δυστυχώς τότε μιλούσαμε απλά και μόνο για retail κομμάτια στο F1 OC Competition. Τώρα είδα ότι η πρώτη θέση που πήρε η EVGA έγινε με μητρική και κάρτες γραφικών που δεν είχαν καν κυκλοφορήσει. ΤΩΡΑ, είναι πλέον εμφανές το τι ακριβώς συμβαίνει στο F1 OC Competition και το τι ακριβώς συμβαίνει με τους γνωστούς overclockers. Και ο διαγωνισμός και οι overclockers είναι μέσα ώστε οι εταιρείες να διαφημίσουν τα προϊόντα τους. Και οι εταιρείες το απολαμβάνουν, πάρα πολύ ! Για ποιο λόγο;

Σκεφτείτε ότι παλιότερα κυκλοφορούσε μια μητρική, έγραφαν ένα Press Release στο οποίο παρουσιάζουν τα main και δυο-τρία special features Και τέλος. Τώρα στέλνουν PRs για τα WRs που κάνει ο ένας, για την πρώτη θέση στον τάδε διαγωνισμό, για το overclocking potential που ο τάδε γνωστός χρήστης εντόπισε στην μητρική κ.τ.λ. Μετά ειδικά την διαφήμιση της NVIDIA με τον kingpin, το θέμα ξέφυγε τελείως (και ο ίδιος ο Vince).

Όλο αυτό όμως το marketing campaign καταλαβαίνω έπιασε τόπο... Πλέον για να overclock-άρουμε σωστά πρέπει να αγοράσουμε high-end gear. Ορισμένοι θέλουν και high-end gear και high-end cooling, επειδή έτσι θα πάρουν παραπάνω πόντους. Έλεγα σε ένα παιζάκι (βγες ρε να μιλήσεις :hehe:) ότι σχεδιάζω να πάρω τις πρώτες θέσεις με την 6600LE στο hwbot, έτσι για την πλάκα μου / επειδή το γουστάρω να τους περάσω όλους με χαμηλότερα VGA και CPU clocks και να πάρω και 12 ποντάκια. Και μου είπε τι να τα κάνεις αυτά, εδώ θέλουμε γερό push. Του απάντησα ότι το κάνω για μένα, επειδή έτσι γουστάρω ρε αδερφέ, χέστηκα για τα υπόλοιπα...

Που είναι το μεράκι και η όρεξη που υπήρχαν παλιότερα; Τότε που έβλεπα τους πάντες να παίζουν στα 600MHz με την 9800XT και ο Oppainter να παίζει στα 650MHz+ επειδή κάθισε και δούλεψε παραπάνω και βασίστηκε στις γνώσεις του (που με τόσο κόπο αποκτήθηκαν) για να φτάσει εκεί; Που είναι αυτό το feeling του να παίρνεις κάτι αργό και να το κάνεις να τρέχει πιο ψηλά από τα high-end κομμάτια; Που είναι εκείνη η απερίγραπτη χαρά που είχαν όλοι όσοι μαζεύονταν στα forums και έψαχναν/αντάλλασσαν/συζητούσαν περί tweaking; Όλα θυσιάστηκαν στο βωμό του χρήματος... "Ε εντάξει τώρα με τους i7 δεν βοηθάνε και πολύ εκείνα τα παλιά tweaks στο 32άρι, θες Uncore, bclk και μνήμες ψηλά, ένα καλό OS, τσουπ και ένα CW και είσαι κομπλέ"... Και όμως ακόμα υπάρχουν άτομα που τα χρησιμοποιούν αυτά τα παλιά tweaks (όπως ο James - pro @ Team.AU) και βγάζουν κάτι performance products απίστευτα σε σχέση με το σύνολο!

Ναι και εγώ ήμουν μέσα σε αυτούς που πρότεινε συνένωση των ελληνικών ομάδων στο pct... Ίσως γιατί στεναχωρέθηκα επειδή είδα ότι αυτό το οποίο επικροτούσα στο F1 OC Event, το sponsorship δηλαδή, είδα ότι πέρασε πολύ πολύ γρήγορα και στο hwbot. Παλιότερα εφαρμοζόταν μόνο σε individuals, τώρα όμως εφαρμόζεται σε μία ολόκληρη ομάδα. Και σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή ότι ότι και να πεις και ότι και να κάνεις, η PURE δεν θα καταλάβει τίποτα. Ο μόνος τρόπος (σκέφτηκα) ήταν να τους περάσουμε ξανά για να δουν ότι τα λεφτά και οι σπόνσορες δεν είναι το παν, θέλει και λίγο λίγο να έχεις ballocks. Ότι το παρεάκι υπερισχύει. Διάβασα όμως το σχόλιο εκείνο του Κίμωνα στην oktabit και σκέφτηκα ότι έχουν δίκιο... δεν χρειάζεται να αναγκάσουμε τους υπόλοιπους να έρθουν σε εμάς, αντιθέτως χρειάζεται εμείς να γίνουμε καλύτεροι και να push-άρουμε σωστά.

