WebHunter

[IDF 2009] Η Intel πρωτοπορεί με πλήρως λειτουργικό chip στα 22 nm

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel presents first 22 nm working chip]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/NEWS_IMG]H έναρξη της φετινής έκθεσης ήταν μάλλον εντυπωσιακή για όσους κατάφεραν και βρέθηκαν στο San Francisco να παρακολουθήσουν τα δρώμενα της Intel και των κορυφαίων επιστημόνων αυτού του κόσμου. Ο CEO και πρόεδρος της, Paul Otellini, μάλλον εξέπληξε το πλήθος παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ένα wafer με τα παγκοσμίως πρώτα λειτουργικά chips κατασκευασμένα με λιθογραφία 22 nm.

Οι δοκιμές στα κυκλώματα των 22 nm, που ενσωματώνουν μνήμη SRAM και λογικά κυκλώματα, έρχεται να υποστηρίξει για άλλη μια φορά πως ο νόμος του Moore βρίσκεται ακόμα σε ισχύει και επιβεβαιώνουν τις υποσχέσεις της Intel όσο αφορά την έναρξη της μαζικής παραγωγής επεξεργαστών με λιθογραφία 22 nm στα μισά του 2011. Το προαναφερθέν chip 22 nm διαθέτει ένα σύνολο 2.9 δισεκατομμυρίων transistor στην διπλή (περίπου) πυκνότητα σε σχέση με τα 32 nm, σε μια περιοχή μικρότερη του ενός νυχιού.

Στην Intel, ο νόμος του Moore είναι ζωντανός και ευδοκιμεί,” αναφέρει ο Otellini. “Ξεκινήσαμε την παραγωγή του παγκοσμίως πρώτου μικροεπεξεργαστή 32 nm, που επιπλέον θα είναι ο πρώτος υψηλών επιδόσεων επεξεργαστής που θα ενσωματώνει γραφικά μαζί. Την ίδια στιγμή, προχωράμε ήδη μπροστά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας παραγωγής 22 nm και έχουμε κατασκευάσει λειτουργικά chips τα οποία θα στρώσουν τον δρόμο για παραγωγή ακόμα πιο δυνατών και πιο ικανών επεξεργαστών.

[img_ALT=Intel's first 22 nm wafer]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354ab9e7f924c23.jpg[/img_ALT]

Edited by WebHunter
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now