George_o/c

Fermi - Η κωδική ονομασία του GT300 είναι πλέον πραγματικότητα

Recommended Posts

[news_img=GT300 is codenamed Fermi]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed608353.jpg[/news_img]Όλοι γνωρίζουμε για το επερχόμενο GT300 chip της NVIDIA, αναρωτήθηκε όμως μέχρι σήμερα κανείς ποια θα είναι η κωδική ονομασία του; Αν ναι, τότε έχουμε την απάντηση: "Fermi". Παρόλο που το όνομα αυτό ακούγεται αρκετά περίεργο, μάθετε ότι ο Enrico Fermi ήταν ένας εξαίρετος φυσικός που ανέπτυξε τον πρώτο πυρηνικό αντιδραστήρα. Για να γυρίσουμε τώρα στο ζουμί του θέματος, οι τελευταίες φήμες αναφέρουν ότι θα είναι έτοιμο για λανσάρισμα τέλη του 2009. Η NVIDIA σκοπεύει να εστιάσει πολύ πάνω στην συγκεκριμένη GPU και στο θέμα του parallel computing, γιατί από ότι κατάλαβε το όλο θέμα είναι ιδιαίτερα επικερδές.

Συνεχίζοντας, να σας γνωστοποιήσουμε ότι το chip θα υποστηρίζει GDDR5 μνήμη, θα διαθέτει δισεκατομμύρια transistors. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργίας μιας πανίσχυρης VGA, πιο δυνατή και από την 5870. Μη έγκυρες πηγές στην βιομηχανία των καρτών γραφικών άφησαν να εννοηθεί ότι GX2 dual version του GT300 βρίσκονται ήδη στα σκαριά.

Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα από τα παραπάνω; Πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη αλλαγή πάνω στην αρχιτεκτονική των GPUs του πράσινου στρατοπέδου από το 2007 και την εποχή του G80. Δυστυχώς όμως, μην γνωρίζοντας παραπάνω για τους shaders και την εσωτερική αρχιτεκτονική που θα ακολουθήσει η μεγάλη εταιρεία, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όντως θα ξεπερνά σε επιδόσεις τις κάρτες της ATi. Αναμείνατε στις οθόνες σας για περαιτέρω εξελίξεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Link to comment
Share on other sites

Εδώ κρατάω ακόμα μικρότερο καλάθι από ότι στην ATi. Τα έχει κάνει θάλασσα ολίγον μετά το G80 και αδυνατώ να πιστέψω ότι ξαφνικά και από το πουθενά μέσα σε μερικούς μήνες (3-4 για την ακρίβεια) θα βγάλει ένα τόσο "θανατηφόρο" όπλο.

Απλά με όλους αυτά που βγαίνει και δηλώνει, μου μοιάζει περισσότερο με marketing trick.

Link to comment
Share on other sites

Αντρέα, ακόμα και να πρόκειται για κάποιο γνωστό marketing trick, κανένα πρόβλημα, έχουμε δει και χειρότερες προσεγγίσεις. Ίσως δεν έχει κάτι που να κάνει το μεγάλο "ΜΠΑΜ" στα χέρια της, για αυτό το λόγο βγαίνει και κάνει τέτοιες δηλώσεις - για να τραβάει το ενδιαφέρον των enthusiasts. Ξέρεις πόσα fanboys θα προσπεράσουν τις 58x0, απλά και μόνο για να περιμένουν τις GT300; :)

Link to comment
Share on other sites

"Κρατάτε με και ας κλαίω..." κατάσταση! Μακάρι, και εγώ θέλω να δω σοβαρό ανταγωνισμό, και όχι κάθε 3 μήνες απλά να λένε βγάλαμε ένα 10-15% καλύτερο μοντέλο.

Τα funboys θα χαθούν όταν ξαναδούν τα 700? για κάτι που δεν θα είναι και πολύ ανώτερο από τα 450-500? του αντιπάλου.