3) Στο φιναλε μας περασαν - ε και? Χαθηκε ο πλανητης, επεσαν τα θεμελια, γκρεμιστηκε το συμπαν? Αυτο ειναι κινητρο για εμας να παιξουμε πιο δυνατα ακομα, οχι να ριξουμε ουρα στα σκελια και να πουμε "δε γαμιεται", ελεος δηλαδη - ετσι ευκολα παρατανε τη μαχη μερικοι? Ειδικοτερα οταν ειναι αδικο το παιχνιδι, τοτε ειναι που πολεμας πιο μανιασμενα για τη νικη - εγω ετσι το βλεπω τουλαχιστον. Αν ειναι να μην το παλεψουμε καν και να πεταξουμε τα οπλα κατω - αξιοι της μοιρας μας.

4) Ειναι οντως προβλημα που μπαινει κοσμος και ρωταει (οχι μονο για το O/C) αποριες και ελαχιστοι απαντανε, γιατι ισως εχουν "κορεστει" και βαρεθει την ολη διαδικασια. Οι γνωσεις πρεπει να περνανε απο τους γνωστες στους αρχαριους, αλλα και οι αρχαριοι οταν μαθουν να μη γινονται ζωα και να το παιζουν μετα "καποιοι". Δυστυχως εχουμε ξεχασει το αληθινο Overclocking, που ηθελε μερονυχτα πειραματισμων και μαθαμε στα ευκολα...

5) Το πρωταθλημα O/C στην Ελλαδα ειναι πολυ καλη ιδεα και μπορει να υλοποιηθει με την καταλληλη οργανωση και το σωστο δυναμικο. Εγω παντα ειμαι μεσα σε κατι τετοιο.

QFT ! :T: I'm in as well :)

Δεν είναι βέβαια απαραίτητο να περνάνε από γνώστες μόνο σε αρχάριους, αλλά ok σε γενικά πλαίσια συμφωνώ. ;)

Είμαι και εγώ μέσα για δημιουργία εθνικού πρωταθλήματος overclocking:

Θα μπορούσε να έχει κατηγορίες για αερόψυξη, υδρόψυξη και μετά μία anything goes ή κάτι παρόμοιο στο οποίο θα έπαιζαν όλες οι ψύξεις υπό του μηδέν. Μου αρέσει πολύ σαν ιδέα hats off to you Κίμωνα ;)

Επίσης μου αρέσει η ιδέα του Chepazchips challenge, όσοι μπαίνουν XS θα κατάλαβαν ήδη τι εννοώ. Μαζευόμαστε όλοι, συμφωνούμε όλοι για μία πάμφθηνη κάρτα γραφικών (π.χ. 9500GT), και καθόμαστε και παίζουμε ο καθένας ξεχωριστά σε συγκεκριμένα benchmarks (π.χ. 2k1 και 2k3) για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι κατηγορίες είναι αέρας + νερό (μαζί) και anything goes (phase change, dry ice, ln2, LHe4 ότι θέλετε) :D Έχει πολύ πλάκα γιατί συνήθως κρατάει μόνο ένα μήνα και μπορούν να συμμετέχουν όλοι με μόλις 40? που χρειάζονται για την αγορά της κάρτας :T:

Όσο για το team-up στα hwbox labs σας παρακαλώ μην με αφήσετε πάλι εδώ Κρήτη, θέλω να είμαι εκεί. Περιμένετε μέχρι τις 14 Οκτώβρη που θα ανέβω, pleaaaaaase :D:hehe:

P.S. Fuck δεν έχω ξανακάνει ποτέ μεγαλύτερο quote :hehe:

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Εγω συμφωνω με τον phil εν μερη.

Ας γινει μια συζητηση να παρθουν οι ποντοι απο το outofspecs, ας περασει η ΗΟΤ πρωτη και μετα απλα αποχωρηστε.... και καντε ενα συστημα βαθμολογιας καθαρα σε τοπικο (ελληνικο) επιπεδο.

Δυστυχως το μετρο με το o/c χαθηκε. Οταν βλεπεις οτι προσπαθεις να χτυπησεις ατομα που ακομα και για τα αθλια νουμερα που βγαζουν, χρησιμοποιουν αζωτο για ψυξη, ξενερωνεις. Γιατι ξερεις οτι εσυ εχεις φαει ατελειωτες ωρες για να τελειοποιησεις ενα σκορ, εχεις ξοδεψει ΤΑ ΛΕΦΤΑ και ο αλλος απλα, εριξε το αζωτο μεσα στο κανιστρο με δανεικα τα παντα απο hardware, απλα για την διαφημιση.

