George_o/c

TSMC, νέο yielding πρόβλημα επηρεάζει την διαθεσιμότητα 40nm VGAs από NVIDIA & AMD

Recommended Posts

[NEWS_IMG=TSMC, νέο yielding πρόβλημα επηρεάζει την διαθεσιμότητα 40nm VGAs από NVIDIA & AMD]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649f528936c64f.jpg[/NEWS_IMG]Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) αποκάλυψε στο ευρύ κοινό, ότι πρόσφατα αντιμετώπισε προβλήματα με τα yields που βασίζονται στην τεχνολογία κατασκευής 40nm. Ο πρόεδρος της εταιρείας Morris Chang, δήλωσε πως φιλοδοξεί να λυθεί το πρόβλημα μέσα στο Q4 2009.

Σύμφωνα με τις στατιστικές μελέτες της TSMC, τα τα yield rates έπεσαν στο 40%. Με λίγα λόγια, οι κεντρικοί πελάτες της TSMC, NVIDIA και AMD μένουν πίσω αναφορικά με την διαθεσιμότητα των νέων τους προϊόντων. Από την μία η NVIDIA επειδή ετοιμάζει τις επερχόμενες 40nm-based GT300 και από την άλλη η AMD με τις ήδη διαθέσιμες 40nm-based Radeon 5800 series. Εμπειρογνώμονες της συγκεκριμένης αγοράς, εμφανίζονται ωστόσο καθησυχαστικοί, μιας και αυτό δεν θα επηρεάσει απαραίτητα τα προγράμματα shipping όλων των GPU vendors.

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

να ψάξω στο παρόν forum για το πρόβλημα που έχει η κατασκευή των τσιπ στην κλίμακα των 40 mm, βγάζει δυσανάλογα, και επίσης τις δυο φορές που πούλησε χιλιάδες μετοχές ένας της NVIDIA .

Link to comment
Share on other sites

Είναι δεδομένο ότι η Nvidia έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού έχει και το μεγαλύτερο και ποιο πολύπλοκο chip. Από εκεί και πέρα όμως και η ΑΤΙ επηρεάζεται από την όλη ιστορία.

Οι μετοχές είναι ψιλό άσχετη φάση. 5 Νοεμβρίου ανακοινώνει αποτελέσματα η Nvidia και πιθανόν πολλοί περιμένουν μάλλον άσχημο τρίμηνο για αυτό και πουλάνε.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί και να κάνουν και κόλπα, γιατί να πει την αλήθεια, και ζημιώσει τον πελάτη !!!! αφού περιμένει την εξόφλησή του χρέους!!!!από τι πωλήσεις που θα κάνει η Nvidia.

Link to comment
Share on other sites

μιλάω για ηγετικό στέλεχο της Nvidia,και όχι τον κόσμο.

Ε εντάξει που το παράξενο? Πουλάει σήμερα και στις 6 του μήνα που θα φάει βουτιά η μετοχή αν τα αποτελέσματα είναι άσχημα θα ξανά αγοράσει.

Αυτά είναι κόλπα του χρηματιστηρίου που εκμεταλλεύονται όσοι έχουν εσωτερική πληροφόρηση. Συμφωνώ και με την παρατήρηση του Trabakoulas. Σιγά μην αυτοκαταστραφεί η TSMC, η οποία μάλιστα τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να βγάλει και αισιόδοξα μηνύματα προς τα έξω για την πορεία της και το μέλλον, για να σωθεί η Nvidia.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now