JC_Denton

Πως τα πάει τελικά το nVIDIA GT300 ?

Recommended Posts

[NEWS_IMG=nVIDIA GT300 information]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed608353.jpg[/NEWS_IMG]Μιλήσαμε και ακόμα μιλάμε για την επανάσταση που αναμένεται να φέρει η ATi με την ολοκαίνουρια 5870, αλλά σιγά-σιγά αρχίζουν να αποκαλύπτονται στοιχεία και για τη μεγάλη της αντίπαλο, η οποία δεν είναι άλλη από την nVIDIA και το GT300, για το οποίο τόσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό!

Πάμε να τα δούμε λίγο από την αρχή λοιπόν. Καταρχάς τα φημολογούμενα Specs που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο το τοποθετούσαν σαν μια κάρτα γραφικών που άνετα θα μπορούσε να κοντράρει την GTX 295 σε επιδόσεις, κάτι που θα έκανε το "GX2" μοντέλο ακόμα πιο "κτηνώδες". Κάποιες όμως τελευταίες φήμες, άλλαξαν το όλο πλάνο, μιας και μιλούσαν για μια nVIDIA "πανικοβλημένη", η οποία τρέχει και δε φτάνει, μιας και η κάρτα της μετά βίας θα έπιανε τη 295 σε επιδόσεις.

Το γελοίο βέβαια στην υπόθεση είναι ότι καθημερινά, αυτά αλλάζουν. Και θα δείτε περίτρανα τον τρόπο με τον οποίο αυτό γίνεται, με τη "διπλή" είδηση που θα διαβάσετε παρακάτω.

Ας δούμε τι μας έρχεται από το Fudzilla. Σύμφωνα με τις πηγές που έχει ο Fuad στη βιομηχανία, αρκετοί άνθρωποι έχοντας δει τα νούμερα που βγάζει μια Radeon HD 5870 και αυτά που μπορεί να κάνει το GT300, είναι πέρα για πέρα σίγουροι ότι η κάρτα της nVIDIA θα κερδίσει τον μεταξύ τους πόλεμο, κάτι που αν ισχύει φυσικά, τοποθετεί και τη διπύρηνη κάρτα που θα βασίζεται στον ίδιο πυρήνα, σε υψηλότερο επίπεδο από την 5870Χ2.

Μάλιστα, αυτό που τονίζει στο άρθρο του είναι ότι το GT300 δεν είναι απλά ένας πυρήνας GT200 στα 40nm και με υποστήριξη DirectX 11, αλλά ένα εντελώς καινούριο chip, σχεδιασμένο σχεδόν εξ'ολοκλήρου από το μηδέν. Μάλιστα, λένε ότι θα είναι τόση η διαφορά στην ταχύτητα, που θα κάνει παρόμοια επανάσταση με αυτή που έκανε ο πυρήνας G80 της θρυλικής πλέον 8800GTX!

Όμορφα όλα αυτά? Κολασμένα θα πει κάποιος - για να δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος όμως και το τι γράφει το SemiAccurate.

Με βάση τις δικές του πηγές λοιπόν, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στα πρώτα δείγματα των πυρήνων. Συγκεκριμένα, όταν πρωτοβγαίνει ένας νέος πυρήνας σε CPU ή GPU και δοκιμάζεται, πάντα υπάρχουν λάθη και bugs, καθώς και ελαττωματικά chips. Βέβαια, γύρω στο 1/3 των chips βγαίνουν "εντάξει" και ξεκινάει το alpha testing.

Στην nVIDIA έβγαλαν 4 wafers. To κάθε ένα είχε 106 chips. Πόσα λειτουργούσαν από όλα αυτά (416 chips)?

Εφτά. Και αυτό είναι λιγότερο από 2%, ένα αρνητικό ρεκόρ που δύσκολα μπορεί να ξαναεπαναληφθεί, ενώ έχοντας και την nVISION σε λίγες μέρες, η εταιρεία θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να δει τι φταίει και μάλιστα άμεσα.

Όπως βλέπετε λοιπόν, τα πράγματα είναι όντως....αινιγματικά. Κανείς δεν ξέρει μετά απόλυτης βεβαιότητος τίποτα, οπότε αυτά τα θέματα που ανοίγουμε και οι ειδήσεις, μάλλον περισσότερο για να ξεκινήσει κάποια κουβέντα το κάνουμε.

