amorfis

phenom II ξεκλειδωμα....

Recommended Posts

καλησπερα. εχω το εξης μηχανημα: amd phenom II x2 550,gigabyte ma790xt ud4p kai 3gb kingston khx12800d3LLk3/3gx.. εκανα αποτυχημενη προσπαθεια να τον κανω 4πυρηνο και επειδη φοβηθηκα να μην το καψω εβγαλα τη μπαταρια να ξεσκοτισει και δν πειραζω τπτ αλλο tongue.gif σας δινω φωτογραφιες απο bios να μου πειτε πως θα τον ξεκλειδωσω? και τις μνημες απο 1333 που ετρεχαν αλλαξα πολλαπλασιαστη και τις εβαλα 1600mhz.. timings δε πειραξα.. εχει προτινομενα η mobo αλλα θα μου πειτε εαν θα βαλω αυτα που λεει.. επισης πολλαπλασιαστης cpu χ16 ειναι στα 3.2. ρευματα auto και bios το τελευταιο.. [ προβλημα με τις φωτογραφιες? πως κανω resize που ζηταει να τις ανεβασω? ]

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή, καλως ήρθες στην παρέα!!!

Έπειτα ηρέμησε γιατί το πόστ φαίνεται τρομακτικό. Δεν καις τόσο εύκολα τον υπολογιστή. Όλες οι σύγχρονες μητρικές έχουν κυκλώματα προστασίας απο τέτοια πειράματα.

Το ότι οι Phenom II διπύρηνοι γίνονται τετραπύρηνοι δεν είναι σίγουρο 100%. Έιναι "να σου κάτσει το κομμάτι" ακόμα παραπάνω απ'ότι αν δούλευες με τριπύρηνο.

Χωρίς να είμαι έμπειρος σε AMD, θα σου έλεγα να να κατεβάσεις πρώτα όλα στο κανονικό και να εφαρμόσεις μία μία τις αλλαγές σου.

Αρχικά δοκίμασε αν μπορείς να ξεκλειδώσεις τους πυρήνες στην πιο χαμηλή συχνότητα που μπορείς. Έλεξε για την σταθερότητα με ΟRTHOS / PRIME95 / OCCT (την ίδια δουλειά κάνουν) τρέχωντας τα αρκετές ώρες.

Μετά σιγά σιγά ανέβαζε μέχρι την στοκ.

Αφού τελειώσεις με αυτά (αύριο λογικά) δοκίμασε τις μνήμες.

Link to comment
Share on other sites

χαιρετε.. το θεμα ειναι οτι δε ξεκλειδωνουν οι πυρηνες.. κανει επανεκινηση απο το bios και μετα δεν αναβει αλλο.. θελει εξω η μπαταρια κ μετα κανονικα παλι..

Link to comment
Share on other sites

Ε για να γλυτωσει τα λεφτα για ποιον αλλο λογο?! :P

Παντως και εμενα ο athlon x3 CACYC δεν ξεκλειδωνε με τιποτα.. Ειναι να σου κατσει το κομματι! Καποια εχουν disabled defective cores, αλλα λειτουργικους

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως ετσι ειναι.Ειναι να σου κατσει το κομματι.Εμενα ο δικος μου 425 ξεκλειδωσε κανονικοτατα και τον δουλευα στα 3,2 απο τον φεβρουαριο.Λεω τον δουλευα στα 3,2 γιατι εδω και κανα 20ημερο τον εχω στα 3,4 και κανενα απολυτος προβλημα.Αυτο με το ρευμα παντως δεν παιζει.Αν ειναι να ξεκλειδωσει θα ξεκλειδωσει.Δεν χρειαζεται αυξηση του ρευματος.

Link to comment
Share on other sites

Παιζει παιζει.. Καποια κομματια θελουν ταση για να παιξει ο κλειδωμενος πυρηνας..

Και αυτο γιατι οταν η AMD κλειδωνει πυρηνα, αλλες φορες τον κλειδωνει γιατι ειναι 100% ελαττωματικος και αλλες γιατι δεν λειτουργει στα standards που θα επρεπε (ταση λειτουργιας, θερμοκρασιες ισως, συχνοτητα)

Οποτε δινoντας ταση βοηθαει :)

Link to comment
Share on other sites

Και να ξεκλειδωσει ετσι οπως λες,δεν παιζει να ειναι 100% σταθερος.Εχω ακουσει τετοιους που ξεκλειδωσαν με αυξηση ρευματος( και αρκετη) αλλα καναν αλλα χαζα.Χαλουσαν aero και τετοια.Ο δικος μου να φανταστεις οχι μονο ξεκλειδωσε χωρις να κανω τιποτα αλλο περα του ACC Auto,αλλα απο 2,7 στα 3,4 χωρις να πειραξω καθολου ταση.Μονο λιγο στο NB εδωσα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now