JC_Denton

Η MSI ετοιμάζεται όντως να κάνει το Big Bang με το Lucid Hydra chip !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=MSI officially intros Big Bang with Lucid Hydra Chip]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649cdb839a8077.jpg[/NEWS_IMG]Λίγο καιρό πριν όλοι μας είχαμε εκπλαγεί με το θέμα στο XtremeSystems όπου έκανε την πρώτη της εμφάνιση η MSI Big Bang με το επαναστατικό chip Lucid Hydra, το οποίο υπόσχεται να φέρει τεράστιες αλλαγές στον τρόπο που παίζουμε παιχνίδια ή benchάρουμε.

O λόγος είναι πολύ απλός και οι περισσότεροι ήδη τον γνωρίζουν: Το συγκεκριμένο chip δίνει τη δυνατότητα στο παιχνίδι να επεξεργαστεί την εικόνα και τα γραφικά χρησιμοποιώντας ακόμα και κάρτες γραφικών διαφορετικών εταιρειών και γενιών, κάτι που ούτε το SLi ούτε το CrossFire μπορούσαν φυσικά να προσφέρουν!

Περαιτέρω, αυτό που ακούγεται είναι ότι το scaling ίσως και να αγγίξει το 100%, κάτι αληθινά εξωπραγματικό για τα πρωτόκολλα της nVIDIA και της ATi. Γιατί όμως πιάσαμε πάλι αυτήν την κουβέντα, περί του Lucid Hydra?

Πολλοί βλέπετε, όταν βγήκε η είδηση στο XS, έσπευσαν να πουν πως αυτό το μοντέλο ποτέ δε θα έβγαινε στην παραγωγή. Όμως έκαναν λάθος, μιας και η LucidLogix και η MSI συνεργάστηκαν στενά (μαζί φυσικά με την Intel, που χρηματοδοτεί το Hydra) και απόηχος όλου αυτού είναι η Big Bang, που όντως θα βγει στις αγορές ως η "ultra-premium" μητρική για τους Core i5/i7 Lynnfield επεξεργαστές.

Έτσι, γρήγορα η μητρική έκλεψε την παράσταση στο φετινό IDF, όπου η Intel επιδείκνυε περήφανα τη νέα της τεχνολογία, δείχνοντας και μερικά Live Demo στους ανθρώπους του Anandtech, χωρίς όμως να τους δείξει κάποια στοιχεία για τις επιδόσεις των καρτών που συνδυάστηκαν.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους λοιπόν, το Lucid Hydra 200 chip βελτιώθηκε κατά πολύ σε σχέση με πέρσι και πλέον έχει λιθογραφία στα 65nm και τρία διαφορετικά μοντέλα, με το high-end των 2x PCIex 16x 2.0 (4x PCIex 8x / 1x PCIex 16x + 2x PCIex 8x) γραμμών να τοποθετείται στην Big Bang και τα άλλα να ετοιμάζονται για μελλοντικές γενιές.

Πότε θα βγει όμως η μητρική? Οι φήμες μιλούσαν για Χριστούγεννα και εν τέλει μάλλον είναι απόλυτα σωστές. Η μητρική εμφανιστεί στην επίσημη ημέρα κυκλοφορίας της, που είναι στις 29 Οκτωβρίου 2009, οπότε αναμένουμε σύντομα να δούμε κάποια πρώτα δείγματα και τη γενική διαθεσιμότητα μέσα στην εορταστική περίοδο!

Link to comment
Share on other sites

Nice piece of info!

Με την παρουσιαση των νεων ΑΤΙ και με αυτο το chip, οσοι εχουν καποια Nvidia καρτα μπορουν να έχουν και τρομερα γραφικα και physX στο ιδιο συστημα (αν καταλαβα καλα το "...διαφορετικων εταιριων...").

Οποτε με μια 5870 και την trusty old 9800gtx κανω συστηματακι graphics-proof για καμια 3ετια.

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου ότι στο Shift θα κάνει render π.χ. τα αυτοκίνητα και το δρόμο η μία κάρτα και η άλλη τα περιβάλλοντα - γι αυτό μιλάνε για τέλειο Scaling, θα δουλεύουν και οι δύο GPU στο 100%.

Θα δούμε ;)

Link to comment
Share on other sites

Δε διαφωνώ, αλλά αυτό δείχνει προχειρότητα στην κατασκευή και λίγες έως καθόλου δοκιμές πριν την παραγωγή. Πόσο μάλλον για ένα chipset που συνδυάζει τα ασυνδύαστα...

Link to comment
Share on other sites

Η MSI ας σχεδιάσει πρώτα μητρικές που το ΙΟΗ δε φτάνει τους >100°C με 4 δίσκους σε RAID απάνω, και μετά ας ασχοληθεί με πατέντες...

Αυτή που είχες πάρει ήταν Retail?

Άκουσα πώς γύρω στον Δεκέμβρη θα γεμίσει η αγορά με Lucid Hydra :call:..

Link to comment
Share on other sites

Αυτή που είχες πάρει ήταν Retail?

Καινούρια, στο κουτί της... Και δοκίμασα δύο διαφορετικές, που έκαναν ακριβώς τα ίδια. Με αλλαγή πάστας κέρδισα 10°, αλλά και πάλι κόλλαγαν συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Με το physX τι ακριβώς θα γίνει σε αυτή τη περίπτωση? Και κάτι άλλο...DirectX 11 θα παίρνει από την ATi, και τα υπόλοιπα θα τα κάνει η nVidia?

Το PhysX μάλλον θα πρέπει να το παίρνεις από ξεχωριστή κάρτα διότι υποθέτω θα έχει πρόβλημα το Hydra να διαμοιράζει σωστά τις εργασίες όταν το ένα από τα δύο chips θα κάνει και άλλα πράγματα πέρα από τα γραφικά. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Όσον αφορά το DirectX 11, λογικά θα γίνεται χρήση της έκδοσης που υποστηρίζουν και οι δύο κάρτες, θα γυρνάει δηλαδή σε DirectX 10 στο παράδειγμά σου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now