Πλάκα έχει - να κάνουμε κάτι μέχρι να δούμε και κάποιο αληθινό νούμερο.

.

Link to comment
Share on other sites

Ουτε κουβεντα μπορει να γινει! ο ενας λεει θα ειναι πιο δυνατη απο την 5870! χαιρω πολυ.. Ο αλλος λεει ακομα ουτε το chip δεν εχουν φτιαξει! Παλι χαιρω πολυ! εν αναμονη λοιπον..

Link to comment
Share on other sites

Δεν μας έχει συνηθίσει η nVidia σε ενημερώσεις τελευταίας στιγμής, ειδικά όταν θίγεται το γόητρο της από τον ανταγωνισμό σε τέτοιο βαθμό. Μέχρι τώρα θα είχε βγάλει charts, που να τοποθετούν τις GT300 κάρτες της πολύ πάνω από αυτήν της nVidia? Ή μήπως είναι ψυχολογικός ο πόλεμος ως προς την ATi.

Βέβαια, λες να βγήκε τόσο έξω η ATi, δίνοντας στη δημοσιότητα χαρακτηριστικά πριν την ώρα τους? Δε θέλω να το πιστεύω, μιας και τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει σκληρή μάχη, για να φτάσει εκεί που είναι. Δεν έχει την ανάγκη να κοκκορευτεί πριν έχει στα χέρια της κάτι μοναδικό που όντως θα αξίζει. Δεν είχαμε τέτοιο hype τουλάχιστον με την 4870x2 που ήταν η καλύτερη για αρκετούς μήνες.

Και εγώ θα ήθελα να μάθω...

στην περίπτωση που οι φήμες τοu Fudzilla βγούν αληθινές, πάλι θα έχουμε κάρτες 700-800?!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι χωρίς να έχω ιδέα, πιο πολύ το βλέπω η nvidia να έχει έτοιμο το chip αλλά να παίρνει τα γκογκόδια της ΑΤΙ και να έχει σφίξει.

Γενικά αυτό που βλέπω τόσα χρόνια, είναι το «η τελευταία κάρτα είναι καλύτερη από την προηγούμενη δική μας, και του αντιπάλου».

If thatʼs the case τότε είναι παράξενο αν δεν είναι τόσο δυνατή η nvidia.

Πάντως τα 700-800? για κάρτες δεν θέλω ούτε να τα σκέφτομαι πάλι... ας είναι το 5870 στα 300-350? και μετά ας κόψουν το κεφάλι τους.

Link to comment
Share on other sites

η nvidia ακομα κ στο tape out του νεου chip αργησε κ ειχε προβλημα ενω η ατι το ειχε ετοιμο δυσκολο να καλυψαν τοσο δρομο κ να περασαν τοσο ευκολα!το θεμα ειναι οτι ηδη η ατι την εχει ετοιμη!κ μονο αυτο ειναι μια παραπανω επιτυχια της ατι τωρα αν η nvidia παρει το perfomance crown θα το δειξει ο χρονος γιατι αλλο να βγουν μαζι η 5870 κ η gt300 κ να περναει η nvidia κ αλλο να βγει η gt300 αρχες του χρονου.... κ να παιζει η ati 3 μηνες χωρις αντιπαλο...παλι θα ξεπουλησει η 5870 κ η x2 version της μεχρι να βγει η gt300:Q..

Link to comment
Share on other sites

Απο guru3d.....

Recently a rumor on the web popped up that NVIDIA's yields on the new GT300 chip are lower than 2%

GT300 is the new high-end DX11 class GPU that will empower their upcoming graphics cards.

To put a leash on the rumor a senior manager from NVIDIA is now saying that “Our (NVIDIA's) 40nm yields are fine. The rumors you are hearing are baseless.”

The product manager unfortunately did not reveal what the GT300 yields really are.

NVIDIA also questioned DX11, which only enforces rumors about their delayed chipset, because trust me .when we say ... if NVIDIA had it's DX11 parts out, it would be marketing DX11 heavily.

Apparently the GT300 was taped out early September, add a week or six to eight to that and this would tell us a launch could be imminent as soon as late November early December.

Ah well, we'll wait and see, hopefully NVIDIA can surprise us all real soon.

τα μαζεύουν και πάνε και αυτοί για DX11 γι'αυτό καθυστερούν? lol

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now