Link to comment
Share on other sites

Εκεί που φοβάμαι την ATi είναι στο θέμα των drivers. Όταν πρωτοβγήκαν οι 4870X2, ναι μεν ήταν παντοδύναμες στα benchmarks, αλλά έχαναν πάρα πολύ στο gaming λόγω κακού optimization. Για αυτό το λόγο υπάρχουν άτομα που ποντάρουν στην NVIDIA και περιμένουν πως & πως την επόμενη κίνησή της... Τότε που κυκλοφόρησαν οι 4870X2, υπήρχαν fanatical gamers στο XS που αγόρασαν 2 για CFX και σε λιγότερο από ένα μήνα βρέθηκαν με 2 x GTX280 @ SLi ;)

Link to comment
Share on other sites

Aς μου δωσει ενα gtx 395 , στα ιδια επιπεδα με την 5870χ2 . Που στα παιχνιδια θα ειναι καλυτερο χαλαρα το GT300. οπως και το 295 απο το 4870χ2 ....Ας εχει 100-150 ευρω πανω, αφου η υποστιριξη της πρασινης σε feature και drivers ειναι ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ και τα 100 ευρω με 150 ευρω τα δικαιολογει για την ηρεμια που σου προσφερη στο gaming. Απο το να εισαι σε ενα μονιμως ψαξιμο και με πετσοκομμενα games οπως το βατμαν...

Link to comment
Share on other sites

Εσύ δεν έκραζες για την τιμή της 5870 και τώρα λές οτι και 150 ευρώ παραπάνω απο την 5870x2 να έχει το GT300, που είσαι και σίγουρος οτι θα είναι καλυτερο στα παιχνίδια, θα πρέπει να το προτιμήσουμε; Ντάξει μη το μαμάμε το θέμα. Αλήθεια ΑΤi είχες ποτέ; Και αν ναί πια ηταν η τελευταία που είχες; Δεν θέλω να λογομαχήσουμε για μαμακίες γιατί ούτε εσύ τα παίρνεις απο nvidia ουτε εγώ απο ATi, απλά θέλω να δώ αν υπάρχει αυτογνωσία. Φιλικά πάντα.

Πάντως ακόμα αδυνατώ να καταλάβω, πέρα απο απόδοση, που βλέπετε πρόβλημα με τους drivers της ATi. Έχουν περάσει απο τα χέρια μου nvidia και ati απο εποχής tnt2. Ούτε με τις μεν είχα πρόβλημα ούτε με τις δε. Βέβαια πάντα υπήρχαν μικροπροβλήματα με drivers και με τις 2 εταιρίες και κάποτε όντως ηταν πίσω η ATi. Πλέον δεν βλέπω λόγο να συνεχίζουμε να επιμένουμε οτι δεν ξέρει να φτιάχνει drivers.

Μέχρι και απο θέμα απόδοσης έχει βελτιωθεί τραγικά. Το Crossfire έχει αισθητά καλύτερη απόδοση απο το sli σε πολλά παιχνίδια.

Link to comment
Share on other sites

Μην ασχολειστε με τον Seb ρε, το μυαλο του εχει μια πρασινολαχανι υλη μεσα :hehe:

Καθεται και μου λεει ο ΚΑΦΡΟΣ για πετσοκομμενο Batman, μια μουφα-και-μιση game, αλλα οταν του δειχνω τις ATi στο STALKER καθεται και μου λεει "Αου αου αθλιο ειναι σιγα το παιχνιδι" :hehe:

Και σου ειπα τι μου εκανε η πολυαγαπημενη σου κολαση σε μια φαση στα 7 - Drivers σου λενε μετα :P

Link to comment
Share on other sites

Οι καρτες που εχω αλλαξει τα τελευταια 2 χρονια ειναι 8800gt->3870->3870χ2->9800gtx->2x4850CF->9800GX2->280GTX->295GTX

Κοιτα την 295 τη πηρα 520 ευρω! Μεχρι τοσα δινω! Βεβαια οταν πηρα την 295 με 520 ευρω, η 4870χ2 ειχε 380 ευρω ΔΙΑΦΟΡΑ 140 ΕΥΡΩ!!!! Δεν λεω να εχει η 5870χ2 500 ευρω και να δωσω 650 ευρω για nvidia!!! Ουτε καν, περιμενω να πεσει!

Αυτο λεω NODSL!!!

Denton το Batman ειναι Παιχνιδαρα....οσο για το stalker ειναι BUG game οπως και το ARMA 2

Link to comment
Share on other sites

Αυτό αντιλαμβάνεσαι πως δεν έχει βάση έτσι?

