WebHunter

CUDA: The Way Itʼs Meant To Be Scanned

Recommended Posts

[NEWS_IMG=nVidia prepares CUDA based antivirus scanner]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed608353.jpg[/NEWS_IMG]Ο κόσμος των υπολογιστών είναι γεμάτος παγίδες, κακόβουλα προγράμματα και άτομα που δε θα διστάσουν να κάνουν κακό, ώστε να βρουν ένα τρόπο να φτάσουν στα αρχεία μας. Για όλα αυτά υπάρχουν εξειδικευμένα προγράμματα, που θα εντοπίσουν τον “εχθρό”, θα τον απομονώσουν και θα τον εξοντώσουν. Τα γνωστά μας antivirus, χρειάζονται καθημερινά αρκετό χρόνο ώστε να μπορέσουν να διαβάσουν τα αρχεία μας και να εντοπίσουν τις απειλές. Τι θα λέγατε αν υπήρχε τρόπος για επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας και την παράλληλη απελευθέρωση του επεξεργαστή από αυτό;

Η nVidia, με επικεφαλή τον Sanford Russell, αναφέρει πως βρήκε επιτέλους ένα τρόπο ώστε να φέρει στην επιφάνεια τα πλεονεκτήματα του CUDA, δημιουργώντας δυνατή την αναζήτηση ιών από τον την GPU. Οι ομάδα που έχει αναλάβει το έργο κατόρθωσε να μεταβιβάσει την εργασία αναζήτησης από τον επεξεργαστή στην κάρτα γραφικών με (πιθανή) τεράστια αύξηση των ταχυτήτων.

Η διαδικασία της έρευνας ενός κομματιού κώδικα και σύγκρισης του με μια βάση δεδομένων είναι μια λειτουργία που χαρακτηρίζεται από παραλληλία, το θεωρητικό όφελος επιδόσεων από έναν CUDA-scanner είναι τεράστιο. Επιπλέον, η δυνατότητα της μετακίνησης σημαίνει αυξημένη ταχύτητα και χαμηλότερη εργασία στον επεξεργαστή με άμεση επίδραση στην απόκριση του συστήματος.

Στην περίπτωση που η nVidia καταφέρει να υλοποιήσει μέχρι τέλους ένα κώδικα για αναζήτηση ιών και malware σε GPU και το πουλήσει σε μερικές εταιρείες δημιουργίας ανάλογων λογισμικών, ως εργαλείο ενσωμάτωσης, τότε θα γίνει μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες και θα επιτεθεί αγορές που μέχρι τώρα η Intel δεσπόζει. Βέβαια, αυτό σε καμία περίπτωση δε θα αυξήσει τις αγορές της από τα high-end κομμάτια, ωστόσο θα καταφέρει μια νέα αγορά για τα low-end μοντέλα της που υποστηρίζουν CUDA.

Η επιλογή της nVidia αλλάζει τον τρόπο που σκεπτόμαστε για τις κάρτες γραφικών, αλλά αξίζει τελικά να επενδύσει κανείς σε ένα antivirus που θα χρησιμοποιεί το GPU για τέτοιου είδους εργασίες ή οι πολυπύρηνοι επεξεργαστές επαρκούν με το παραπάνω;

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον νέο! :T:

Δεν ξέρω κατά πόσο βέβαια μια low end NVIDIA κάρτα γραφικών που υποστηρίζει CUDA, θα κάνει πιο γρήγορα την αναζήτηση από ένα 6-core Gulftown; Πως είμαστε τόσο σίγουροι για αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο πράγμα βέβαια που θα σκανάρει θα είναι αν η πρωτεύουσα κάρτα γραφικών θα είναι ΑΤΙ.

Πολύ καλή κίνηση, ενδιαφέρον στόχος από την Nvidia, αλλά το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επιτυχία της είναι τελικά η ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Ενώ η είδηση φαίνεται ενδιαφέρουσα, δε νομίζω να κερδίζεις και πάρα πολλά. Με έναν 8500 κατά το σκανάρισμα παίζει από 25 μέχρι 48 %. Νομίζω το φρενάρισμα θα έρχεται από τον σκληρό και όχι από τον επεξεργαστή. Όταν φτάσουμε στο σημείο όπου και τα δεδομένα μας θα τα κρατάμε σε ssd δίσκους, το ξανακοιτάμε.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε δυο τρείς.

Έχουμε 2/3/4/6 και 8 πυρήνες και κάθονται. Ίσως σε Ρ4 μονοπύρηνο ή 2πύρηνο να είναι φόρτωμα ένα αντιβιωτικό για την CPU αλλά στα θηρία τα σημερινά (όπου και η κουτσή Μαρία έχει 2+ πυρήνες @ 3GHz) δεν υπάρχει θέμα καθυστέρησης της CPU. Μόνο οι δίσκοι ζορίζονται (και φαίνεται).

Θα βγάλει cuda αντιβιοτικό που θα τρέχει σε πάνω στον "microcontroler" του δίσκου ? όχι ? ε τότε τι συζητάμε ? Δεν κοιτάζει λέω εγώ να φτιάξει καλές κάρτες και φτηνές το πως θα τρέξει antivirus και openoffice σε cuda μας έλειπε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now