panos444

Intel Core i9 Gulftown Sneak Peak από το bit-tech.net !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Core i9 Gulftown Sneak Peak από το bit-tech.net 32nm!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/NEWS_IMG]Σίγουρα οι υπεύθυνοι του bit-tech.net θα θυμούνται τη σημερινή ημέρα, μιας και είδαν στα γραφεία τους να καταφθάνει το πολυπόθητο Engineering Sample του 6πύρηνου Intel Core i9 Gulftown που περίμεναν, o οποίος έρχεται να αντικαταστήσει ως γνωστόν, τον Intel Core i7 975 Extreme Edition. Όπως μάλιστα έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, δεν είναι ο πρώτος 6πύρηνος επεξεργαστής από την Intel, αφού η εταιρεία έχει ήδη βγάλει τον πρώτο native 6πύρηνο CPU της αγοράς τον Intel Xeon 7400, που είχε την κωδική ονομασία Dunnington και άνηκε στην Penryn αρχιτεκτονική.

Συνεχίζοντας, μαθαίνουμε πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, μιας και η Intel ακόμα δεν έχει αποφασίσει πλήρως για την τελική συχνότητα λειτουργίας του Intel Core i9 Gulftown, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το CPU που πήρε το bit-tech στα χέρια του να τρέχει σε σχετικά χαμηλά ρολόγια σε σχέση με αυτά που πιστεύουν ότι θα είναι τα αληθινά του.

Αυτό βέβαια, δεν επηρρέασε καθόλου την άποψή τους, αφού όπως τονίζουν, στα τεστ επιδόσεων που του έκαναν τα πράγματα ήταν εξαιρετικά! Δυστυχώς, βρίσκονται υπό καθεστώς NDA (Non-Disclosure Agreement) και δεν μπορούν να εκδόσουν κανένα επίσημο αποτέλεσμα από τα Benchmarks που έτρεξαν, αλλά αυτά που είδαν λένε πως είναι πολλά υποσχόμενα και φαίνεται ο Core i9 θα είναι όντως ένας φοβερός επεξεργαστής.

Ρίχνοντας τώρα και μια ματιά στις φωτογραφίες, βλέπουμε στα αριστερά καθαρά τον Intel Gulftown και δίπλα του τον Intel Core i7 920, ο οποίος από πρώτη όψη δείχνει σχεδόν ταυτόσημος με τον Core i9. Όταν όμως τους γυρίσουμε από την πίσω πλευρά, βλέπουμε πως τα πράγματα αλλάζουν σε σημαντικό βαθμό, με τον Gulftown των 32nm να έχει πολύ πιο ομοιόμορφη δομή σε σχέση με τον Bloomfield των 45nm. Όλα αυτά βέβαια μας κάνουν και γινόμαστε όλο και πιο ανυπόμονοι, μιας και έχοντας δει τόσα πολλά αποτελέσματα για το πόσο πανίσχυρος θα είναι ο Intel Core i9, σχεδόν μετράμε μία-μία τις ημέρες μέχρι να τον δούμε στην αγορά!

Ο Intel Core i9 Gulftown

[img_ALT=Intel Core i9 Gulftown Sneak Peak από το bit-tech.net !]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7394aef5e0f8639a.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Intel Core i9 Gulftown Sneak Peak από το bit-tech.net !]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7394aef5e0f98a55.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Μπα για την ASRock μην το λες Βασίλη. Φαντάσου ότι η 4CoreDual-VSTA που βγήκε υποστηρίζοντας μόνο E6xx0 και X6800 65nm, τώρα υποστηρίζει ακόμα και QX6x00 Kentsfield 65nm & E5x00 Wolfdale 45nm ;) Μια χαρά είναι το BIOS Support της... το bios structure να αλλάξει και να προσθέσει περισσότερες επιλογές. :D

Link to comment
Share on other sites

καλησπερας σας.

Θα ήθελα να ρωτησω.

1) ο intel core i5, i7 & i9 ποτε θα βγαλει σε 32nm και ποτε θα κυκλοφορησει?

2) ο 32nm θα κυκλοφορει σε socket LGA 1156 η θα κυκλοφορει μονο στο socket LGA 11366?

Link to comment
Share on other sites

1) Θα βγουν Intel Core i3 + i5 στα 32nm (Clarkdale) σε μια εβδομαδα. 2πυρηνοι με HT και GPU θα ειναι.

2) Intel Core i7 θα βγει ο 6πυρηνος, Core i7 980X θα λεγεται, πιθανον μεσα στο Φλεβαρη ή Μαρτιο. 32nm και αυτος.

3) Οι Core i3/i5 που θα βγουν τωρα θα ειναι για LGA1156. Ο 6πυρηνος Core i7 980X (Gulftown) και ο 8πυρηνος Core i9(?) (Beckton), θα βγουν για το LGA1366.

:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now