WebHunter

OCZ prepares SSDʼs with SandForce chips: CES 2010

Recommended Posts

[NEWS_IMG=OCZ prepares SSDʼs with SandForce chips]http://reviews.hwbox.gr/news/ocz.jpg[/NEWS_IMG]Με το πέρας του καιρού η αγορά των δίσκων Solid State γίνεται ολοένα και πιο φιλική, πιο σταθερή και φυσικά πιο αξιόπιστη, με αποτέλεσμα μεγάλοι παίκτες που έχουν την απαίτηση για γρήγορους δίσκους να τους εξετάζουν ως μελλοντική αναβάθμιση. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η OCZ, μεγάλος κατασκευαστής μνημών και υπερασπιστής της τεχνολογίας SSD, συμμαχεί με την SandForce, που έχει θέσει τις βάσεις για σταθερότητα και ασφάλεια στη συγκεκριμένη τεχνολογία;

Από τη δυναμική και την τεχνογνωσία και των δυο εταιρειών εύλογο είναι να γεννηθεί μια σειρά συσκευών που θα λειτουργούν με ταχύτητες των 6 Gb/sec. Οι συσκευές θα ενσωματώνουν τους επεξεργαστές της SandForce SF-1500 και SF-1200 ανάλογα με το μοντέλο και θα έρχονται σε εκδόσεις των 3 Gb/sec SATA και των 6 Gb/sec SAS, που πιθανόν να αποτελεί και το πιο γρήγορο πρότυπο που έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα αποδίδοντας με εξαιρετικές ταχύτητες.

Η OCZ είναι δεσμευμένη να προσφέρει λύσεις τεχνολογίας SSD στους επαγγελματικούς της πελάτες και σίγουρα μια τάση για τους απλούς καταναλωτές της. Η συνεργασία με την SandForce ενεργοποιεί τη δυνατότητα να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα και στις δυο αυτές αγορές,” αναφέρει ο Ryan Petersen, chief executive officer of OCZ.

Οι Solid State Disks που θα προκύψουν από την συνεργασία της OCZ με την SandForce θα διατίθενται σε χωρητικότητες από 50 έως και 400 GB, αλλά η εταιρεία έχει ακόμα την υποχρέωση να τους τιμολογήσει πριν από την επίσημη παρουσίαση στην CES 2010. Περαιτέρω πληροφορίες για τις ικανότητες τους δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα, ωστόσο υποψιαζόμαστε πως θα είναι αρκετά ικανοί. Βέβαια, το πρότυπο SAS στο οποίο θα λειτουργούν σημαίνει πως προτεραιότητα θα έχουν οι βιομηχανικές λύσεις, με κόστος που θα απομακρύνει τον κοινό πελάτη, και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν πιο απλές λύσεις. Μόνο ο χρόνος θα δείξει τι έχουν κατά νου οι δυο εταιρείες!

[img_ALT=OCZ and SandForce onto SSD business]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354afc0625843eb.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now