Κλοκαρω γιατι μου αρεσει... γιατι μου αρεσε απο τοτε, το 92-93 οταν ο 486DX120 δουλευε στα 166 με ανεμιστηρια απο σεσουαρ και εξτρα κολλημενες ψυκτρες παντου... και τοτε δεν κερδισα ποντους... την καυλα μου εβγαζα με καθε τροπο... στο να ξεζουμισω το hardware οσο γινεται περισσοτερο...

Link to comment
Share on other sites

για μένα ο ίδιος ο ανταγωνισμός κ οι εταιρείες κατέστρεψαν όχι το "σπορ" συνολικά αλλά το excitement που δίνει στους μικρούς... το έχω ξαναγράψει, όταν μπέντσαρα πριν από ΠΟΛΛΑ χρόνια, δεν υπήρχαν ούτε uber μνήμες, ούτε uber m/b, ούτε uber ψύξεις έτοιμες... έκαιγες τα μάτια σου στις crt να βρεις info για κανα stepping που πάει ψηλά, άπειρο περπάτημα από μαγαζί σε μαγαζί να βρεις bh5 κ utt ram chips, έτρεχες στο συνεργείο της γειτονιάς να σου κάνει κόλληση ρακόρ σε ford transit rad και τρέλαινες τη μάνα σου που άφηνες το ενυδρείο χωρίς αντλία για να παίξεις, χειμώνα με a/c στους 16 κ χαρτονένια shrud προς το pc... σε ρωτάγανε timings κ αντί για 2-2-2-5 θυμόσουν κ τα 17 settings της dfi nf4...

τότε ήταν ωραίο κ γτ είχε διασκέδαση, δημιουργικότητα, μεράκι, και κοστολογικά ήταν για όλους... κέρδιζες γτ έλιωνες όλα τα βράδια κάνοντας burnin memtest για +5mhz κ όχι γτ έδινες +200 ευρώ να τα έχεις έτοιμα... όχι βέβαια ότι κ οι ρομαντικοί που περιγράφω δε ξεφύγαμε κάποια στιγμή κυνηγώντας νούμερα... phase, άλλα αέρια, μόντες κλπ κλπ... οπότε κάπου το χάνεις...

όχι κ ότι τώρα δεν έχει γούστο, αλλά για μένα δεν είναι το ίδιο...

τα περί ομάδων μου είναι αδιάφορα, γτ όλα είναι πλασματικά... είμαστε ομάδα όσο πάμε μπροστά, αλλά υπάρχουν πολλοί με χολή για διάφορα περιστατικά που καλώς ή κακώς έγιναν κάποτε κ που παραμονεύουν (δεν αναφέρομαι σε όσα έχουν ειπωθεί εδώ)... σαν Κώστας δε με νοιάζει να εκπροσωπούμαι από μία ομάδα ή από 190, με νοιάζει αν με τις νέες συνθήκες στο σπορ αυτό κάποιος δεν έχει τα μέσα να αναμετρηθεί με τους πιο πάνω, να τα βρει στο lab μας, για το γέλιο, την παρέα, το μπινελίκι, τον χαβαλέ, σαν μια υπενθύμηση του πως πέρναγα εγώ καλά κάποτε μπεντσάροντας...

μπορούν να βρεθούν λύσεις για εγχώριο ανταγωνισμό κλπ κ είμαι μέσα σε αυτό αλλά ξέρω από τώρα πως με όσο αγνά αισθήματα κ αν στηθεί πάντα θα βρεθούν κάποιοι κάπως να ιντριγκάρουν την όλη φάση...

ελληνάρες ftw...

Edited by voudas
Link to comment
Share on other sites

δεν κατάλαβα γιατί με το που πέσαμε στην 2η θέση, αρχίσανε αυτές οι συζητήσεις :(

ελα ντε...τι στο καλο...

συμφωνω απολυτα με το ελληνικο πρωταθλημα...το πως θα γινει το συζηταμε...

διαφωνω καθετα στη διαλυση της HOT, γιατι να παρουν κεφαλι αυτοι? Εμεις benchαραμε τοσο καιρο ναι μεν για την κ@υλα μας αλλα και για να αναδειξουμε την Ελλαδα σε εθνικο επιπεδο και μεχρι στιγμης τα καταφεραμε...ας συνεχισουμε λοιπον...δεν νομιζω να υπαρχει λογος διαλυσης...

