Recommended Posts

Έχω έναν Samsung και έχω πρόβλημα με το γνωστό κλαγκ....Και αυτό συμβαίνει κάθε φορά που πάω να κάνω read/write εργασίες.Θα ήθελα να μου πείτε πως θα μπορούσα να σώσω τα αρχεία που έχω αποθηκευμένα.Με backup?Και αν ναι ποια εφαρμογή να χρησιμοποιήσω?Norton ghost?Αν μπορείτε να μου πείτε κάποιο τρόπο?

Link to comment
Share on other sites

Κανείς που θα μπορούσε να μου πει πως να περάσω όπως είναι τον προβληματικό σκληρό(click of death) σε έναν που λειτουργεί απροβλημάτιστα?

Link to comment
Share on other sites

Δύο περιπτώσεις υπάρχουνε:

είτε 1 είσαι τυχερός και το πρόβλημα είναι στην πλακέτα οπότε βρίσκεις ίδιο δίσκο και τους αλλάζεις τις πλακέτες

είτε 2 είσαι άτυχος και είναι μηχανικό πρόβλημα ή πρόβλημα στον ελεγκτή των κεφαλών που σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος σωσίματος είναι η αφαίρεση και τοποθέτηση των platters σε άλλον ίδιο/παρόμοιο δίσκο. [ αυτό κανονικά θέλει ειδικό δωμάτιο γιατί η παραμικρή σκόνη είναι καταστροφική για τα data σου ]

Link to comment
Share on other sites

Βασικά αυτό το γνωρίζω.Τώρα επειδή ο σκληρός έχει εγγύηση και επειδή θα τον στείλω μάλλον στο κατάστημα μου έχω 2 απορίες.Υπάρχει κανένα πρόγραμμα ή καμία άλλη μέθοδος εκτός από αυτές που ανέφερες και ήδη γνωρίζω για να σώσω τα αρχεία μου.Και η άλλη άμα τον στείλω τί πιθανότητα έχω να μου αλλάξουν την πλακέτα ή το platter ή τον αναγνωστή κεφαλών και να μου διασωθούν όλα ή έστω κάποια αρχεία?

Link to comment
Share on other sites

Αν υπήρχε άλλος τρόπος δεν θα στο έλεγα θαρρείς ?

Το κατάστημα δεν παίζει να σου κάνει data recovery λόγω εγγύησης, η εγγύηση είναι για το μηχανικό μέρος του προϊόντως, και τα καταστήματα απλά στον αλλάζουν με καινούργιο.

Αν θες τόσο πολύ τα data σου και δεν μπορείς να κάνεις κάτι από αυτά τα 2 που σου είπα προηγουμένως η μόνη λύση είναι κάποια εταιρία ειδική στο data recovery, αλλά εδώ μιλάμε για τραγικά ποσά ( π.χ. 2000 ευρώ για 20GB δεδομένα... και πάλι δεν εγγυόνται την σωστή επαναφορά, δηλαδή μπορεί να σου πούνε σώσαμε κάποια, λίγα, τα άλλα δεν τα καταφέραμε σκάσε 500 να το πάρεις )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now