WebHunter

H Asus SaberTooth γδύνεται μπροστά στο φακό

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Asus SaberTooth i55 is here naked]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649cdb9deca45f.jpg[/NEWS_IMG]Με την έλευση του νέου socket της Intel, LGA 1156, όλες οι εταιρίες είχαν το πλεονέκτημα να εντυπωσιάσουν την αγορά με φρέσκιες και λειτουργικές δημιουργίες που θα κερδίσουν την προσοχή των καταναλωτών. Στα εργαστήρια της Asus γεννήθηκε μια νέα ιδέα, στα σκάρια του μέχρι τώρα γνωστού Republic of Gamers (R.O.G.) με την ονομασία The Ultimate Force (T.U.F.). Στόχος της νέας σειράς, δεν είναι απόλυτα οι μέγιστες επιδόσεις, αλλά η σταθερή λειτουργία σε συνδυασμό με ένα μείγμα πιο αποδοτικών υλικών για την ψύξη των ευαίσθητων περιοχών.

Το πρώτο παιδί αυτής της σειράς είναι η νέα μητρική κάρτα SaberTooth 55i βασισμένη στο ολοκαίνουριο Intel P55 και με συμβατότητα για τους επεξεργαστές Intel Core i7/i5 που πρόσφατα κυκλοφόρησαν. Από την άποψη των συμβατικών χαρακτηριστικών διαθέτει σχεδιασμό 12+2 ηλεκτρικών φάσεων, τέσσερις θύρες για μνήμες DDR3, δυο PCI-Express x16 (συμβατές με το SLI και το Crossfire, αλλά σε διάταξη x8), τρια PCI-Express x1 και δυο PCI- slots. Επιπλέον, θα βρείτε πάνω της ήχο 7.1 καναλίων, οχτώ υποδοχές SATA 3.0 Gbps και μια υποδοχή για e-SATA, Gigabit LAN και τα γνωστά πλέον κουμπιά για Power On και Reset.

Προχωρώντας στα πλεονεκτήματα της σειράς TUF, θα δούμε σίγουρα αρκετά ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις που θα διευκολύνουν τόσο αυτόν που ψάχνεται με το hardware του, όσο και αυτούς που θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και να μην ψάχνονται για θερμοκρασίες κάθε λίγο και λιγάκι. Ενσωματώνει την τεχνολογία CeraM!X που αποτελείται από μεταλλική ψήκτρα με κεραμική επένδυση για την πιο αποδοτική απαγωγή της θερμότητας από το chip και heatsinks για Mosfets, τα οποία είναι ειδικά φτιαγμένα για την σειρά TUF, όπως και οι πυκνωτές. Το CoolMem! με τη χρήση ενός frame για την στήριξη ενός ανεμιστήρα ψύξης των μνημών. Ειδικό σύστημα για την τοποθέτηση των μνημών, που μπαίνουν συρταρωτά, χωρίς τα clips που στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκουν στην κάρτα γραφικών και T.Probe chip για την διασφάλιση της αποδοτικότερης λειτουργίας των ανεμιστήρων με συγκεκριμένα κριτήρια.

Η νέα μητρική έχει κάνει ήδη την επίσημη εμφάνιση της στην ευρωπαϊκή αγορά και οι τιμές τις κυμαίνονται κοντά στα 177?. Και μιας και υποσχεθήκαμε και την μητρική να παίζει επίμονα στο φακό, παρακολουθήστε τα παρακάτω. . .

[img_ALT=Asus SaberTooth i55 - Box front]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354ac09ac142b04.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Asus SaberTooth i55 - Box back]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354ac09ac152501.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Asus SaberTooth i55 - Box]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354ac09ac163273.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Asus SaberTooth i55 - Bundle]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354ac09ac171164.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Asus SaberTooth i55 - motherboard]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354ac09ac17f43a.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Και μετά μου λένε ορισμένοι γιατί πάω τόσο πολύ την ASUS σαν εταιρεία. Όχι δεν είμαι fanboy, δείτε όμως τι δουλειά ρίχνει και πόσο καινοτόμα είναι ! Ενδιαφέρουσα μου ακούγεται η κεραμική επένδυση εδώ και εκεί :T:

Ultimate Force λέμε ! :D

ultimateforcesS4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now