WebHunter

AMD 6-core Thuban in 2010

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD 6-core Thuban chip in 2010]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed5ea0a7.jpg[/NEWS_IMG]Πρώτη μέρα του Intel Developer Forum (IDF) και νέες τεχνολογίες, καινοτομίες, καθώς και μελλοντικά πλάνα τέθηκαν στον ορίζοντα. Σε αυτόν τον ορίζοντα θέλει να επενδύσει και η αντίπαλη AMD, η οποία μόλις σήμερα επιβεβαίωσε πως οι φήμες περί ενός επεξεργαστή έξι πυρήνων ήταν πλήρως αληθινές. Πρόκειται για το σχέδιο με την επωνυμία "'Thuban", το οποίο θα αποτελέσει ένα desktop επεξεργαστή βασισμένο στο socket AM3 και λιθογραφία κατασκευής 45 nm.

Θα καταφτάσει αργότερα μέσα στο 2010 (Q3 ʼ10) και θα διαθέτει ενσωματωμένο ελεγκτή για μνήμες DDR3 και 6 MB L3 cache. O εξαπύρηνος Phenom (εφόσον διατηρηθεί η συγκεκριμένη ονομασία) εικάζεται πως θα αντιμετωπίσει τον Intel Gulftown που θα βρεθεί στην αγορά ένα τρίμηνο νωρίτερα.

Τι πιστεύετε; Θα καταφέρει η AMD να δημιουργήσει έναν άξιο αντίπαλο του εξαπύρηνου “κτήνους” της Intel;

Link to comment
Share on other sites

Άξιο αντίπαλο σίγουρα δε θα μπορέσει να δημιουργήσει. Με χειρότερο performance per clock και χωρίς hyperthreading ή κάτι ανάλογο, δύσκολα η AMD θα μπορέσει να δει στα μάτια την Intel.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, μέσα από την Intel λένε πως μέσα στο 2010 η "ψαλίδα" θα κλείσει και θα μειώσει σημαντικά το χάσμα του efficiency η AMD. Πόσο θα το μειώσει και με ποιο τρόπο δεν ξέρω...

Link to comment
Share on other sites

Πώς θα γίνει αυτό μέσα στο 2010 χωρίς αλλαγή αρχιτεκτονικής από την AMD ? Η τρέχουσα αρχιτεκτονική της AMD υπολείπεται της Intel σε efficiency. Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο με τους buldozer, αλλά αν δεν κάνω λάθος, αυτοί πάνε για 2011

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now