WebHunter

Intel ES Gulftown under heavy testing

Recommended Posts

[NEWS_IMG=ES Gulftown gets 6 GHz for fun]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464a5b5e014daa8.jpg[/NEWS_IMG]Ένας μήνας έχει περάσει ή μάλλον μόλις ένας μήνας, που λέμε ότι οι επιδόσεις του επερχόμενου επεξεργαστή της Intel δεν θα έχουν και τόσο μεγάλη απήχηση. Ο νέος Gulftown παρά τις διαφορές που έχει στην αρχιτεκτονική του με τους Bloomfield, παρά τους επιπλέον δυο πυρήνες και τα 32 nm λιθογραφία κατασκευής φαινόταν οπτικά ίδιος, όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Τι έχει αλλάξει από τότε; Για μερικούς κλονίστηκε η γη κάτω από τα πόδια με το που είδαν αυτό που πρόκειται να σας μεταδώσουμε. Λοιπόν, είστε έτοιμοι; Κρατηθείτε!

Χθες ανέλαβε να δοκιμάσει ο γνωστός σε όλους μας overclocker, Shamino, ένα Engineering Sample του Gulftown παρέα με μια EVGA X58 SLI Classified και μετά από μερικές ώρες, κατέφθασε το πρώτο εγκεφαλικό! Ο επεξεργαστής με περίσσεια ευκολία έφτασε τα 5662.4 MHz και κατάφερε και έτρεξε τα CPU tests στο FutureMark 3D Mark 06

[img_ALT=5662 MHz ES Gulftown]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354ab0c45eb9324.jpg[/img_ALT]

Αν αυτό σας φαίνεται λίγο, τότε σίγουρα το παρακάτω θα σας καθηλώσει. Τι είναι αυτό; Μα φυσικά να δούμε τον επεξεργαστή να σπάει το φράγμα των 6 GHz, και να μπορεί να λειτουργεί στην συχνότητα των 6222.0 MHz!

[img_ALT=6222 MHz ES Gulftown]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354ab0c45edb760.jpg[/img_ALT]

Κλονιστήκατε; O Shamino πάντως δήλωσε: “welcome back to yorkfield and -150+c days.” Εσείς τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

Το ότι παίζει με αυτή την τάση ( αγνοώντας εντελώς τα υπέροχα clocks ) είναι πολύ καλό νέο από μόνο του.

Οι του xtreme overclocking γνωρίζουν πως οι τωρινοί i7 μετά τα 1.65V οι περισσότεροι ( σχεδόν όλοι βασικά ) σταματάνε να ανεβαίνουν, και ίσα ίσα γίνονται unstable ακόμα και σε χαμηλότερα stable clocks ( που εκεί παίζουνε με πολύ λιγότερη τάση μάλιστα ).

Το voltage scaling των i7 είναι μεταξύ 1.5V & 1.65V, αν τώρα αναλογιστεί κανείς πως οι Gulftown έχουν 2 πυρήνες ( και σύντομα 4 ) παραπάνω, και ταυτόχρονα είναι πιο κρύοι, benchάρουνε σε αρκετούς βαθμούς C πιο κάτω, και ακούνε και σε τάσεις αρκετά μεγαλύτερες των 1.65V μιλάμε για κατασκευαστικό θαύμα :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now