Εφοσον υπαρχει υλικο μπορουμε καλιστα να το εκμεταλευτουμε...πρεπει να οργανωθουμε, τα ΣΚ ειναι μια ευκαιρια καθως οι περισσοτεροι η δουλευουν η σπουδαζουν...για αυτο να βαλουμε τα κεφαλια μεσα να ψαχτουμε και να ανεβασουμε την Ελλαδα παλι πρωτοι. Με αυτο θα κανουμε και αυτο που αγαπαμε και θα ανεβουμε ξανα στο πρωτο σκαλι στο bot.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει αλλά αν για τον α ή β λόγο τα labs του webplus δεν μπορούν να σηκώσουν τόσο κόσμο έχω μαι αποθήκη τέλεια για τέτοιες δουλειές και την προσφέρω- την μοιράζομαι μιας και το έχω στα πολύ άμμεσα σχέδια να την μαζέψω και να την καθαρίσω γι'αυτό τον σκοπό. Όποιος μπορεί να βοηθήσει και θέλει ας μου στείλει π.μ. ΗΟΤ 4 ever!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες στα περισσότερα.

Θα τονίσω ένα πράγμα.

Αν θέλουμε τον εύκολο αλλά έγκυρο τρόπο, μπορούμε απλά να ποστάρουμε ό,τι είναι στο Bot, και να τσεκάρουμε δική μας λίστα μετα.

Αν θέλουμε να φέρουμε νέο κόσμο στο άθλημα, μπορούμε να βάλουμε και κατηγορίες απόλυτων ρολογιών πχ σε μνήμη επεξεργαστή fsb gpucore κλπ που ανεβαίνουν έτσι για τη φάση του OC και όχι επειδή έβγαλαν ένα συγκεκριμένο bench.

Εκεί ο καθένας θα αρχίσει και θα ενβάζει ρολόγια τρελά και η μισή δουλειά έχει γίνει ήδη.

ΣΙΓΟΥΡΑ θα τονίσω-θυμίσω το να υπάρχει αερόψυξη σαν βασική κατηγορία για να μπαίνουν όλοι αρχικά και φυσικά μετά κάθε ψύξη να έχει δική της λίγκα. Γιατί και υδρόψυξη να έχεις είναι κρίμα να σε βάλουν σε κατηγορίες που παίζει το άζωτο.

Μου άρεσε φοβερά η ιδέα να παίζουμε με συγκεκριμένο υλικό όλοι για πχ ένα μηνα και ο νικητής να παίρνει πχ κάτι συμβολικό σαν κίνηση.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΩ ομως, θα προτείνω το φτηνό υλικό αυτό να ειναι ταυτόχρονα και ψαγμένο στο Bot ώστε να δίνει και λίγους πόντους και εφόσον παίξουμε όλοι, να πάρουμε και πόντους για την HOT-KOT-POT-JACKPOT ή όποια ομάδα γουστάρουμε.

πχ. να πάρουμε μια 9500GT και όχι 8400GS εφόσον η πρώτη "παίζεται" ζεστά ζεστά στο bot άρα παίρνει και κάνα πόντο αν χτυπήσει κανείς κάνα ρεκόρ.

Για μένα όλο αυτό θα ήταν τέλειο αν μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να κάνουμε ή να προτείνουμε αλλαγές στο Bot.

Μην κράξετε....

Αλλά αφού μπορούμε να ανεβάζουμε κάπου μετρήσεις και να είναι έγκυρες - για να μην μπλέκουμε με ψευτιές και fake ss, οι της Oktabit θα θυμούνται ένα τυπάκι αφελές που νόμισε πως θα γλυτώσει - γιατί να βάλουμε τον εαυτό μας σε αρχικό στάδιο πάλι;

Εννοώ, δεν γίνεται να χωριστούν σε κατηγορίες που προτάθηκαν οι ψύξεις στο Bot?

Νομίζω και αυτοί είναι σε φάση που ψάχνουν για αναδιάρθωση συστήματος.

Αν πιέσουμε πολλά άτομα μαζί σε forum εκεί ίσως κάτι αλλάξουμε. ΑΚούγεται...ουτοπικό αλλά μπορεί τη δουλειά να μας την κάνουν αυτοί και μάλιστα χωρίς πολλά πολλά.

ΚΑι σκεφτείτε πως μετα απο αυτό θα μπαίνεις στην στατιστική σελίδα για την Ελλάδα και θα λέει πχ 1ός με αέρα στο 1Μ ο τάδε κλπ. Μια χαρά διαχωρισμός και για να το πω..στη γλώσσα μου Localization-lateralization.

Αυτά και συγνώμη που φαίνομαι αφελής. Αλλά για μένα αυτό είναι που θα έπρεπε να γίνει...

