crio

HWBot Country Cup 2009

Recommended Posts

[NEWS_IMG=HWbot Country Cup 2009]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464a5b5e014daa8.jpg[/NEWS_IMG]

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που ασχολούνται με το overclocking και ειδικότερα με το Hwbot.Όλο και περισσότεροι διαγωνισμοί εμφανίζονται με ή χωρίς δώρα τα οι οποίοι εξιτάρουν και βελτιώνουν τους overclockers.Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα του Hwbot να ανακοινώσει χτες τη διοργάνωση του πρώτου μεγάλου διαγωνισμού του.Η ονομασία αυτού HWBot Country Cup 2009 και είναι αρκετά διαφορετικό στον τρόπο δομής και διεξαγωγής του.

1)Η ιδέα

O διαγωνισμός αποτελείται απο 7 benchmarks σκορπισμένα σε 7 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα θα είναι ομαδοποιημένα ανά χώρες και με βάση τα 3 καλύτερα σκορ. Άρα προκειμένου να κερδίσει κάποιος πρέπει να παροτρύνει και άλλους συμπατριώτες του να παίξουν. Ανά γύρο , οι χώρες αμείβονται με πόντους και στο τέλος η χώρα με τους περισσότερους πόντους κερδίζει.

2)Οι γύροι

Για κάθε γύρο η ομάδα του HWbot ετοίμασε ένα συνδυασμό από διαφορετικά μετροπρογράμματα αλλά και πλατφόρμες. Ο εκάστοτε συνδυασμός δεν θα ανακοινωθεί από πριν αλλά το μόνο που ξέρουμε είναι όλες οι πλατφόρμες και τα προγράμματα που θα υπάρχουν σε μια απλή λίστα.Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να αποτρέψει κάποιους να ετοιμάσουν από πριν σκορ.

2.a. Benchmarks

  1. 3DMark01
  2. 3DMark Vantage
  3. Pifast
  4. SuperPI 1M
  5. SuperPI 32M #1
  6. SuperPI 32M #2 (Διαφορετικοί περιορισμοί στο hardware)
  7. Wprime 32M

2.b.Απαιτούμενο Hardware

Για να γίνει ο διαγωνισμός ακόμα διασκεδαστικός αλλά και πιο δύσκολος σε κάθε γύρο θα υπάρχουν περιορισμοί ως προς το Hardware.Παράδειγμα , στο 3DMark01 να επιτρέπονται μόνο Intel Core 2 Quad.Το τι hardware θα επιτρέπεται σε κάθε γύρο θα ανακοινώνεται μερικές μέρες πριν την έναρξη αυτού.

Hardware που απαιτείται ώστε να συμμετάσχετε σε κάθε γύρο:

  1. AMD processor
  2. AMD/ATI videocard
  3. A P55 motherboard
  4. Intel Core 2 Quad (not extreme)
  5. Any single core processor
  6. Any Intel Core i7 processor

Το να μην έχει κάποιος όλα αυτά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει. Αρκεί στο γύρο που δεν θα παίξει να υπάρχει κάποιος συμπατριώτης του που να μπορέσει να κάνει καλό σκορ.Γι'αυτό το λόγο λέγεται και Country Cup.

3.Δώρα νικητών

Στο τέλος του διαγωνισμού θα υπάρχει ένα top-3 βασισμένο στους πόντους που μάζεψε η κάθε χώρα.Ο καλύτερος overclocker από κάθε μια από αυτές τις χώρες θα πάρει ένα K|ngp|n LN2 POT έκαστος.Τα POT θα δοθούν ως εξής:

  1. Νικήτρια χώρα : Οι 3 κορυφαίοι κερδίζουν από ένα POT έκαστος
  2. Δεύτερη χώρα : Οι 2 κορυφαίοι κερδίζουν από ένα POT έκαστος
  3. Τρίτη χώρα : Ο κορυφαίος κερδίζει ένα POT

4824ae43a7dc3d72.jpg4824ae43a7db78c4.jpg4824ae43a7dd147d.jpg

4.Κανόνες

  • Η καταχώρηση και επικύρωση αποτελεσμάτων γίνεται με βάση του κανόνες του Hwbot
  • Όποιος κλέψει κερδίσει Ban απο το Hwbot
  • Επειδή ο διαγωνισμός δεν είναι tweaking αλλά overclocking οποιοδήποτε ιδιαίτερο software tweak γίνεται πρέπει να εξηγείται στο προσωπικό του Ηwbot κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού
  • Υπενθύμιση: Παίξτε έξυπνα
  • Μόνο Retail Hardware.Το hardware πρέπει να είναι διαθέσιμο για αγορά στο ξεκίνημα του διαγωνισμού.
  • Απαγορεύεται η χρήση Υγρού Ηλίου

Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 4 Νοεμβρίου ενώ σύντομα θα υπάρξει και αυτόνομο site του διαγωνισμού. Καλή επιτυχία!!

