WebHunter

Matrox M9188: Κόντρες στην υποστήριξη πολλαπλών οθόνων

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Matrox M9188]http://reviews.hwbox.gr/news/matrox.jpg[/NEWS_IMG]Η έλευση της ATi Radeon HD 5870 EyeFinity version θέτει νέα πρότυπα στο gaming με πολλαπλές ενωμένες οθόνες, αφήνοντας μονάχα την φαντασία και τις ορέξεις του κάθε gamer να επιλέξει τη σύνθεση του. Τι γίνεται όμως με τους επαγγελματίες που επιζητούν ακόμα περισσότερα panels για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους; Γιʼ αυτούς έχει προβλέψει η Matrox με την ολοκαίνουρια πρόταση της M9188 με υποστήριξη που φτάνει μέχρι και τις οχτώ οθόνες.

Η κάρτα γραφικών της Matrox M9188 μπορεί να οδηγήσει χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι και οχτώ οθόνες κάνοντας χρήση μιας θύρας PCI-Express X16 και διαθέτοντας 2 GB VRAM μαζί με οχτώ υποδοχές mini DisplayPort. Η κάθε υποδοχή μπορεί να μετατραπεί είτε σε απλή σύνδεση DVI, είτε σε σύνδεση DisplayPort για να έχετε την ευκολία επιλογών. Περαιτέρω ενσωματώνει ενεργητική ψύξη που χρειάζεται μονάχα ένα PCI slot και μπορεί να υποστηρίξει ανάλυση μέχρι και 2560x1600 pixels ανά έξοδο.

Η M9188 είναι κατασκευασμένη συγκεκριμένα για επαγγελματικά περιβάλλοντα παρακολούθησης που απαιτούν την παρουσίαση μεγάλου όγκου δεδομένων άμεσα για να παίρνονται ταυτόχρονα σοβαρές και στιγμιαίες αποφάσεις, ” αναφέρει ο Ron Berty, Business Development Manager της Matrox Graphics. “Η δυνατότητα επέκτασης σε πολλαπλές οθόνες δίνει τη δυνατότητα στους χειριστές συστημάτων να διαχειρίζονται με ακρίβεια τα δίκτυα ενέργειας ή τα προγράμματα δεομολογίων των τραίνων, εξασφαλίζοντας την μέγιστη αποτελεσματικότητα καθʼ όλο το φάσμα των οθόνων.

Οι δυνατότητες της Matrox M9188 δε περιορίζονται σε οχτώ οθόνες, μιας και με την προσθήκη άλλης μιας επεκτείνονται σε διπλάσιο αριθμό σημάτων. Βέβαια, όπως και για κάθε τι επαγγελματικό το τίμημα είναι αρκετά υψηλό, φτάνοντας τα $1995. Η κάρτα θα κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του έτη, ενώ θα ακολουθήσει και μια μικρότερη έκδοση της, η M9128 LP, με δυο υποδοχές mini DisplayPort και 1 GB RAM στην τιμή των $259.

[img_ALT=Matrox M9188 connectors]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354afbf78087615.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now