Link to comment
Share on other sites

Τα συγκεντρώνω για να μην μπλεκόμαστε. Αναφορικά με την ψύξη στο GOAL (Greek Overclocking Aspiring League - έτσι να ακούγονται και ιδέες για ονόματα :hehe:) μπορούμε να έχουμε:

1) ALL air. Όλα με αέρα

2) ALL water. Όλα με νεράκι

3) Air / Water. Αέρας και νερό μαζί. Π.χ. CPU on h2o, gpu on air ή το ανάποδο

4) Phase Change. Βασισμένο στο phase change cooling - από απλά μονοβάθμια μέχρι τερατώδη Cascades (δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο υφίσταται η ύπαρξη μιας τέτοιας κατηγορίας, μαζί με την Anything goes)

5) Anything goes. Μονοβάθμια, Ξηρός Πάγος, Cascades (Mini/Dual/Triple ό,τι τραβάει η καρδιά σας), Υγρό άζωτο (LN2), Υγρό Ήλιο (LHe4 - ναι, ναι μπορούμε να βρούμε και τέτοια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Φυσικού Ηράκλειο :D)

Όσον αφορά το hardware και τα benchmarks.

1) SPi 32M LCC (SuperPi 32M Low Clock Challenges) - υπάρχει ήδη εδώ

2) Chepazchips GPU Challenge. Κάθε μήνα ή δίμηνο μια διαφορετική φθηνή GPU, στις παραπάνω κατηγορίες ψύξης, σε benchmarks που θα αποφασίζουμε εμείς. Το potential και για να κάνουμε την πλάκα μας όλοι χωρίς το κόστος να ξεφεύγει και για λίγα ποντάκια ή πιθανώς και H/W WRs στο hwbot είναι τρομερό. Μιλάμε για 8400GS / 3450 / 8500GT / 4350 / 9400GT / 3650 / 7100GS / 8600GT / 4550 / 9500GT / 4650 / 4670 / 8600GTS / 4730 και πολύ περισσότερες ! ;)

3) Low Clock Challenges 3D benchmarks με συγκεκριμένες κάρτες γραφικών. Τα ρολόγια του επεξεργαστή περιορισμένα (κάτι στο οποίο θα παίζουν όλοι) και ας αφήσουμε το tweaking να έχει την τιμητική του.

4) Highest FSB / bclock / GPU Core / GPU Mem / RAM. Κάθε μήνα / δίμηνο κάτι διαφορετικό, βασισμένο σε διαφορετικό hardware.

Όρεξη να υπάρχει και κάτι τέτοιο μπορεί να οργανωθεί.

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

δεν μου αρεσει καθολου αυτο που γινεται παιδες,και επισημαίνω οτι ολο αυτο ξεκινησε απο την στιγμη που μας περασε η pure δηλαδη κατι τρεχει στα ΓΥΦΤΙΚΑ :)...:)......

και οσο για αυτο που αναφέρθηκε καπου πιο πανω οτι ο kingpin,(stummerwinter,andre+++) ειναι μαγκας και benchari καλα και τετοια διαφωνώ απόλυτα και ας με διαψεύσει οποιος θέλει.οτι ξερουμε εμεις ξερουνε και εκεινοι μπορει και λιγοτερα εκεινοι ισως.εγω πληρώνω απο την τσεπη μου χιλιαδες ευρω να βρω εναν cpu,mobo +++ για να κανω την ΑΡΡΩΣΤΙΑ μου O/C στην γλωσσα μας,αμα και εμενα ερχοτανε μια εταιρεια και μου ελεγε παρε αυτον τον cpu,mobo που ειναι καραδιαλεγμενη θα εβλεπες αν ειχα και εγω την πρωτια οπος και η περισσότεροι και στην τελικη και να επεφτα και λιγο πιο κατω στο σκορ δεν τρεχει και τιποτα παλι στους πρωτους θα ήμουνα.και για πες τε μου εχετε δει εσεις κανεναν πρώτο να benchari με μουφα cpu,mobo++ εγω ποτέ ολοι έχουνε τα καλύτερα κομμάτια και με μικρη διαφορα(φαγωμάρα)ποιος θα περάσει ο ενας τον αλλον....και εμεις απο πισω λεμε (ΠΟΠΟ ειδες ο cpu του stummerwinter 5700 32αρι,ειδες του kingpin 5400 06)βεβαια αυτη ειναι η ΑΡΡΩΣΤΙΑ του θεματος και μεσα σε αυτο βάζο και τον εαυτο μου....

μπορει να παραφερθηκα λιγο αλλα οι περισσότεροι που με γνωριζουνε καταλαβανε τι εννοώ

τελος παντων οτι αποφασίσετε εγω μεσα ειμαι και το ΞΕΡΕΤΕ γιατη γουσταρω αυτο που κανω και προπαντων μου αρεσει η λεξη ΟΜΑΔΑ δηλαδη ολοι για εναν και ενας για ολους!