Edited by crio
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια στο hwbot για την πρωτοβουλία διεξαγωγής ενός τέτοιου διαγωνισμού. :righton: Τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα αυτή τη φορά... ;)

Αλλά έχει πιο πολύ ενδιαφέρον το όλο θέμα, γιατί δεν είσαι μόνος σου αλλά έχεις συμπαράσταση από τα πατριωτάκια :D

Link to comment
Share on other sites

Ωραία ιδέα μπράβο:)

Γιώργη όταν λες συμπαράσταση τι εννοείς?

Επίσης για κάφε ένα από τα 7 benchs θα απαιτείται διαφορετικό hardware, σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Για κάθε ένα από τα 7 benchmarks θα απαιτείται διαφορετικό hardware. Αν π.χ. ο crio πάει πολύ καλά στον διαγωνισμό αλλά δεν έχει AMD πράγματα να παίξει μια εβδομάδα, μπορεί να παίξει ο gpr με AMD και να κάνει καλά scores. Δεν είναι απαραίτητο ότι όλα θα γίνουν από ένα άτομο.

Link to comment
Share on other sites

Για μια ομάδα όπως η ΗΟΤ που αποτελείται σχεδόν εξ'ολοκλήρου από Έλληνες θα είναι καλά πιστεύω τα πράγματα. Αν συνεννοηθούμε όλοι μας σωστά και παίξουμε "έξυπνα" όπως είπε παραπάνω ο Χρήστος θα τα πάμε πολύ καλά πιστεύω. Πότε ξεκινάει ?

Link to comment
Share on other sites

Όποιος ενδιαφέρεται έχω ένα q6600 g0 που κλοκάρει καλά αλλά η striker τον πάει στα 3.5:handshake...(τον έχω δοκιμάσει σε άλλο mobo)όποτε μιας και θέλω να συμμετέχω τον προσφέρω ως πείραμα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά να διευκρινίσω κάτι. Αν για παράδειγμα πουν ότι πρέπει να τρέξουμε wPrime 32M με Quad Core Non-Extreme CPUs, όλες οι χώρες έχουν μία εβδομάδα να παίξουν με Q6600, Q6700, Q6800 etc etc και να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα σημαίνει. Σαν διαγωνισμός είναι πολύ δύσκολος και χρειάζεται συνεχή προσπάθεια.

Δυστυχώς όσοι δεν έχουμε πρόσβαση σε extreme cooling δεν μπορούμε να βοηθήσουμε αρκετά. Χρειάζεται τουλάχιστον ένα μονοβάθμιο για να μπορέσεις να προσφέρεις. Ή φυσικά μπορείς να μοιραστείς το hardware σου με άλλους. :)

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Το αν θα νικήσει η PURE με αφήνει παντελώς αδιάφορο:P

To θέμα είναι πως δεν θα υπάρχουν, τουλάχιστον προφανή, συμφέροντα:D

O Vince την διαφήμιση ψάχνει....εξάλλου αυτός είναι ο 3-4ος διαγωνισμός που δίνει δικά του pots.

Link to comment
Share on other sites

Είναι οκ αυτό που πάνε να κάνουν ή θα καταλήξει σε κάτι σαν το F1 και θα γελάμε?

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Εγώ αυτό που φοβάμαι ΠΟΛΥ με το τούτο τον διαγωνισμό, είναι το hardware sharing... Το hwbot δεν εννοούσε ότι όταν ο ένας δεν έχει καλό Q6600 αλλά έχει άζωτο, ένας καλός χριστιανός θα του δώσει τον Q6600 του (με τον οποίο ίσως έχει ανεβάσει ήδη scores). Εννοούσε ότι εκεί που o crio δεν θα έχει AMD επεξεργαστή για να παίξει στο SuperPi 32M Week (παράδειγμα πάλι), θα παίξει ο gpr με τον AMD cpu που διαθέτει, ο junior με αυτόν που διαθέτει, ο Boton με αυτόν που διαθέτει και ως εξής.

Ίδωμεν.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν αρκετοί Q6600 ανά τον κόσμο που bench-άρουν τα ελαφριά 2Ds (SuperPi, PiFast) στα 550MHz+ FSB. Λέτε να ξανακάνουν απότομα την εμφάνισή τους; :hehe: Πάντως και ο δικός σου είναι πολύ ενδιαφέρον Τάσο. Αυτό το είχες κάνει με μονοβάθμιο;

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν αρκετοί Q6600 ανά τον κόσμο που bench-άρουν τα ελαφριά 2Ds (SuperPi, PiFast) στα 550MHz+ FSB. Λέτε να ξανακάνουν απότομα την εμφάνισή τους; :hehe: Πάντως και ο δικός σου είναι πολύ ενδιαφέρον Τάσο. Αυτό το είχες κάνει με μονοβάθμιο;

Q9650 FTW!!!

Link to comment
Share on other sites

Και τα Pot ο Vince τα δίνει απο την καλοσύνη του? :P

(excuse my English)

To avoid any confusion, the hwbot country cup 2009 is not sponsored or affiliated with k|ngp|ncooling. The prizes have been bought, not donated.

I thought these kind of prizes were more fun for the oc community than a high end motherboard / cpu, and we rather buy prizes from companies making overclocking gear than big manufacturers. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now