WebHunter

Noctua NH-D14: Οι δυο νέοι πύργοι που θα σας παγώσουν!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Noctua NH-D14]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464a4272b8424ea.jpg[/NEWS_IMG]Ξετυλίγοντας το κουβάρι των επιδόσεων σίγουρα θα διαπιστώσουμε ότι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η σωστή διαχείριση της θερμότητας σε κάθε ηλεκτρικό κύκλωμα. Σε ειδικές περιπτώσεις όπου ο καθένας θέλει να βγάλει τα μέγιστα και ακόμα παραπάνω από τον εξοπλισμό, σίγουρα αυτή η λύση πρέπει να είναι extreme, και στην περίπτωση μας ονομάζεται Noctua NH-D14. Η Noctua μετά από αρκετό καιρό μελέτης ετοίμασε μια διπλή ψήκτρα που θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη της!

Η NH-D14 συνδυάζει τα απολύτως απαραίτητα για να κρατήσει τον επεξεργαστή σας σταθερά ψυχρό κάτω από ακραίες συνθήκες. Για να το καταφέρει αυτό κάνει χρήση από έξι μεγάλης διατομής heatpipes τα οποία οδηγούνται σε δυο μεγάλες υπερκατασκευές (εναλλάκτες θερμότητας) από fins αλουμινίου. Στο επίκεντρο βρίσκονται και δυο ανεμιστήρες, ο NF-P12 διαμέτρου 120 mm και ο ολοκαίνουριος κυκλικής διατομής NF-P14 140 mm, που λεπίδες με Vortex-Control, και τεχνολογίες όπως SCD και SSO-Bearing. Ο σκοπός τους είναι να πετύχουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στις επιδόσεις και την αθόρυβη λειτουργία.

Οι ψήκτρες NH-U12P θεωρούνται ευρέως ως η καλύτερη λύση της αγοράς, γιʼ αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους η δυνατότητα να μπορούμε να προσφέρουμε περαιτέρω αξιόλογη βελτίωση στην αθόρυβη ψύξη με επιδόσεις με την νέα NH-D14,” εξηγεί ο κύριος Mag. Roland Mossig, ο CEO της Noctua. “Η NH-D14 σε κατάσταση λειτουργίας Ultra-Low-Noise μπορεί στην πραγματικότητα ξεπεράσει την NH-U12P σε λειτουργία πλήρους ταχύτητας, έτσι είμαστε πεπεισμένοι ότι η συγκεκριμένη ψήκτρα θα φανεί αρκετά ελκυστική για τους overclockers και τους enthusiasts users.

H ψήκτρα είναι κατασκευασμένη ασύμμετρα αφήνοντας αρκετό χώρο για την τοποθέτηση και την ψύξη των μνημών, ενώ ο συνδυασμός της με τον ανεμιστήρα NF-P14 πέρα από απόλυτες επιδόσεις προσφέρει επαρκή ψύξη και στα γύρω components της μητρικής. Στην συσκευασία της θα βρούμε την πάστα θερμοαπαγωγής NT-H1, η οποία έχει λάβει αρκετές διακρίσεις, και τον καινούριο μηχανισμό στήριξης SecuFirm2, με υποστήριξη για διαφορετικά sockets δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για την εφαρμογή ψύξης σε περιβάλλοντα όπως τα LGA-1366, LGA-1156, LGA-775, AM2, AM2+ και AM3. Η διαθεσιμότητα της αναμένεται στα μέσα του Νοεμβρίου στην τιμή των 74.90? ή αλλιώς στα $84.90.

[img_ALT=Noctua NH-D14: side view]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354aef3a6814960.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Noctua NH-D14: cpu touch]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354aef3a6826a66.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Για να ψύξεις σωστά έναν επεξεργαστή με νερό, θες πάνω από 200?. Οι φθηνές λύσεις στις οποίες αναφέρεσαι δε κάνουν κάτι παραπάνω.

ok σωστο κ αυτο,αλλα με προσεκτικο ψαξιμο μπορεις να βρεις φθηνα κ καλα σετ υδροψυξης τα οποια για ορισμενους ειναι προτιμοτερα απο αυτο το μαμουθ.

Link to comment
Share on other sites

Εντυπωσιακή κατασκευή όπως και ογκώδης. Περίμενα να φτάσω στο σημείο που αναφέρεται η τιμή της, αλλά φαίνεται τελικά αναμενόμενη. Πόσο ζυγίζει δε μάθαμε;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now