Link to comment
Share on other sites

και οσο για αυτο που αναφέρθηκε καπου πιο πανω οτι ο kingpin,(stummerwinter,andre+++) ειναι μαγκας και benchari καλα και τετοια διαφωνώ απόλυτα και ας με διαψεύσει οποιος θέλει.οτι ξερουμε εμεις ξερουνε και εκεινοι μπορει και λιγοτερα εκεινοι ισως

Δεν υπάρχει αυτο που λες ουτε καν, οι δυο πρωτοι ειναι απο τους καλυτερους overclockers παγκοσμιως.

Αν σου δωσει ο Kingpin τον 8600 του πιστευεις οτι θα κανεις παγκοσμιο στο 1Μ και στο 01? ...Εγω πιστευω πως οχι...Μην τα κανουμε ολα μαυρα ΕΛΕΟΣ...

Αν ειχες τον 975 και τις καρτες του Hipro θα σηκωνες παγκοσμιο στο 03, 05, 06, Vantage, Aquamark? Παλι οχι απο πλευρας μου

Ειπαμε μας περασανε...μην τρελενεστε ομως...Μην λεμε αρλουμπες

Link to comment
Share on other sites

Με πρόλαβες Πάστελ. Αντώνη δεν μπορείς να το λες αυτό μαν. Όταν ο kingpin και ο stummerwinter και ο Shamino και ο hipro κλόκαραν εσύ δεν ήξερες τι σημαίνει overclocking. Ο Shamino και ο hipro overclock-άρουν 10 χρόνια τώρα ( o hipro βασικά παραπάνω - το ίδιο και ο tsan-ός ;)). Ο Borris ξεκίνησε το 2000 περίπου, ο Kingpin από το 2003... Δεν έχεις την εμπειρία τους. Οι τύποι μπορούν να κοντρολάρουν ένα σύστημα με 975 και τέσσερις κάρτες σε άζωτο μόνοι τους (ειδικά ο Shamino).

Επειδή δηλαδή μπορώ να tweak-άρω καλά το 32άρι, σημαίνει ότι αν είχα το σύστημα του stummerwinter με τον 975 στα 5800MHz με άζωτο να bench-άρει 32άρι θα έβγαζα WR; Είναι η εμπειρία που μετράει, ξέρουν τι θα κάνουν αν κάνει shutdown το μηχάνημα, ξέρουν τι θα κάνουν αν επί 4 ώρες βλέπουν το σηματάκι FF στην LCD οθονούλα, ξέρουν να κρατάνε temps, να ελέγχουν τις μνήμες, τα ΠΑΝΤΑ.

Πως νομίζεις ότι πήραν το hardware; Και αυτοί ξόδεψαν χιλιάδες ευρώ, αυτοί ξόδεψαν εκατομμύρια ώρες, και το πήραν με την αξία τους. Don't over-estimate your self boy, it ain't gonna happen.

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

καλα ρε μην τρελενεστε δεν ειπα οτι ειμαι καλυτερος απο εκεινους απλα εγω ειπα οτι και αυτονον τα πραγματα να ειχα μπορει να μην ημουνα πρωτος αλλα παλι θα ειχα μια καλη θεση.και οσο για το hipro ,tsan που λετε τη γνωμη μου την ξρουνε ολοι και ο ιδιοi προσωπικά και για αυτο τα λεμε κιολας(τους αλλους τους γραφω στα παλια μου τα παπούτσια οπος εκεινη και εμενα) τη ειναι εκεινος και τη ειναι η υπολοιπη.κανενας δεν ειναι τέλειος!

α και παστελ εμενα προσωπικά δεν με ενδιαφερει που μας περασανε αν νομιζεις οτι με απασχολει οτι αυτα τα εγραψα λογο αυτου του θεματος..

α και κατι αλλο αν ειναι ρε παιδεια να κανετε ετσι επειδη ειπα για τον kingpin ετσι και για τους αλλους οτι ειναι η καλητερη και εχουνε εμπειρια τετοια κ.λ.π τοτε δηλαδη ετσι πώς το λετε δεν εχουμε καμια ελπιδα δηλαδη και οτι η μονοι που μπορουνε να μας σοσουνε ειναι τα ατομα μονο που αναφερατε.

ισως εχετε δικιο τοτε για αυτο να αναπαυθουμε στη δευτερη θεση!

Link to comment
Share on other sites

Αντώνη...