Γιατί με την 4870 έτυχε να είναι < από την 280 και για αυτό η 295 ήταν ταχύτερη από την 4870χ2. θενκ γιου βερυ ματς. 4890x2?

Αν το 5870 pwnarei το GT300, τότε η 395 θα παίρνει τα γκογκόδια της από την 5870χ2 πανηγυρικά με bells and whistles που λένε και οι Άγγλοι.

Και μην ξεχνάς η ATI όντως έπαιξε της κάλτσες τις με την 5870 σε θέμα επιδόσεων, και η nvidia δύναται να μείνει πίσω... δεν είναι η εταιρία που δεν μιλάει για τα προϊόντα της γενικά.

Και εσύ και εγώ, και ο κάθε ψυχασθενής που παίζει με 1900 ++ και θέλει και φίλτρα και απόλα, θα κατασταλάξει με ότι είναι ταχύτερο. Θέμα οδηγών δεν υπάρχει ποία.

Dedicated games και λαλακίες έχουν και οι 2 εταιρίες.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως αυτό που είναι αλήθεια είναι πως είναι κρίμα που η ΑΤι ενώ πρωτοπορεί σε αρχιτεκτονικές, δεν ξεζουμίζει και μέσω drivers τα παιχνίδια όπως πρέπει.

Λογικά βρίσκει εμπόδιο σχεδόν παντου τό nvidia meant to be payed που εμμέσως ή άμεσα μπορεί να της βάζει φραγμούς αλλά καλά κάνει και η nvidia.

Τι να το κάνω να έχω quad sli -xfire -slire και να μη μπορώ να το χρησιμοποιήσω.

Πάντα αυτό μου άρεσε στην ATi. πάντα έβγαζε και βγάζει κάτι πρωτοποριακό τεχνολογικά. Εν αντιθέσει με την nvidia που συντηρητικά αναμασά τεχνολογία μέχρι άκρων.

Το μόνο που έβγαλε αξιόλογο τεχνολογικά η nvidia ηταν τα GF3 και το G80. Ηταν η επανάσταση στην εποχή τους.

Απο την άλλη μπορεί προς το παρόν να φαίνεται λίγο πίσω η 5870 αλλά πιστεύω πολύ σθεναρά οτι οταν δουλεψουν λίγο παραπάνω το θέμα drivers και ειδικά οταν βγούν 2GB μοντέλα θα έχουμε θεαματικές επιδόσεις. mark my words. η κάρτα κόβεται ΠΟΛΥ απο το 1GB μνήμη. Δεν μπορεί να συγκρίνεις κάρτα με 1GB σε 2560 με 8AA και να περιμένεις να δώσει.

IMHO πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Ουτε και εγω εγκρινω τις πολλες καρτες, μην κοιτας αυτα που λεω απο εκει με τον denton....Μου αρεσει να τον δαιμονιζω!!! :hehe:

Βασικα και εγω μπλεγμενος ειμαι, απλα θα περιμενω να βγουν ολα τα οπλα και να αποφασισω!!!

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τις πηγές του Fudzilla, η nVidia θα παρουσιάσει αύριο στο κοινό την νέα GT300 Fermi, η οποία φέρει DX 11 γραφικά, αλλά και ένα συνδιασμό εντολών που υπήρχαν μέχρι πρόσφατα μόνο στους επεξεργαστές. Ότι και να λέμε, αύριο θα κριθεί η αλήθεια των όσων λέμε τόσο καιρό.

Fudzilla - Nvidia to show DX 11 Fermi today

Fiction or Reality? Αύριο σας θέλω όλους παρόντες :whoohoo:

Link to comment
Share on other sites

ΚΟΛΑΣΗ.....Προβλεπω καποιοι να πηδανε απο τα παραθυρα βραδιατικα :hehe:

3.0 billion transistors

* 40nm TSMC

* 384-bit memory interface

* 512 shader cores [renamed into CUDA Cores]

* 32 CUDA cores per Shader Cluster

* 1MB L1 cache memory [divided into 16KB Cache - Shared Memory]

* 768KB L2 unified cache memory

* Up to 6GB GDDR5 memory

* Half Speed IEEE 754 Double Precision

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now