George_o/c

AMD: Μειωμένη διαθεσιμότητα των προϊόντων της, περισσότερες VGAs το Q1 2010!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD: Μειωμένη διαθεσιμότητα των προϊόντων της, περισσότερες VGAs το Q1 2010!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Σύμφωνα με έγκυρες πηγές σε κατασκευάστριες εταιρείες της Ταϊβάν που ειδικεύονται στον τομέα των καρτών γραφικών για υπολογιστικά συστήματα (ASUS, Gigabyte κ.τ.λ), η μειωμένη διαθεσιμότητα Graphics Processor Units από την AMD/ATi προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στην αγορά.

Η νέα σειρά ATi Radeon HD 5000 που βασίζεται στη λιθογραφική μέθοδο 40nm είναι πλέον γνωστό ότι υφίσταται σε περιορισμένες ποσότητες, λόγω των μειωμένων yields της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Επιπροσθέτως, παρόμοια φαινόμενα έχουμε και στην αγορά Radeon HD 5000 Mobility (Manhattan) για φορητούς υπολογιστές. Για αυτό σας είχα ενημερώσει και παλιότερα, δεν άλλαξε κάτι. Τα ίδια όμως ισχύουν τώρα και για την σειρά ATi Radeon HD 4000 55nm. Και αυτό γιατί η AMD επικέντρωσε την προσοχή της τόσο πολύ στις νέες κάρτες γραφικών με αποτέλεσμα να παραμελήσει τις Radeon HD 4xx0.

Η απάντηση της AMD στα παραπάνω, είναι ότι κάνει ό,τι μπορεί για να μην μείνει πίσω στο πρόγραμμα για πολύ ακόμα, ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών της.

Link to comment
Share on other sites

Αν και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ανακοινωθεί το GT300 της Nvidia, και συνεχίσουν να έχουν τέτοια, την πάτησαν....

Άσε την nVidia να ανακοινώνει ότι θέλει... ΟΛΟΙ όσοι συνεργάζονται με την TSMC έχουν θέμα και δε θα κάνει χάρες στην nVidia. Η ΑΤΙ πουλάει ήδη, ενώ η άλλη είναι στα χαρτιά... Κάτσε να βγει, κάτσε να δούμε τιμές, κάτσε να δούμε επιδόσεις, κάτσε να δούμε διαθεσιμότητα και μετά μιλάμε... Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τονΕ βαφτίσαμε... ;P..

Link to comment
Share on other sites

το λεω εδω και χρονια : αχ αυτη η TSMC με τα προβληματα κατασκευης και τα yield της. Αντε ρε Globalfoundries ξεκινα να φτιαχνεις και εσυ τσιπ γραφικων μπας και φτιαξει η κατασταση.

Link to comment
Share on other sites

Φαγαμε την Αθηνα να βρουμε 39 καρτες 260 για internet cafe.

Με τα χιλια ζορια βρηκαμε 12 τεμ 275, 4 τεμ 285 και 9 τεμ 260. Οταν πηραμε να κλεισουμε τις 260 μετα απο 2 λεπτα μας ειπαν οτι πλεον δεν εχουν 9 τεμ 260 αλλα 5!!!!!!!

Μιλαμε δεν παιζει τπτ στην αγορα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Συνωμοσία μου μυρίζει για να προλάβει να βγάλει η πράσινη το fermi... :P

Χαλαρά.

Άκουσα πως κάποιος άκουσε στο τηλ τον Jen-Hsun να μιλάει στο τηλ με την TSMC και να τους διατάζει να βγάζουνε χαλασμένες παρτίδες ATi GPU :D

Link to comment
Share on other sites

Συνωμοσία μου μυρίζει για να προλάβει να βγάλει η πράσινη το fermi... :P

Look. Αυτη τη στιγμη η αγορα εχει τις 5850. Που απλα φευγουν τρελα.

Υπαρχει πολυ μεγαλη ζητηση για 5870. Καρτες σιγα-σιγα.

Οι 5700 πανε φοβερα επισης.

Σε λιγο θα βγουν οι πιο μικρες και αυτες θα πανε φοβερα επισης.

Η nVIDIA τι εχει?

Τεραστια ζητηση σε Fermi high-end. Καλο αυτο. Καρτες δεν εχουμε. Και να τις ΒΓΑΛΕΙ το Δεκεμβρη (χλωμο), θα ειναι σαν την 5870 τα πραγματα. Not good.

Κρατα ολα τα παραπανω - αφαιρεσε 5870 και Fermi. Τα λεφτα ειναι σε ΟΛΕΣ τις αλλες. Και η ATi μεχρι το Μαρτιο+++ θα εχει ΠΟΛΛΕΣ μα πολλες πωλησεις. Η nVIDIA? Τωρα δεν εχει 260, ενω ο "mainstream" Fermi αναμενεται μετα τη CeBIT και ΑΝ.

Προβλημα :(

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή τα προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στις 5870? αφού το άρθρο λέει....

Η νέα σειρά ATi Radeon HD 5000 που βασίζεται στη λιθογραφική μέθοδο 40nm είναι πλέον γνωστό ότι υφίσταται σε περιορισμένες ποσότητες, λόγω των μειωμένων yields της Taiwan

Πως δεν έχει η nvidia κάρτες στην αγορα? στο e-shop έχει φέρει και 295 και 285 και 275 που μεχρι πριν λίγες μέρες δεν είχε διαθέσιμες, και υπάρχει πληθώρα απο 260-250-220. Εδώ περίμενε μειωμένα κέρδη για το τρίμηνο η πράσινη και προς έκπληξη έχει κέρδη!! Η απαίτηση της αγοράς για την 260 είναι τεράστια, γιατί νομίζεται οτι δεν πουλάει η nvidia? Πόσοι νομίζεται είναι ενημερωμένοι για τις καλύτερες κάρτες τις ati και τις προτιμούν? οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα τι τους βάζουν στο pc.

Fudzilla - Demand for Geforce GTX 260 cards still huge

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ man, διαβαζεις τι λεει? :P

"From what we hear, the demand is about 10 to 1, or around that number as Nvidia ships some 1000 chips in case you order 10,000. This depends from partner to partner but every one of them has GTX 260 cards on allocation."

ΔΕΝ παιζουν στην αγορα 260 και οι υπολοιπες ειναι ελαχιστες, δηλαδη φερνουν 10-10 καρτες τα καταστηματα ;)

Γενικά, η nVIDIA αυτή τη στιγμη ΔΕΝ παει καλά, αν δεν λανσαρει τον Fermi και τις mainstream λυσεις του συντομα.

Link to comment
Share on other sites

εγω βλέπω να είναι στο Πλαίσιο διαθέσιμες 7 διαφορετικές υλοποιήσεις απο την 260 και στο e-shop 5 για άμεση παραγγελία, ψεματα λένε τα site?

η Σειρά 5ΧΧΧ στο πλαίσιο είναι 1 στις 10 διαθέσιμες, αναμένετε σύντομα γράφει, και το e-shop έχει 1 5850 και μία 5870 διαθέσιμη.

Καποιος μας δουλεύει, ή τα e-shops ή τα sites.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now