Ο Vince είναι άνθρωπος (όπως και ο Γιώργος) που απλά και μόνο κοιτώντας μια κάρτα γραφικών ή μια μητρική, ανακαλύπτει τις μόντες που πρέπει να κάνει και πως θα τη φτάσει στα απόλυτα όρια. Όταν έπαιζαν κόντρα αυτοί οι δύο, έβλεπες απίστευτα πράγματα να κάνουν στις κάρτες τους, πράγματα που κανείς άλλος δεν φανταζόταν.

Και μετά ερχόντουσαν τα tweaks, οι άπειρες ώρες που έψαχναν και πειραματιζόντουσαν, δεν τα είχαν έτοιμα κάπου γραμμένα. Και τους έβλεπες ότι ήταν και πάλι μακράν μπροστά - ακόμα και στα Low Clock Challenges ;) Αυτό ήταν (κάποτε) το Overclocking, τώρα όμως που τα πράγματα άλλαξαν, δε σημαίνει ότι πρέπει να μένουμε στο παρελθόν, αλλά ούτε και να το "βεβηλώνουμε" ;)

Τώρα όσον αφορά το θέμα με τις ψύξεις, έχετε ένα δίκιο για το ότι ο απλός Overclocker δεν μπορεί καλά-καλά νερό να βάλει, πόσο μάλλον άζωτο. Όμως επιμένω: Ρεκόρ μπορεί να κάνει κάποιος και με αέρα, αν έχει την όρεξη και τις γνώσεις. Απλά δε θα τα κάνει σε κάρτες όπως οι 295 και οι 4870Χ2, γιατί εκεί παίζουν τα μεγάλα ονόματα.

Εδώ καλά-καλά με το laptopάκι παίρνεις πρωτίες αν θες :D

Link to comment
Share on other sites

Παρακολουθώ πολύ ώρα την κουβέντα και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να μιλήσω.

Αρχικά να πω ότι με έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούνε με μη δίκαια μέσα να δείξουνε ότι είναι οι κορυφαίοι.Η H.O.T απαρτίζεται περισσότερο απο παιδιά που ρίχνουνε πολύ "πακέτο" απο την τσέπη τους με σκοπό να ικανοποιήσουν την αγάπη τους για το o/c.Και καταφέραμε όλοι μαζί να φέρουμε την HOT στην κορυφή του κόσμου.Το ότι μας πέρασε η PURE γενικά δεν μου λέει κάτι.Μου λέει όμως το πως μας πέρασε και γενικά η νοοτροπία που επικρατεί τελευταία.Το ότι δλδ κάθε εταιρία πιέζει άτομα ώστε να παραβαίνουνε κανόνες και ηθηκούς φραγμούς ώστε να είναι το HW τους στην κορύφη.Επισης θεωρώ πολύ υποκριτικό να λέγεται μια ομάδα ΑΓΝΗ όταν όλοι ξέρουμε ότι ο kp και ο AndreY έχουνε χαρίζει τα πράγματα σε benchers ώστε να μπούνε στην ομάδα και να χτυπήσουνε την πρωτιά.Απο το πουθενά βρέθηκαν ανθρωποι που ενώ πριν είχαν ή και δεν είχαν σοβαρούς πόντους ξαφνικά όλοι αυτοί βρήκανε τρελά πράγματα και ανεβάζουνε απίθανα scores.Πιο πολύ χαίρομαι όταν βλέπω π.χ. τα scores του varachio που το παλικάρι έχει παίξει με ότι HW low-end ή παλιό είχε παρά όταν βλέπω ένα WR στο 32Μ με ένα CPU που ελάχιστοι μπορούνε να βρούνε ή μια πρωτιά στο F1 με πράγματα που δεν είχε κανείς.

Αρκετά όμως μίλησα για αυτό.Συμφωνώ 1000% να γίνει Ελληνική λίγκα με ξέχωρους τομείς όπως αέρας-νερό-λάδια κτλ κτλ Επίσης το όλο σκηνικό να κορυφωνόταν κάθε χρόνο π.χ. στην ADW με τους κορυφαίους της κάθε κατηγορίας να παίρνουνε μέρος σε live show.Έτσι θα βοηθηθούνε όλοι ώστε να ανέβει κι άλλο το ελληνικό επίπεδο.Εγώ με τη σειρά μου θα προτείνω

ένα όνομα. GPU league (Greek Pure Universal league)

Link to comment
Share on other sites

σύμφωνο

όπως και εμενα η δουλεια μου ειναι άλλη αυτο το κανω για χόμπι που εχει καταληξει αλλου...

ο καθενας κανει οτι μπορει φιλε και με οτι μπορει αλλα μεχρι εκει..

τελος παντων εγω σταματαω το θεμα γιατη βλεπω οτι δεν θα εχει κακη καταληξει!

πες τα βρε χρηστο τι ειναι τα καλα παιδεια της pure...

