WebHunter

H Toshiba πρώτη εκμεταλλεύεται τη νέα διασύνδεση, mSATA

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Toshiba creates new ssd's with mSATA interface]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649f528936c64f.jpg[/NEWS_IMG]Επίσημα, το mini-SATA μόλις που πρόλαβε να εμφανιστεί στη έκθεση IDF και ήδη η Toshiba έχει δημιουργήσει σχέδια για την κατασκευή προϊόντων που θα το υιοθετούν. Στην ουρά βρίσκεται μια νέα οικογένεια Solid State drives με την ονομασία SG2, τα οποία θα διατεθούν σε δυο εκδόσεις, μια με το πλήρες SATA connector και μια με το mini-SATA interface. Τα χαρακτηριστικά τους αναφέρουν πως θα είναι εξοπλισμένα με μνήμες NAND Flash MLC με λιθογραφία 32 nm, διασύνδεση ταχύτητας 3.0 Gbps, ένα εκατομμύριο ώρες MTBF και την επιπλέον δυνατότητα για Full Disk Encryption backup.

Η αρχική υιοθέτηση των περισσότερων SATA solid state drives ακολουθούσε τα πρότυπα των μηχανικών δίσκων. Οι τελευταίες μονάδες μας των 32 nm με διασύνδεση mSATA και δίχως κέλυφος δίνουν το πλεονέκτημα στους κατασκευαστές να προσθέσουν τα πλεονεκτήματα επιδόσεων και αξιοπιστίας των solid state δίσκων σε ένα μικρότερο αποτύπωμα σε φορητούς υπολογιστές, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές και άλλες κατασκευές με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, ” λέει ο Scott Nelson, αντιπρόεδρος του τμήματος μνημών, της Toshiba America Electronic Components.

Οι νέοι SSD θα απολαμβάνουν ταχύτητες της τάξεως των 180 MB/sec read και 70 MB/sec write και θα διατεθούν σε χωρητικότητες των 30 και 62 GB. Οι διαστάσεις τους θα είναι 54 x 4 x 39 mm για τον δίσκο με το πλήρες SATA interface και 30 x 4.75 x 50.95 mm για αυτά με το mSATA και πρόκειται να κυκλοφορήσουν περίπου σε ένα μήνα.

[img_ALT=Toshiba SG2 ssd's with mini-SATA interface]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354ab8a4d18d3ff.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now