WebHunter

nVidia: Moorestown is a couple of generations behind . . .

Recommended Posts

[NEWS_IMG=nVidia Tegra is way too good]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed608353.jpg[/NEWS_IMG]Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει την nVidia να ανοίγει πολλά μέτωπα, δίχως να έχει ουσιαστικές απαντήσεις σε βασικά ζητήματα, όπως το πότε και με τη δύναμη τελικά θα φτάσει η GT300 Fermi, που θα έπρεπε να είναι και το κύριο της μέλημα ως κατασκευάστρια καρτών γραφικών. Αντιθέτως προσπαθεί να υποστηρίξει και να επεκτείνει κλάδους της, όπου υπάρχουν ακόμα μεγαλύτεροι ανταγωνιστές από την ATi, και μέχρι τώρα διαχειρίζονται επαρκώς το πλειοψηφία τους στην αγορά. Η επίθεση αυτή τη φορά έχει να κάνει με προϊόντα της Intel, και πιο συγκεκριμένα την τεχνολογία Moorestown.

Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο της εταιρείας για θέματα φορητών τεχνολογιών, Mike Rayfield , “το μεγαλύτερο δεν είναι πάντα το καλύτερο!” Το μήνυμα του στο GPU Technology Conference έλεγε πως η τεχνολογία της Intel, Moorestown είναι τουλάχιστον δυο γενιές πίσω της τωρινής αρχιτεκτονικής Tegra παίρνοντας παραδείγματα από φορητά μηχανήματα, όπως το Microsoft Zune HD και το Samsung M1 YEPP. “Η Intel βρίσκεται δυο χρόνια πίσω από την περσινή τεχνολογία Tegra, και μέχρι ο μπλε γίγαντας καταφέρει και έρθει στα σημερινά επίπεδα η nVidia θα είναι πάλι τρία χρόνια μπροστά.

Οι δυο μεγαλύτεροι αντίπαλοι της εταιρείας σε αυτή την αγορά είναι η Intel και η Qualcomm, και σύμφωνα με την εταιρεία είναι σχετικά καλοί ανταγωνιστές. “Ιστορικά, η Intel έχει κάνει καλή δουλειά κατασκευάζοντας επεξεργαστές,” αναφέρει ο Rayfield, ωστόσο σημειώνει πως το μεγαλύτερο ελάττωμα του Moorestown είναι η κατανάλωση του. “Η nVidia δημιούργησε το Tegra από τα θεμέλια έτσι ώστε να αναπαράγει ψηφιακά μέσα με μικρή κατανάλωση.” Επιπλέον, παρομοίασε τον Intel Atom με ένα αφυδατωμένο υπολογιστή. Από την άλλη πλευρά, η Qualcomm ήταν αρκετά καλή στη δημιουργία μικρής κατανάλωσης συσκευών, και ο λόγος ήταν πως έφτιαχνε modems σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας της.

[img_ALT=nVidia mobile Tegra]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354ad0f438e8cb6.jpg[/img_ALT]

Στην ανακοίνωση του, ο Rayfield συνόψισε και τους στόχους της nVidia για την επόμενη γενιά chip Tegra. Εν συντομία μπορούμε να αναφέρουμε πως έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ένα προϊόν που θα βρίσκεται τέσσερις πτυχές παραπάνω σε επιδόσεις ανά watt κατανάλωσης, πράγμα που από μόνο του εντυπωσιάζει. Επιπλέον, πρόσθεσε πως το Tegra ετοιμάζεται να κάνει την επανάσταση του στην βιομηχανία των smartphones παρέα με εταιρείες που όλοι γνωρίζουμε, αλλά δε θα σταματήσει εκεί, μιας και σύντομα θα δούμε πάνω από 70 καινοτόμες συσκευές σε διάφορα πεδία.

Οι πληροφορίες μας λένε, πως θα δούμε μια άλλη nVidia από αυτή που έχουμε συνηθίσει μέχρι πρότινος. Διαφορετικά προϊόντα, όπως netbooks/nettops παρέα με το ION, φορητές πολυσυσκευές με πληθώρα επιλογών και σε τομείς αρκετά απαιτητικούς, όπως η αναπαραγωγή High Definition ήχου και εικόνας και άλλα πολλά. Ο στόχος είναι η σφαιρική επέκταση της εταιρείας σε τομείς που μέχρι τώρα καλύπτονται από διαφορετικούς αρχηγούς ή απλώς είναι το καλύτερο άλλοθι για να δηλώσει την αδυναμία της για την παραγωγή καλύτερων καρτών γραφικών;

Link to comment
Share on other sites

Το Zune της Microsoft μπορεί να εγγυηθεί μια καλή αρχή για το Tegra. Αμφιβάλλω πάντως το Tegra να αποτελεί το τόσο σπουδαίο κατόρθωμα που να δίνει στην Nvidia την σιγουριά ότι αύριο δεν θα της φάει κάποιος την αγορά.

Παραδείγματα όπωςτο Zii Egg της Creative σε 1-2 χρόνια δεν θα σπανίζουν

[media]

[/media]
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now