παιδες δινω το cpu μου σε καπιον που δεν εχει ποντους καθόλου να ανεβει να δουμε σε ποιους θα αρέσει χεχε!

α και μου ηρθε ενα καλο παραδειγμα οσο μιλαγα με τον crio .τον vivi τον ηξερε κανενας?ΟΧΙ.αλλα μολις πηρε τον καλο τον 8600 τον μαθαμε ολoi λεγαμε ο cpu του vivi!!

καλο βραδυ και ας ελπισουμε οτι θα βγει κατι καλο απο αυτην την κουβεντα!!

Link to comment
Share on other sites

πες τα βρε χρηστο τι ειναι τα καλα παιδεια της pure...

παιδες δινω το cpu μου σε καπιον που δεν εχει ποντους καθόλου να ανεβει να δουμε σε ποιους θα αρέσει χεχε!

α και μου ηρθε ενα καλο παραδειγμα οσο μιλαγα με τον crio .τον vivi τον ηξερε κανενας?ΟΧΙ.αλλα μολις πηρε τον καλο τον 8600 τον μαθαμε ολoi λεγαμε ο cpu του vivi!!

καλο βραδυ και ας ελπισουμε οτι θα βγει κατι καλο απο αυτην την κουβεντα!!

Αντώνη δεν είπα να συνηθίσουμε την 2η θέση από 'δω και πέρα, είπα ότι το σχόλιό σου για τον kingpin ήταν απαξιωτικό, ενώ δεν έχεις δει την δουλειά που έκανε παλιότερα, πριν τα sponsorships. Δεν έχω κάτι μαζί σου dude, no problem, απλά ήθελα να τονίσω αυτό το πράγμα, ότι μπορεί να παίρνουν hardware αλλά για να φτάσουν εκεί δεν το βρήκαν στο δρόμο, πάλεψαν σκληρά και έδωσαν πολύ περισσότερα χρήματα στο παρελθόν.

Όσο για τον Vivi, δυστυχώς δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί πλήρως την δύναμη του E8600 του. Του τον σκότωσε άλλος...

Χρήστο καλύτερα θα ήταν να μην έχει την λέξη PURE μέσα η ομάδα. Αυτό για το ADW ότι οι καλύτεροι από κάθε σεζόν θα μπορούν να κάνουν live performance είναι πολύ καλή ιδέα, ωστόσο χρειάζεται κουβέντα με αυτούς που διοργανώνουν το event.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά από πότε το χόμπυ μας η πόρωση μας το μεράκι μας έγινε αγώνας...προσωπικά δεν το βλέπω έτσι...Το ότι είμαστε ομάδα το κάνουμε επειδή το γουστάρουμε και επειδή κάνουμε παρέα με άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα...το τι κάνουν οι άλλοι δικό τους πρόβλημα...το ότι σπονσοράρονται και πάλι δικό τους πρόβλημα...ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΕΠΑΞΙΑ και όποιος δεν το νομίζει ας έρθει να μου το πει κατάμουτρα...πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο...

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΠΑΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΤΟ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΑΡΩΣΗ!!!(JC sorry αλλά δεν άντεξα...)

attachment.php?attachmentid=3023&stc=1&d=1252184891

Δηλαδή αν το ανεβάσω τώρα (μαζί με κάτι άλλα ξέμπαρκα) τι θα γίνει???

Θα κάτσουν να κάνουν σύσκεψη στην PURE πως θα το αντιμετωπίσουν....

ΗΜΑΡΤΟΝ με τις θεωρίες....(α ναι είναι παγκόσμιο στο spi 1m)

over and out!!!

teaser.jpg

teaser.jpg

teaser.jpg

teaser.jpg.60c7e8504726932096b0edd188f14

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω πως ξέφυγε έτσι η κουβέντα και προς τα που πηγαίνει...:@....

Γιατί δεν επικεντρωνόμαστε στην ουσία και η ουσία είναι δημιουργήσουμε κάτι που κάνουν μόνο οι Ιάπωνες. Ένα εθνικό πρωτάθλημα. Ας μην σπαταλάμε σκέψη και ενέργεια σε άλλα θέματα.

Όλοι συμφωνούμε σε αυτό το πράγμα, τουλάχιστον όσοι έχουν εκφράσει άποψη μέχρι στιγμής.

@ pastelidis... Χρήστο, εγώ δεν θέλω να βγει ο hipro για να κράξει, θέλω να βγει και να πει την άποψη του και τις ιδέες του. Είναι ο πλέον σεβαστός στο χώρο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στον κόσμο.

Edit. Tώρα είδα το σκορ σου Αντώνη. Συγχαρητήρια φίλε μπράβο!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now