George_o/c

Gigabyte GeForce GT 240: Νέα 40nm desktop κάρτα γραφικών από την NVIDΙA !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Gigabyte GeForce GT 240: Νέα 40nm desktop κάρτα γραφικών από την NVIDΙA !]http://reviews.hwbox.gr/news/gigabyte.jpg[/NEWS_IMG]Η λιθογραφική μέθοδος 40nm γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο διάσημη, με τους overclockers να χαίρονται ιδιαιτέρως, αφού οι πυρήνες που βασίζονται σε αυτήν έχουν μεγάλες ικανότητες στο overclocking. Μην ξεχνάτε όμως ότι όσο πιο χαμηλά κατεβαίνουμε στην σκάλα των νανόμετρων, τόσο πιο πολύ μειώνεται η όρεξη των καρτών γραφικών για περισσότερο ρεύμα - άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα της 40nm τεχνολογίας κατασκευής. Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, περνάμε σε ακόμα μία είδηση της Gigabyte που τράβηξε την προσοχή μας σήμερα. Η δεύτερη 40nm desktop κάρτα γραφικών της NVIDIA (πρώτη ήταν η GT 210) ακούει στο όνομα GT240 και φυσικά η Ταϊβανέζικη εταιρεία δεν θα μπορούσε να λείπει απ' το χορό.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν την Gigabyte GeForce GT 240. Η συχνότητα του πυρήνα ανέρχεται στα 550MHz, ενώ της μνήμης στα 3600MHz. Η χωρητικότητα της τελευταίας είναι 512MB, ενώ η NVIDIA επέλεξε να ακολουθήσει τα χνάρια της AMD/ATi και σιγά-σιγά να μεταβεί στις μνήμες τύπου GDDR5. Το πακέτο ολοκληρώνεται με υποστήριξη DirectX 10.1, Dual-link DVI-I (συμβατή με HDCP) και θύρες HDMI, D-Sub. Μην ψάξετε για connector επιπλέον τροφοδοσίας, δεν υπάρχει γιατί πολύ απλά η GT 240 δεν το χρειάζεται. Το cooler που αναλαμβάνει να ψύξει επαρκώς την κάρτα διαφέρει από το reference που χρησιμοποιεί η NVIDIA. Κυκλικά αλουμινένια πτερύγια επιτρέπουν στον κρύο αέρα να κυκλοφορεί αποτελεσματικά ανάμεσα στην ψύκτρα, συνεπώς οι θερμοκρασίες πέφτουν ταχύτατα.

Σε δοκιμές που έκανε η Gigabyte, η GT240 πέτυχε score 5643 και 2059 στα 3DMark Vantage Performance Preset και Extreme Preset αντίστοιχα.

[img_ALT=Gigabyte GeForce GT 240: Νέα 40nm desktop κάρτα γραφικών από την NVIDΙA !]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464b014270c19d8.png[/img_ALT]

[img_ALT=Gigabyte GeForce GT 240: Νέα 40nm desktop κάρτα γραφικών από την NVIDΙA !]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464b014270acc5a.png[/img_ALT]

[img_ALT=Gigabyte GeForce GT 240: Νέα 40nm desktop κάρτα γραφικών από την NVIDΙA !]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/464b014270d94b2.png[/img_ALT]

.

Edited by JC_Denton
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now